Bıçak Sanatı - Forum

17. bıçağım (galiba)

fatihaydın

• 779
  • Meslek: SATIŞ
  • Yer: İstanbul Kayaşehir
Ynt: 17. bıçağım (galiba)
« Yanıtla #20 : 23 Şubat 2012, 18:03:53 »
bıçak güzel bir form olmuş tam benim hoşuma giden tarzda fakat o sırt desenleri daha hoş göstermiş bıçağı ben cesaret edip deneyememiştim,bir dahakinde denemek şart oldu,ellerine  sağlık Emin ellerin dert görmesin.

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
« Yanıtla #21 : 23 Şubat 2012, 19:12:21 »
emın cok güzel olmuş elıne saglık özelıkle sırt desenı ve balcaga bayıldım :2up :2up :2up
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #22 : 23 Şubat 2012, 19:29:57 »
Emin abi eline, emeğine sağlık.Özellikle kabza ve sırt deseni harika olmuş. :)

Saygılar...

« Yanıtla #23 : 23 Şubat 2012, 19:56:50 »
Emin yanlış anlamayacaksan söylemek isdeğim şu ki, bu bıçağı gördüğümde artık sendeki tüm kilitlerin açıldığını düşündüm, yani bundan sonra senden hep en az bu kadar güzel işler göreceğiz. Sırt deseni muhteşem olmuş, sap formu da öyle... neresine baksam orası hoşuma gidiyor. Ellerin kolların dert görmesin, sağol.

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
« Yanıtla #24 : 23 Şubat 2012, 20:06:59 »
Emin sırt deseninin arasını neyle doldurdun?
Epoxy olduğunu biliyorum ama o tam siyah rengi nasıl verdin?
Şu anda bende de böyle bir proje var ondan soruyorum.
Kafamda iki seçenek var.
1. Bison Epoxy metal. kendinden koyu gri renkte.
2. Şefaf epoxy içine siyah toz boya katmak. Siyah toz boya araştırması yaptığımda en kolay olarak siyah kumaş boyası buldum.

Önümüzdeki bir kaç gün içinde bu iki fikrimi küçük bir parça üzerinde test edeceğim. Bu konuda senin tecrübelerinden de yararlanmak isterim.
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

Seyit Hüseyin Barbarus

• 181
  • Meslek: eğitimci
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #25 : 23 Şubat 2012, 20:27:07 »
Ellerinize   sağlık  Emin bey  güzel olmuş.

Bekir Çankırı

• *
  • 506
    • Metal El Sanatları
  • Meslek: makine tasarımı
  • Yer: istanbul - ümraniye 1956 0 rh +
« Yanıtla #26 : 23 Şubat 2012, 20:42:05 »
Emin   hangi yönden bakılrsa bakılsın  ustalık yansıtan ve kesinlikle senin de en olgun işin .
Sefa hocama katılıyorum  bu bıçak senin çıtanı birkaç basamak birden yukarı  taşıdı . Ama  asıl önemlisi  göze çarpan , dikkate değer  bir iş üretebilmek için gerekli  " sabır eşiği" ni  belirledi.
İlk zamanlarda  hepimizin zannettiği  gibi  ;  lezzetli yemek  harlı ateşte çabucak değil  , kısık ateşte sabırla demlenerek uzun sürede pişiyor . Bıçağın , bu yönüyle de  daha iyi işler yapmak isteyen bizlere de  yol gösterdi  eline sağlık .
"Hiçbir şey zor değildir, yeteri kadar ufak parçalara bölersek..." HENRY FORD

http://bekircankiri.blogspot.com/

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #27 : 23 Şubat 2012, 20:53:53 »
Emin usta eline sağlık.Gerçekten ince işçilik olmuş.

aman estağfurullah, ustalık benden çok uzak henüz. teşekkür ederim beğeniniz için.

bıçak güzel bir form olmuş tam benim hoşuma giden tarzda fakat o sırt desenleri daha hoş göstermiş bıçağı ben cesaret edip deneyememiştim,bir dahakinde denemek şart oldu,ellerine  sağlık Emin ellerin dert görmesin.

