3. TaşlamaÖncelikle kalıpçı marka mürekkebi ve bir kumpas yardımıyla bıçağın ağız orta çizgisini çiziyorum. Bunu bir defada tam ortadan çizmek zorunda değilsiniz. Profilin sağından ve solundan atılmış birbirine yakın iki çizgi çok daha iyi. Zaten amaç profilin tam orta noktasının yerini bilmek değil, taşlama esnasında her iki taraftan da ortaya eşit yaklaşmak.

By
ertarda at 2012-03-01
Bant zımpara makinesinin kafasını makul bir miktar öne eğiyorum. Burada dikkat edilecek konu bu eğimin ilk etapta gereğinden biraz fazla bir olmasıdır. Sonra kademe kademe eğim yumuşatılacak ve son taşlama açısını alacaktır. Başlangıç zımparası 80 kum.

By
ertarda at 2012-03-01
İlk eğimle ağız kalınlığını 1 mm'nin altına indiriyorum.

By
ertarda at 2012-03-01

By
ertarda at 2012-03-01
Daha sonra kademe kademe eğimi yumuşatarak taşlama çizgisini yukarıya doğru çekiyorum.

By
ertarda at 2012-03-01

By
ertarda at 2012-03-01
Son kez zımpara kafasının açısını ayarladığımda, yani bu eğimle taşlama bitecek ise, artık zımparayı inceltmenin vakti gelmiştir. Önce 120'ye ve sonra da 220 kuma çıkarak taşlamayı bitiriyorum.

By
ertarda at 2012-03-01
Taşlama bitince mastara bağlantıda kullandığım bölgeyi de kesiyorum. Böylece profil çıkarma ve taşlama bitmiş oluyor.

By
ertarda at 2012-03-01