Bıçak Sanatı - Forum

En sevdiğiniz kılıç

yavuz selim

• 162
  • 1975
    • turkuaz metal
  • Meslek: sıcak demirci-süsleme demirciliği
  • Yer: 41.045586,29.065682
Ynt: En sevdiğiniz kılıç
« Yanıtla #40 : 01 Ekim 2011, 19:09:33 »

kesinlikle tek geçerim.... 

Kuvvete dayanmayan adalet aciz, adalete dayanmayan kuvvet zalimdir

gabe

• 70
  • Galip
  • Meslek: yazar grafiker programcı
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #41 : 19 Ekim 2011, 09:43:51 »
Ben 16 yy. civarından bir Osmanlı kılıcı, bir yatağan ya da bir kukri gördüğüm an kendimden geçiyorum. Topkapı Sarayı silah seksiyonu açıldı ama bir gidip hepsini bir arada görmek nasip olmadı

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #42 : 15 Kasım 2011, 13:20:36 »
ispanyol falçatası ile

yunan kopisi arasında kaldım

fotoğraflar alıntı sitenin ismini taşımaktadır
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

ugurcan_20

• 1232
  • Uğurcan Köylü 1995
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Denizli
« Yanıtla #43 : 15 Kasım 2011, 23:13:23 »
Tactical tarzı kılıçları seviyorum genelde. :)

Saygılar...

gecmisgelecek

• 573
  • Mustafa Tekin
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #44 : 03 Şubat 2012, 00:02:10 »

salolcay

• 145
  • Meslek: tekniker
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #45 : 03 Şubat 2012, 23:38:24 »

estetik olarak bu tarz kibar kılıçları seviyorum.Ama dersenizki bir şekilde kılıçla cenke girilecek tercihim bir elimde bir levent yatağanı diğerindede 50-60 cm çapında bir tomohawk olurdu.Değişik ama işlevsel bir kombinasyon.
Salih Olcay ERGÜN

Mehmet DOĞAN

• 337
  • Meslek: Elektrik Teknisyeni
  • Yer: Hatay /DÖRTYOL (Birecik)
« Yanıtla #46 : 04 Mart 2012, 20:22:35 »
Gargadan başka guş kelle makasından başka kılıç tanımam :)
İki dost arasına bir kez güvensizlik girerse, birine ya sürgün ya da ölüm düşer.

merttt9

• 1419
  • Meslek: Tekstil
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #47 : 04 Mart 2012, 23:10:10 »

bu tarz modern katanaları seviyorum ama bunlar daha çok süs amaçlı yapılıyor oysa gerçek anlamda pahalı birşeyler yapsalar fena olmaz
geçende silah dükkanının vitrinine blade film katanasını koymuşlar yakından izledim çok komik kabzası vardı birde 1 e 1 orjinal yapmışlar güya 100 tl  ^-^

nacho_grande

• 499
  • Serhan Yenilmez
    • Akantus Ahşap Emprenye
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #48 : 19 Mart 2012, 15:04:48 »
En sevdiğim kılıçlar...

Yatağan:

Türk Kılıcı (Turkish Sabre Blade):

Katana:

Lord Of The Rings - Arwen' in Elf kılıcı (Hadhafang):

Lord Of The Rings - Legolas' ın uzun Elf bıçakları:

Kukri:
"Kavgalarda, açıkça üstün olan tarafın, zayıf olan tarafa yatağanın keskin ağzıyla değil de, sırtıyla müdahale etmesi bir görgü kuralıydı." (Kaynak, Vikipedi)

mehmetozcan

• *
  • 15
  • Rızık Allahtandır.
  • Meslek: Seramik Mühendisi -Bankacı
  • Yer: Kütahya
« Yanıtla #49 : 31 Mayıs 2012, 16:45:44 »
Resim paylaşamıyorum ama, bence benim atalarım bu işi çözmüşler, dünyanın en iyi savaş aletleri ve tabiki kılınçları Osmanlıdan çıkmış şahsi görüşüm.

saygılarımla.
Ne kadar bilirsen bil, bildiklerin karşındakinin anlayacağı kadardır.  Mevlana

Anıl TİRYAKİLER

• *
  • 18
  • korktuğum tek şey var o da yanlış anlamak.
  • Meslek: Kıdemli aylak
  • Yer: Edirne
« Yanıtla #50 : 06 Kasım 2012, 14:24:42 »
Katanalar yapısı, kompozisyonu ve kullananın ustalığına bağlı fonksiyonelliği açısından her türlü sevgi ve saygıyı hak ediyor. Soğutmanın doğal getirisi oluşan kavis istemeden minimalize edilmiş bir estetik katıyor alete. Diğer yandan soğuk ve sert duruşuyla Japon halkınında ruh yapısnı yansıtıyor.Ama benim ruh yapımı yansıtmıyor. Bana ne alemin kılıcından deme hakkımı kullanıyorum çünkü yatağanda harika bir form. Sırttaki dış bükeylik ve içteki yayman s şekli zayıflık içermeyen bir duygusallık, zarafet  ve olabildiğince rafine edilmiş bir estetik katıyor kılıca. Balçak bulunmaması 'beni kullanmayı bilen eline alsın' der gibi.. Kabza işlemeleri ve kulağı beni biraz rahatsız etse de namlu formu bir Türk olarak en çabuk içselleştireceğim form. Şiir gibi kılıç. Paylaştığım örnekte yolun sırta yakın açılması beni tavladı.