Fatih sırt desenini çalışmadan önce bence artık parçalar üzerinde denemeler yapmalısın. ben bu bıçakta deneme yapmadım hiç çünkü bundan önceki bıçaklarımda zaten bolca denemiştim  :D

emın cok güzel olmuş elıne saglık özelıkle sırt desenı ve balcaga bayıldım :2up :2up :2up

abi çok saol, beğenmene sevindim.

Emin abi eline, emeğine sağlık.Özellikle kabza ve sırt deseni harika olmuş. :)

Saygılar...

saol Uğurcan, teşekkür ederim.

Emin yanlış anlamayacaksan söylemek isdeğim şu ki, bu bıçağı gördüğümde artık sendeki tüm kilitlerin açıldığını düşündüm, yani bundan sonra senden hep en az bu kadar güzel işler göreceğiz. Sırt deseni muhteşem olmuş, sap formu da öyle... neresine baksam orası hoşuma gidiyor. Ellerin kolların dert görmesin, sağol.

ustam bu söylediğini yanlış anlamam mümkün değil ama sanırım bu sözlerinden sonra daha dikkatli çalışacağım, tek sıkıntım bu olacak ^-^

Ertuğrul abi, ben şeffaf epoksi kullanıyorum, ama içerisine kabza malzemesinin tozundan katarak renklendirdim. fakat benim tahminimden daha koyu bir renk aldı ve siyaha döndü. elindeki malzemenin tozunu ıslandığında alacağı renge çeviriyor epoksi. elinde artık abanoz parçası varsa hiç uğraşmadan 150-220 kum arası zımparalarla tozunu çıkart ve kat şeffaf epoksiye.

bu vesile ile ben de sana şu japonla kaplamada benim kabzada meydana gelen bölgesel koyulaşmayı sorayım. acaba bir kat daha mı atmam gerekiyordu. bu 3 kat japon sürülmüş hali. neden o bölgesel farklılıklar kaldı?

Ellerinize   sağlık  Emin bey  güzel olmuş.

teşekkür ederim Hüseyin bey, saolun.

Emin   hangi yönden bakılrsa bakılsın  ustalık yansıtan ve kesinlikle senin de en olgun işin .
Sefa hocama katılıyorum  bu bıçak senin çıtanı birkaç basamak birden yukarı  taşıdı . Ama  asıl önemlisi  göze çarpan , dikkate değer  bir iş üretebilmek için gerekli  " sabır eşiği" ni  belirledi.
İlk zamanlarda  hepimizin zannettiği  gibi  ;  lezzetli yemek  harlı ateşte çabucak değil  , kısık ateşte sabırla demlenerek uzun sürede pişiyor . Bıçağın , bu yönüyle de  daha iyi işler yapmak isteyen bizlere de  yol gösterdi  eline sağlık .

Bekir abi, çok saol. sonuca ulaşmak için aceleyle hareket etmek gerçekten çıkan sonuçtan da insanı soğutuyor. şimdi önümde, denemeler ve maketler yapmak için sabır gösterebilme sınavı var. ben deneyeceklerimi bıçağın üzerinde denemekten kendimi bir türlü alıkoyamıyorum :D bakalım, inşallah bu süreci de katacağım bıçak yapımına. tekrar çok teşekkür ederim.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Ertarda

• *
  • 1033
  • Ertuğrul ARDA -1967
  • Meslek: İnşaat Müh.
  • Yer: Bornova-İzmir
« Yanıtla #28 : 23 Şubat 2012, 21:09:06 »
Aslında bu sorunun cevabını tam olarak bilmiyorum.
Ama konu açılmışken biraz yüksek sesle düşüneyim.
Ahşap ıslanınca rengi koyulaşır değil mi?
Japonla kaplama esnasında japon çabuk kurumazsa ahşabı derinlere kadar ıslatır, çabuk donarsa ahşabı ıslatamaz.
Diğer taraftan ince sürülen japon çabuk donuyor, kalın sürülen ise bir miktar geç donuyor.
Acaba diyorum kalın sürülen yerler geç donup ahşabı daha derinden mi ıslatmıştır?

