Bıçak Sanatı - Forum

KARA YILAN

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
KARA YILAN
« : 28 Şubat 2012, 18:42:43 »
şu ana kadar çalıştığım ve çok zevk aldığım beni çok uğraştıran bir bıçak kabzası krom işçiliği çok zor belirtmek isterim.Kılıfı ise ayrı bir işçilik sınavı oldu benim için inşallah bundan sonraki projelerde hepimize faydası olur..

ÇELİK K100 6 mm.

uzunluk : 30 cm.
kabze    : 13 cm.
namlu    :17 cm.

bıçağın ağırlığı  : 396 gr.
kılıf dahil ağırlık : 590 gr.

kabze gümüş zincirlerle süslendi sap manda boynuzu...
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
Ynt: KARA YILAN
« Yanıtla #1 : 28 Şubat 2012, 18:44:20 »
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

damascus

  • ***
  • 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
Ynt: KARA YILAN
« Yanıtla #2 : 28 Şubat 2012, 18:45:04 »
Sinan usta Senin eserleri yakında yakından görmek nasip olur inşallah çok güzel olmuş ellerin dert görmesin...

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
Ynt: KARA YILAN
« Yanıtla #3 : 28 Şubat 2012, 18:45:45 »
 :)
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

bora atalay

  • ***
  • 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
Ynt: KARA YILAN
« Yanıtla #4 : 28 Şubat 2012, 18:47:07 »
ellerine sağlık...:)

Ynt: KARA YILAN
« Yanıtla #5 : 28 Şubat 2012, 19:56:58 »
Çok çok güzel olmuş, çok yoğun işçiliği var öyle uzaktan bakınca görünmüyor üzerindeki sıkıntılar ama yapana sormak lazım. Çok uğraşmış olmalısın. Kızmazsan bir şey söyleyeceğim, sapın formunda da bir şeyler yapılabilirmiydi acaba, orası biraz öksüz kalmış. usta iyi ki varsın, sonuç olarak çok güzel olmuş, tebrikler...

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: KARA YILAN
« Yanıtla #6 : 28 Şubat 2012, 20:08:56 »
çok güzel ellerine sağlık fuarlık bir bıçak olmuş
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

gökhan bakla

  • *****
  • 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
Ynt: KARA YILAN
« Yanıtla #7 : 28 Şubat 2012, 20:12:07 »
Sinan eline emeğine sağlık, çok güzel olmuş.

bıçak ve kın birbirini tamamlayan bir bütünlük içinde, çok beğendim...   :2up

murat güleç

  • ***
  • 1029
  • Yer: Ordu
Ynt: KARA YILAN
« Yanıtla #8 : 28 Şubat 2012, 20:14:13 »
Sinan ustam ellerine sağlık. çok güzel bir eser olmuş. başka ne denebilir tebrik ederim bravo. :2up

Bekir Çankırı

  • *
  • 506
    • Metal El Sanatları
  • Meslek: makine tasarımı
  • Yer: istanbul - ümraniye 1956 0 rh +
Ynt: KARA YILAN
« Yanıtla #9 : 28 Şubat 2012, 20:26:49 »
Yine  kendine has bir bıçak olmuş Sinan  .  Her santiminde  ustalığın ve tarzın yansımış  .
İşlerini  özlemiştik  ama  beklediğimize değmiş    doğrusu . Eline sağlık .
"Hiçbir şey zor değildir, yeteri kadar ufak parçalara bölersek..." HENRY FORD

http://bekircankiri.blogspot.com/

tarpoon

  • ***
  • 4739
Ynt: KARA YILAN
« Yanıtla #10 : 28 Şubat 2012, 20:34:37 »
eline koluna sağlık Sinan  :)  sana katılıyorum paslanmaz işçiliği konusunda . sarı ve bakırla çalıştıktan sonra paslanmaza atlayınca fenalık gelmıştı banada  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

balıkcı

  • ***
  • 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
Ynt: KARA YILAN
« Yanıtla #11 : 28 Şubat 2012, 21:57:35 »
sınan ustam harbıden özletmiştin kendını ama fazlasıyla deyıyo dogrusu bekletıgıne ellerıne saglık :2up :2up :2up
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

gecmisgelecek

  • ***
  • 573
  • Mustafa Tekin
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
Ynt: KARA YILAN
« Yanıtla #12 : 28 Şubat 2012, 21:58:17 »
Eline emeğine sağlık bu ne güzel şey öylekarizma desen onun yeri ayrı
Tebrikler  :2up  :2up  :2up

ercan ertürk

  • ***
  • 301
  • ercan ertürk 1971
  • Meslek: ayakkabı imalatçısı
  • Yer: B PAŞA İSTANBUL
Ynt: KARA YILAN
« Yanıtla #13 : 28 Şubat 2012, 22:18:53 »
sinan ustam eline sağlık çok güzel bir bıçak olmuş   :2up :2up :2up :2up  saygılar

