Emre, süvari kılıçları gerçekten çok güzel oluyorlar. Acaba uçtaki bir karışlık kısımda bizim son dönemde kullandığımız kılıçlardaki gibi bıçak gibi inceliyorlar mı? Uçtaki o esnek ve kesiciliği ön plana çıkmış olan kısım bana hem çok hoş geliyor hem de bu kadar esnek ise acaba saplamaya yaramıyor mu diye düşündürüyor.
Sinan, bu filmi seyretmemistim , cok guzelmis kendi adima tesekkur ederim. Ben saskalara biraz merakli sayilirim. - belki de biraz benim de atalarimin gecmiste ait olduklari bir kulturun kiliclari oldugu icin - biraz doner bicagi gibi gozukmelerine ragmen el korumalarinin olmamasinin daha ziyade saldiri amacli olduklari icin oldugunu soylerler. Ayrica katana ile beraber dunya kulturleri icinde sadece bu kiliclar kesici agizlari yukari bakacak sekilde kusanilir. Bu filimde oyle gibi gozukseler de gercekte o kadar da hafif degildirler. Ayrica bircok kulturun kiliclarinda kabza sonuna neden o kadar kocaman bir yumru yada benzeri konuldugunu ds bu filimden ogrenmis oldum. - sen de boyle bir kabzayi bicaklarindan birinde kullanmissin zaten -
buda benim gümüşlerini yaptığım kılıç