Önemli not:
Bu konuyla kısmen alakalı olsa da bu tecrübemi herkesle paylaşmak isterim. Elimde 2 çeşit japon yapıştırıcı var. Biri 502 marka oldukça hızlı donuyor, hatta inanılmayacak kadar hızlı. Diğeri ise Wert marka, bu da inanılmaz yavaş donuyor. İlk kat kaplamada zor donan Wert'i kullanıyorum, böylece ahşaba iyice nufus ediyor. Diğer kaplamalarda ise 502'yi kullanıyorum. Zira çabuk donduğundan zımparalama esnasında yüzeye çıkan ahşap yerlere fazla işlemiyor.

Son bir not: Benim için kaplama parlak yüzeyler arasından ahşap gözükmeyene kadar sürüyor. Bu bazen 3. kaplamada sonuçlanıyor bazen de 10. kaplamaya kadar sürüyor.
« Son Düzenleme: 23 Şubat 2012, 21:12:14 Gönderen: Ertarda »
Be yourself, no matter what they say...........

Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..!

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #29 : 23 Şubat 2012, 21:36:28 »
elıne sağlık Emin güzel bıçak olmuş :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #30 : 23 Şubat 2012, 21:47:45 »
Emin + Usta. Bu bıçağın bana anlattığı tam olarak bu. Saygılar

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #31 : 24 Şubat 2012, 09:25:00 »
eline sağlık Emin gerçekten çok beğendim çok  güzel bir bıçak olmuş balçak formuna bayıldım tebrik ederim çok güzel... :)
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #32 : 24 Şubat 2012, 20:27:30 »
ellerinize sağlık. çok güzel olmuş. tebrik ederim.

Abdurrahman

• 346
    • yataganelsanatlari
  • Meslek: emekli
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #33 : 24 Şubat 2012, 22:04:48 »
sayın albayrak ustam cırak kabul edermisin hani derlerya karın tokluğuna ..ellerine sağlık emeğine sağlık çok güzel bir parca hani sizi şımartmak için değil ha söylediklerimiz temiz iş temiz

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #34 : 25 Şubat 2012, 10:57:37 »
elıne sağlık Emin güzel bıçak olmuş :)

saolasın abi, sen kendi elindekileri bir bitirsen şu hamon belasından ileriye gidip, sanıyorum biz daha güzellerini göreceğiz.

Emin + Usta. Bu bıçağın bana anlattığı tam olarak bu. Saygılar

Hayri çok teşekkür ederim ama bana usta dersek diğer ustalara ne diycez? onlara büyük "süper büyük usta" dememiz lazım herhalde :D çok teşekkür ederim beğenin için...

eline sağlık Emin gerçekten çok beğendim çok  güzel bir bıçak olmuş balçak formuna bayıldım tebrik ederim çok güzel... :)

saolasın Sinan. senin çalışmaların arasında da sanıyorum böyle bunna benzer balçaklar vardı. aslında balçağın yüzeyinde de senin yaptıklarına benzer atraksiyonlar deneyecektim fakat cesaret edemedim açıkcası ;) saolasın...

ellerinize sağlık. çok güzel olmuş. tebrik ederim.

teşekkür ederim, saolun...

sayın albayrak ustam cırak kabul edermisin hani derlerya karın tokluğuna ..ellerine sağlık emeğine sağlık çok güzel bir parca hani sizi şımartmak için değil ha söylediklerimiz temiz iş temiz

Abdurrahman abi utandırma beni lütfen. senin yaptığın yatağanların yanında benimkisi kumda oynamak, daha fazlası değil. bence sen emek verdiğin işin sadece kültürel düzeyi ile bile etrafında bir sürü çırağı olması gereken birisisin. teşekkür ederim beğenilerin için, saol...

