Bıçak Sanatı - Forum

6.Bıçak yolda

ibrahim 6360

• 407
  • Meslek: Ticaret
  • Yer: istanbul
6.Bıçak yolda
« : 25 Şubat 2012, 00:09:59 »
Selamlar değerli dostlar alıştık ya o yüzden hız kesmeyelim dedim ve hemen 6. bıçağın çalışmalarına başladım profili daha önceden kesmiştim fakat bir türlü başlamaya cesaret edemedim,aslında hala yapabileceğim konusunda tereddütlerim var ,tereddütüm tabiki ağız açma konusunda.Bu sebeple daha ağız açmadan nasıl ağız açmam gerektiğini ustalardan bir sorayım hemde yapım aşamasını sizler ile paylaşayım istedim.Ne dersiniz değerli dostlar bu bıçağın ağzını nasıl açmam gerekir hangi yöntem ve nelere dikkat etmem lazım,fikirlerinizi bekliyorum,orjinali çift ağızlı kama gibi bendeniz de o şekilde açmak istiyorum,yardım lütfen  :-\

Fotoğraf "Çekilir", Resim "Çizilir" :)

Ynt: 6.Bıçak yolda
« Yanıtla #1 : 25 Şubat 2012, 00:45:26 »
İbrahim çok çok estetik bir duruşu var, ben olsam iç bükey açardım, aşağıya fotoğrafı ekledim. Elbette en estetiği yine de senin gözüne görünen estetiğidir. Et kalınlığı kaç acaba?

Theseus

• 436
  • Meslek: Danışman
  • Yer: İstanbul-Kadıköy
« Yanıtla #2 : 25 Şubat 2012, 01:25:25 »
Çok güzel bir antik Avrupa işi hançer çıkacak gibi görünüyor.
Acaba ürün hazır lama mı?
Balçak ve pirinç yastıklar takılı hazır mı geldi?
Genco G.

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #3 : 25 Şubat 2012, 14:16:16 »
Bu harika bir şey olaçak gibi duruyor....

ibrahim 6360

• 407
  • Meslek: Ticaret
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #4 : 25 Şubat 2012, 14:23:29 »
İbrahim çok çok estetik bir duruşu var, ben olsam iç bükey açardım, aşağıya fotoğrafı ekledim. Elbette en estetiği yine de senin gözüne görünen estetiğidir. Et kalınlığı kaç acaba?
Teşekkürler Sefa usta,ağızı iç bükey olarak bende düşündüm fakat orjinalinde ağız düz açılmış o yüzden tereddüt yaşıyorum bir de profili bozmaktan korkuyorum malzeme yüzünden tabiki,elimde çok az bir parça kaldı ikinci bir profil çıkmaz zannedersem,işte bu yüzden ustalardan yardım istiyorum malzeme heba olmasın diye,yine de iç bükey taşlamayı düşüneceğim ,malzeme kalınlığı 4 mm.
Çok güzel bir antik Avrupa işi hançer çıkacak gibi görünüyor.
Acaba ürün hazır lama mı?
Balçak ve pirinç yastıklar takılı hazır mı geldi?
Teşekürler değerli dostum,balçak ve prinç yastıklar ve profil hepsini bendeniz hazırladım kesimde hata olmasın diye profili lazerde kestirdim,sarı yastıklar ve diğer parçalar elde hazırlanıp yerlerine eğe ve zımpara ile alıştırdım,şimdi kabza kısmındaki ağacı hazırlıyorum, önce ağızı açıp malzemeye su vermem lazım sonra montaj tabi bakalım nasıl olacak bende çok merak ediyorum.
« Son Düzenleme: 25 Şubat 2012, 14:28:14 Gönderen: ibrahim6360 »
Fotoğraf "Çekilir", Resim "Çizilir" :)

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #5 : 25 Şubat 2012, 14:30:02 »
bu muhteşem olacak gibi duruyor...aman nazar değmesin...:)

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #6 : 25 Şubat 2012, 17:41:35 »
Şimdiden harika olmuş , Kabze'yi tak yeter ustam :) benim şahsi görüşüm iç bukey olmamasından yana, tam Merkez'den oluk açılıp geri kalan kısım  ege ile yapılabilir. Şimdiden kolay gelsin :)
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #7 : 25 Şubat 2012, 20:09:43 »
PROFİL ÇOK GÜZEL BENDE HEP KAMA TÜRÜ BIÇAK PLANLADIM AMA HİÇ ÇİFT AĞISLI YAPMADIM  BİR TAM BİRDE YARIM AĞIZ OLARAK YAPTIM .SEFA USTANIN ÇİZDİĞİ CİZGİLERDEN YOLA ÇIKARSAN SÜPER OLACAK DURUYOR,İÇ BÜKEY BİLERSEN ORTADA KESKİN BİR SIRT OLUŞUR VE MÜKEMMEL OLUR.KAN OLUĞU ORTAYA AÇARSAN OZAMAN DÜZ BİLEYEBİLİRSİN AMA İÇ BÜKEY BİLEMEDE BİR NEVİ KAN OLUĞU (GİZLİ KAN OLUĞU DERLER) ORTADAKİ KESKİN SIRT ÇOK HAVALI OLUR.SON FİKİR SENDEN ÇIKACAK BİZİMKİSİ GÖRÜŞ   4mm İÇBÜKEY İÇİN YETERLİ KOLAY GELSİN
« Son Düzenleme: 25 Şubat 2012, 20:12:52 Gönderen: genç bıçak »
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

salolcay

• 145
  • Meslek: tekniker
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #8 : 25 Şubat 2012, 20:15:05 »

İbrahim hocam ayakta alkışlıyorum.Muhteşem bir işçilik çıkartmışsın.Tebrik eder,ayakta alkışlarım.
Salih Olcay ERGÜN

Theseus

• 436
  • Meslek: Danışman
  • Yer: İstanbul-Kadıköy
« Yanıtla #9 : 25 Şubat 2012, 22:18:42 »
İbrahim bey;profil de detaylar da yastıklar da harika.

