Bıçak Sanatı - Forum

ness-rin puukko bitti

truus

ness-rin puukko bitti
« : 13 Şubat 2012, 11:47:35 »
bir sürü hatalariyla ilk bicagim bitti...Cok keyif aldim, ellerim sürekli olarak mankürde ama olsun degdi....

Yapım aşaması ve bitmiş haliyle olan diğer fotoğraflar için aşağıdaki linke gidebilirsiniz  C:-)
saygilarimla
nesrin

https://picasaweb.google.com/112522940859196543200/NessRinKnives#
« Son Düzenleme: 13 Şubat 2012, 11:49:34 Gönderen: truus »

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
Ynt: ness-rin puukko bitti
« Yanıtla #1 : 13 Şubat 2012, 12:00:31 »
Bu ilk bıçakmı ? hemde dövme pukko  ??? ellerinize sağlık , şahane olmuş, harika olmuş , çok güzel olmuş  ???  kendimi pencereden elektrik trafosunun üstüne atmak istiyorum , buşuna dememişler Ustası büyük olanın , çırağı küçük olmazmış , tekrar tebrik ederim :)
« Son Düzenleme: 13 Şubat 2012, 12:14:30 Gönderen: serdarhavsut »
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #2 : 13 Şubat 2012, 12:04:05 »
tebrik ederim çok hoş olmuş. hatalarının olduğunu söylemişsiniz ama ben açıkcası hata göremedim. ilk bıçak için çok çok başarılı. devamını merakla bekliyoruz. bravo. :2up

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #3 : 13 Şubat 2012, 12:14:31 »
nesrin hanım tebrikler, çok güzel bir bıçak olmuş.

bu işe bıçak yüzünü döverek başlamış olmanız ve sonucunda böyle bir bıçak ortaya çıkarmanız  ileride çok daha güzel işlere imza atacağınızın bir delili olsa gerek.

tebrikler..

truus

« Yanıtla #4 : 13 Şubat 2012, 12:22:59 »
cok tesekkur ederim.
oncelikle, Emre Usta gibi birinin yanında pismek gibi bir eziyet icinde olmak tabi ki uzun bir yol ama sunu da eklemeliyim ki cok ama cok keyif aldim....Araniza katilabilirsem, alnimin teriyle, benim icin buyuk bir onur olacaktir.
ness-rin
« Son Düzenleme: 13 Şubat 2012, 12:29:34 Gönderen: truus »

« Yanıtla #5 : 13 Şubat 2012, 12:29:45 »
Bir günde iki ziyafet fazla geldi galiba, önce Gökhan ustanın Puukko su ardından Senin Puukko, görsel şölen oldu valla. Genel olarak bakınca tüm dokuları birbiriyle uyumlu ve neredeyse hepsi birbirinin önüne geçmeye çalışıpta " birbirimizin önüne geçemeyeceğiz bari toplu bir fotoğraf çekilelim" formunda olmuş. Dövme işini zaten söylemeye gerek yok. Çok çok güzel oldu ellerin kolların dert görmesin. 

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #6 : 13 Şubat 2012, 12:36:39 »
Nesrin Hanım tebrikler. elleriniz dert görmesin kıskandım yahu  >:D
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

truus

« Yanıtla #7 : 13 Şubat 2012, 12:42:28 »
Bir günde iki ziyafet fazla geldi galiba, önce Gökhan ustanın Puukko su ardından Senin Puukko, görsel şölen oldu valla. Genel olarak bakınca tüm dokuları birbiriyle uyumlu ve neredeyse hepsi birbirinin önüne geçmeye çalışıpta " birbirimizin önüne geçemeyeceğiz bari toplu bir fotoğraf çekilelim" formunda olmuş. Dövme işini zaten söylemeye gerek yok. Çok çok güzel oldu ellerin kolların dert görmesin.

:)) :)) di mi?