Münir

• 176
  • Münir OKMAN
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #35 : 25 Şubat 2012, 11:22:31 »
Emin ustam tebrikler; sırt desenini çok beğendim, ayrıca balçak ve kabzanın formuna da bayıldım doğrusu... Ellerinize sağlık, hocalarımızın dediği gibi bir üst kademeye terfi ettiğiniz çok belli artık, hele ki atölye olmadan kısıtlı imkanlarla bu işleri çıkarmak ayrı bir meziyet...   
If you light a lamp for somebody, it will also brighten your own path.

tian92

« Yanıtla #36 : 25 Şubat 2012, 11:24:13 »
Boyutu ve sırt kısmındaki şekiller güzelmiş. Eline sağlık

Bekir Çankırı

• *
  • 506
    • Metal El Sanatları
  • Meslek: makine tasarımı
  • Yer: istanbul - ümraniye 1956 0 rh +
« Yanıtla #37 : 25 Şubat 2012, 12:22:16 »
Bunca   olumlu eleştiri ve  beğeni toplayan   böyle   nitelikli bir işten sonra  bir  önerim var  Emin   :
Elindeki  ilk projeni  hızla  gizli kabzaya ( ya da  gizli kuyruk )  çevir. Aynı sabırla onuda böyle mükemmel  sonlandırarak  birkaç kilidi   daha kıracağına  şüphem yok .
"Hiçbir şey zor değildir, yeteri kadar ufak parçalara bölersek..." HENRY FORD

http://bekircankiri.blogspot.com/

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #38 : 25 Şubat 2012, 23:02:53 »
Eline sağlık usta. Namludaki eğe işlerini çok güzel, muntazam yapmışsın. Gözüm bayram etti. Sonraki sefer için rumi aklında olsun.

Balçaktaki mozaik pim mi? Ben balçakta mozaik pime girişemezdim valla. Helal alsun.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #39 : 27 Şubat 2012, 10:54:46 »
Emin ustam tebrikler; sırt desenini çok beğendim, ayrıca balçak ve kabzanın formuna da bayıldım doğrusu... Ellerinize sağlık, hocalarımızın dediği gibi bir üst kademeye terfi ettiğiniz çok belli artık, hele ki atölye olmadan kısıtlı imkanlarla bu işleri çıkarmak ayrı bir meziyet...   

Münir abi senden de artık birşeyler bekliyorum, sadece yazı yazıp kaçar oldun ;) teşekkürler...

Boyutu ve sırt kısmındaki şekiller güzelmiş. Eline sağlık

teşekkür ederim, saolun...

Bunca   olumlu eleştiri ve  beğeni toplayan   böyle   nitelikli bir işten sonra  bir  önerim var  Emin   :
Elindeki  ilk projeni  hızla  gizli kabzaya ( ya da  gizli kuyruk )  çevir. Aynı sabırla onuda böyle mükemmel  sonlandırarak  birkaç kilidi   daha kıracağına  şüphem yok .

Bekir abi, senin mesajını okumadan önce, yeni bıçağım için kısa kalan çelik parçası ile ne yapacağımı düşünüyordum. elimde Burak abi'den aldığım bir o1 var, istediğim kalınlıkta ama boyu biraz kısa kaldı çizdiğim şablona. şimdi onu gizli kabzaya çevireceğim :2up bakalım sonuç ne olacak ::)

Eline sağlık usta. Namludaki eğe işlerini çok güzel, muntazam yapmışsın. Gözüm bayram etti. Sonraki sefer için rumi aklında olsun.

Balçaktaki mozaik pim mi? Ben balçakta mozaik pime girişemezdim valla. Helal alsun.

saolasın Eylem. rumi diyorsun demek, denemek lazım :)

balçaktaki mozaik pim, Ferhatın pimleri bulup benim aracılığımla Burak abiye ulaştırıp onun yaptığı ve bana düşen 3 parçadan ikincisi :D sen de daha güzelini yaparsın istersen, yeter ki vaktin olsun, değil mi ;)