OnurErdogan

• 383
  • Onur ERDOĞAN - 1979
  • Meslek: bilgisayar satis ve destek
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #51 : 12 Kasım 2012, 01:14:38 »
http://www.youtube.com/watch?v=nXbLyVpWsVM&feature=watch-vrec

viking kılıçları ile ilgili güze bir belgesel.
Si vis pacem, para bellum.

Excalibur

• *
  • 18
  • xXx
  • Meslek: Esnaf
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #52 : 16 Kasım 2012, 08:18:12 »

En beğendiğim...
EĞİL KULAK VE CEDDİNE, TÜRKLÜĞÜ YIKMAK KİMİN HADDİNE, ADRİYATİKTEN ÇİN SEDDİNE REHBER BİZE KURAN OLSUN HEDEF BİZE TURAN OLSUN... Ömür Emrah ÖZDEMİR

sururi

• 67
  • Meslek: ogretmen
  • Yer: samanyolu galaksisi-dunya
« Yanıtla #53 : 10 Aralık 2012, 10:36:01 »
Evet efendim insanın içini sızlatan bu hepimizin ortak görüşüdür,kendi kılıcımızı tanıtamamak sergileyememek bunu videolarla kitaplarla dergilerle yeni çıkan ürünleri sergilemek tanıtmak inşallah başarılı oluruz..

ben iki yil once cebehane gibi bir kilic,bicak sitesini takip ediyordum, usa li olmasi lazim biri dimiski yapiyordu ve bir arap seyhine
fatih sultan mehmetin ayni kilicini yapmisti hemde BINLERCE DOLARA...
« Son Düzenleme: 10 Aralık 2012, 10:39:49 Gönderen: sururi »
ve ben ustam, gozlerinle yakilasi bifr siire basladim...

sururi

• 67
« Yanıtla #54 : 10 Aralık 2012, 10:50:07 »
sa erenler benimde hasta oldugum birinci bizim geleneksel kiliclarimiz ikinciside stefanin kilici,
oluyorum bu ikisine bee,yani bi tane olsa bende her gece koynuma alip uyuyacam yasima basima bakmadan

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #55 : 10 Aralık 2012, 11:04:53 »
Sururi bey tanışma bölümümüzde kendınızı kısaca tanıtırsanız yerınde  olur  ;)

http://www.bicaksanati.com/forum/merhaba/
« Son Düzenleme: 10 Aralık 2012, 11:07:06 Gönderen: Taner Salar »
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

sururi

• 67
« Yanıtla #56 : 10 Aralık 2012, 11:54:34 »
huyum kurusun daldim hemen olaya daha kendimi tanitmadan  :)

sururi

• 67
« Yanıtla #57 : 11 Aralık 2012, 17:13:37 »
Katanalar yapısı, kompozisyonu ve kullananın ustalığına bağlı fonksiyonelliği açısından her türlü sevgi ve saygıyı hak ediyor. Soğutmanın doğal getirisi oluşan kavis istemeden minimalize edilmiş bir estetik katıyor alete. Diğer yandan soğuk ve sert duruşuyla Japon halkınında ruh yapısnı yansıtıyor.Ama benim ruh yapımı yansıtmıyor. Bana ne alemin kılıcından deme hakkımı kullanıyorum çünkü yatağanda harika bir form. Sırttaki dış bükeylik ve içteki yayman s şekli zayıflık içermeyen bir duygusallık, zarafet  ve olabildiğince rafine edilmiş bir estetik katıyor kılıca. Balçak bulunmaması 'beni kullanmayı bilen eline alsın' der gibi.. Kabza işlemeleri ve kulağı beni biraz rahatsız etse de namlu formu bir Türk olarak en çabuk içselleştireceğim form. Şiir gibi kılıç. Paylaştığım örnekte yolun sırta yakın açılması beni tavladı.

sa babaerenler bizimkilerin yaninda katananinda namini duyup arastirmistim eski takildigim sitelerde uzun zaman once,soyle
diyordu katana icin; ince cok guzel  kullanisli..... ama sadece isin erbabi icin,erbabi olmayana kolayca kirilan bir kilic diyordu
isste buda bizim kiliclarimizin farki,batinin yillarca ugrasip bulmaya calistigi bizim kiliclarimizin formulu-muhteviyati her ne ise bilmiyorum ama kilic kesen kilic olabilirmi baba be?

« Yanıtla #58 : 11 Aralık 2012, 18:51:18 »
Katana için, işin erbabı olmayana kolayca kırılan bir kılıç demek bence çok doğru bir yaklaşım olmaz. Geleneksel katanalar yapılış tekniği gereği zaten farklı sertlikteki malzemelerin lamine edilmesiyle yapılan bir kılıç, üstelikte kılıcın ağız kısmı sertleştirilirken sırt kısmı görece daha yumuşak bırakılıyor, bu da zaten kılıca artı bir esneme özelliği daha katıyor, doğru yapılmış bir Katana eğer kolay kırılıyorsa diğer kılıçların hepsi daha da kolay kırılıyor demektir. Tam tersine geleneksel tarzda yapılmış bir Türk kılıcı ( özellikle dımışki-Wootz-pota çeliğinden yapılmış olanları) , bu kılıc kullanmayı bilmeyen birinin elinde kolayca dağılacak yapıda bir kılıçtır.
« Son Düzenleme: 11 Aralık 2012, 19:19:35 Gönderen: sefaçabuk »

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #59 : 11 Aralık 2012, 19:13:16 »
valla bende kılıç sevmem ama en sevdiğimkılıç SEFA ustamın yaptığı kılıç saygı ile eğiliyorum
ama bir gün bende yapıcam  ;)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