Nacizane tavsiyem acele etmeden,bolca yabancı kaynakları ve modelleri inceleyerek adım adım yavaşça ilerlemeniz.

Şimdiden 1. sınıf birşey çıkıyor.Hatta sapta değerli taş işlemeler bile düşünülebilir.

Elimdeki kaynaklardan size model bakıp haber vermeye çalışacağım.İşinize yarayabilir.
Genco G.

ercan ertürk

• 301
  • ercan ertürk 1971
  • Meslek: ayakkabı imalatçısı
  • Yer: B PAŞA İSTANBUL
« Yanıtla #10 : 26 Şubat 2012, 00:06:28 »
maşşallah diyeyim  gözümüz kalmasın

Abdurrahman

• 346
    • yataganelsanatlari
  • Meslek: emekli
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #11 : 26 Şubat 2012, 00:21:07 »
ibrahim bey yaptığınız işten emin olunuzki elinizdeki malzeme sizden korsun eğer yaptığın bir ürünü harasız yapacam diye düşünürsen yanılırsın ve de her zaman hata yapmaya hazır durumda olursun profil çok güzel sefa hocamın dediğni yaparsan sizn namlu daha hoş bir şekil alacak vessalam

muratkucuk

• 483
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Kütahya
« Yanıtla #12 : 26 Şubat 2012, 00:22:16 »
Bunun bitmiş haline bıçak demek abes olacak gibi. :)

« Yanıtla #13 : 26 Şubat 2012, 00:52:45 »
 Fikrimiz sorduğun için böyle konuşuyoruz haberin olsun  ;) bence bu kalınlıkta bir malzemenin her iki tarafına kanal açmak biraz riskli olabilir. Tam ortadan 1.5 mm her iki tarafada açsan, düzeltmesiydi vs tutar 2mm ye çıkıverirse ortası boş kanallı bir hançerin olabilir, İşler yolunda giderde 1-1.5 mm de kalırsan bu kez de derinlik çok az olacağından görsel durumu kurtarmak için zorunlu olarak genişliği arttıman gerekir. Genişlik artar, derinlik azalırsa bu kez kanalı uca doğru incelterek açmak görsel açıdan daha iyi olur. Aslında düşününce hem ortaya uca doğru incelen bir kanal hemde dar bir tekerle ( örneğin 120-150mm çaplı) iç bükey ağız sanki mükemmel olurdu gibi. Örneğin ben şimdi şunu http://www.bicaksanati.com/forum/savas-aletleri/sicak-dovme-hancer/ tekrar yapıyor olsaydım, iç bükey düşünebilirdim. Neyse epeyce kafanı karıştırdık, bence içinden nasıl geliyorsa öyle yap  ^-^

arnavut-engin

• 207
  • Engin Uzakgören
  • Meslek: otomobil
  • Yer: kütahya/merkez
« Yanıtla #14 : 26 Şubat 2012, 21:59:23 »
ustam ellerine sağlık şimdiden bittiği halini görmek için sabırsızlanıyorum. birde sorum olucak hazır lamamıdır bu.
Boş zaman yoktur, boşa geçen zaman vardır!!!

Bekir Çankırı

• *
  • 506
    • Metal El Sanatları
  • Meslek: makine tasarımı
  • Yer: istanbul - ümraniye 1956 0 rh +
« Yanıtla #15 : 26 Şubat 2012, 22:15:57 »
İbrahim  buraya kadar olan , bundan sonraki olacakları da  anlatıyor :) .
Ellerine  sağlık  estetik düzeyi  oldukça yüksek  bir iş çıkarmışsın .
Gerisi için de  aynı kılavuzu kullan  derim ben , bittiğinde sonuç aynı güzelliği yansıtacaktır.
"Hiçbir şey zor değildir, yeteri kadar ufak parçalara bölersek..." HENRY FORD

http://bekircankiri.blogspot.com/

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #16 : 27 Şubat 2012, 11:12:08 »
abi açıkcası ben gördüğümde bunun hazır bir kit olduğunu düşünmüştüm. gerçekten çok başarılı. devamını sabırsızlıkla bekliyorum :)
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Kul,elaltı.

• 246
  • Mustafa.
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: istanbul fındıkzade fatih
« Yanıtla #17 : 27 Şubat 2012, 11:51:04 »
Abi sen kendini aşmışsın helal olsun şu hali bile çok çok çok güzel eline koluna sağlık,bitmiş halini sabırsızlıkla beklicem.Saygılar :2up :2up :2up