Seyit Hüseyin Barbarus

  • ***
  • 181
  • Meslek: eğitimci
  • Yer: istanbul
Ynt: KARA YILAN
« Yanıtla #14 : 28 Şubat 2012, 23:14:16 »
Sinan  Ustam  eline  sağlık  çok güzel olmuş.

deserteagle

  • Eylem Cengiz, 48
  • *****
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: KARA YILAN
« Yanıtla #15 : 28 Şubat 2012, 23:23:28 »
Eline sağlık ustam, açma bir daha arayı. Soğutma elini.

Büyük ve ağır bir bıçak olmuş bu. Hani vitrinde sergilenmeyi hakediyor ama çelik seçimi ve ağırlığı bıçağın ciddiyeti hakkında fikir veriyor.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
Ynt: KARA YILAN
« Yanıtla #16 : 29 Şubat 2012, 08:35:51 »
Çok teşekkür ederim efendim sağolun,evet uzun bir ara vermiştim bundan sonra ufak tefek de olsa çeşitli bıçaklar yapmaya çalışacağım...
Çok çok güzel olmuş, çok yoğun işçiliği var öyle uzaktan bakınca görünmüyor üzerindeki sıkıntılar ama yapana sormak lazım. Çok uğraşmış olmalısın. Kızmazsan bir şey söyleyeceğim, sapın formunda da bir şeyler yapılabilirmiydi acaba, orası biraz öksüz kalmış. usta iyi ki varsın, sonuç olarak çok güzel olmuş, tebrikler...
Sefa ustam hiç kızarmıyım benim diğer bıçaklarımda olduğu gibi bu bıçakda doğaçlama çıktı bu formu yaklaşık 2 ayda aldı ne şekilden nerelere geldi bilseniz.. :)
Eline sağlık ustam, açma bir daha arayı. Soğutma elini.

Büyük ve ağır bir bıçak olmuş bu. Hani vitrinde sergilenmeyi hakediyor ama çelik seçimi ve ağırlığı bıçağın ciddiyeti hakkında fikir veriyor.
evet bıçak oldukça ağır bıçağın sahibi iyi bir domuz avcısı onu avda yolda bırakmıyacak bir bıçak istedi fakat fazla sevinemedi o kadar güzel olmuşki ben bunu ormanda taşımaya kıyamam diyerek iç geçiriyor.. :)
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

YAŞAR PEHLİVAN

  • ***
  • 362
  • Meslek: memur
  • Yer: sakarya
Ynt: KARA YILAN
« Yanıtla #17 : 29 Şubat 2012, 09:04:19 »
Güzel ötesi, süper  yahu nediyeceğimi şaşırdım, ustam eline sağlık .Avcı arkadaş haklı ormanda taşınmaz tam bir vitrinlik :2up :2up :2up

ali rıza

  • ***
  • 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
Ynt: KARA YILAN
« Yanıtla #18 : 29 Şubat 2012, 09:06:58 »
abi tamam her usta yaptığı eser kullanılsın işlevinden haberdar olunsun ister ama buna kıyıp dağda bayırda kullanılmaz ki
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

muraterkut

  • ***
  • 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
Ynt: KARA YILAN
« Yanıtla #19 : 29 Şubat 2012, 09:37:22 »
valla sinan, kendi başını sıkıntıya soktun.... şimdi; şu konuştuğumuz ama ne olacağına hala karar veremediğimiz çalışma bundan daha güzel olmasın bakalım, artık ben mi oraya gelirim, sen mi memleketi terkedersin bilemiyorun valla....  :D :D :D
şaka bir yana düşüncelerimi biliyorsun, seni yürekten tebrik ediyorum.... :2up :2up :2up

not : Sefa ustama kesinlikle katılıyorum, krom seni bayağı yormuşki, sapa yapabileceğini bildiğim çalışmaları es geçmişsin.... ama hala geç kalmış sayılmazsın......  ;D
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....