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
« Yanıtla #8 : 13 Şubat 2012, 14:05:07 »
yürekten tebrikler... çok hoş bir çalışma  :2up,gerçi kimse laf etmemiş ama kılıfınızda ayrı  güzel olmuş, ama bıçak sizi bayağı bir yormuş herhalde ;) , o yüzden kılıfa neler yapabileceğinizi tahmin ettiğim şeyleri hızlı geçmişsiniz sanırım... ama dedim ya sade bir güzelliği de gerçekten var hani......  ;) ;)
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
« Yanıtla #9 : 13 Şubat 2012, 14:09:06 »
pukkoya bayıldım,   süper ötesi olmuş
elinize sağlık
biraz ölçülerini  belirtir misiniz ?
uzunluk, kalınlık ?
« Son Düzenleme: 13 Şubat 2012, 14:42:02 Gönderen: bora atalay »

truus

« Yanıtla #10 : 13 Şubat 2012, 15:27:42 »
pukkoya bayıldım,   süper ötesi olmuş
elinize sağlık
biraz ölçülerini  belirtir misiniz ?
uzunluk, kalınlık ?

Toplam uzunluk 15cm
Namlu boyu 7cm
Kabza 8cm
kalinlik namlu 3mm
namlu genisligi 2cm
kabza kalinligi 2cm

dir kendileri

truus

« Yanıtla #11 : 13 Şubat 2012, 15:30:27 »
yürekten tebrikler... çok hoş bir çalışma  :2up,gerçi kimse laf etmemiş ama kılıfınızda ayrı  güzel olmuş, ama bıçak sizi bayağı bir yormuş herhalde ;) , o yüzden kılıfa neler yapabileceğinizi tahmin ettiğim şeyleri hızlı geçmişsiniz sanırım... ama dedim ya sade bir güzelliği de gerçekten var hani......  ;) ;)
Murat bey beni kimse tutamazdi ama sectigim Puukko tipi bicaklarin kiliflari geleneksel olarak beni bu hallere düsürdü, gelenegin kurbani oldum yani yoksa evet zor tuttum kendimi.... Hatta boya bile atamadim düsünebiliyor musunuz?  :'(

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #12 : 13 Şubat 2012, 16:03:08 »
ben iscilikten daha cok isin icindeki sanatci zarafeti icin candan tebrik ederim. Ellerinize saglik.
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #13 : 13 Şubat 2012, 16:12:39 »
çok uyumlu malzeme tercihi ve tertemiz bir işçilik. ellerine sağlık :2up

diyecek laf bulamıyorum gerçekten. tebrik ediyorum.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
« Yanıtla #14 : 13 Şubat 2012, 16:34:23 »
Murat bey beni kimse tutamazdi ama sectigim Puukko tipi bicaklarin kiliflari geleneksel olarak beni bu hallere düsürdü, gelenegin kurbani oldum yani yoksa evet zor tuttum kendimi.... Hatta boya bile atamadim düsünebiliyor musunuz?  :'(
sizi çoook iyi anlıyorum... :( :(  gelenek de , nereye kadar gelenek yani.... :-[  bir dahaki puukko'nun geleneğini siz yeni baştan yazın....  ;) ;)
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #15 : 13 Şubat 2012, 18:21:11 »
Nesrin abla, eline emeğine sağlık...diyecek birşey bulamıyorum. :)

Saygılar...

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
« Yanıtla #16 : 13 Şubat 2012, 19:04:17 »
Ellerinize sağlık tebrik ederim Nesrin hanım, gerçekten ilk bıçak için çok çok iyi. kılıf ta çok güzel olmuş. :2up

salolcay

• 145
  • Meslek: tekniker
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #17 : 13 Şubat 2012, 19:59:48 »
Nesrin Usta eline sağlık. :)Harika bir bıçak olmuş.Ve söylemeden geçemeyeceğim acemilik falan kalmamış direk usta işi bir bıçak olmuş.Bilemiyorum kaç usta böyle tam takım bir bıçak yapabilir.
Salih Olcay ERGÜN

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
« Yanıtla #18 : 13 Şubat 2012, 20:58:31 »
Nesrin eline sağlık. Özellikle sap sonundaki boynuz dibini çok sevdim.
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #19 : 13 Şubat 2012, 21:43:48 »
Nesrin Abla ben öğrenci işi bekliyordum açıkçası. Ama daha başlangıçta gözlerimiz bayram etti. Usta mı öğrenci mi daha şanslı bilmiyorum ama harika uyumlu bir çiftsiniz siz.