Bıçak Sanatı - Forum

En sonun da biten bol çizikli bıçaklar.

forester

• 307
  • Murat pekdemir-1975
  • Meslek: müzmin işsiz ...
  • Yer: Ankara
En sonun da biten bol çizikli bıçaklar.
« : 08 Mart 2012, 14:04:39 »
İlk önce bana çelik gönderen Şevki ve Hakan kardeşlerime teşekkür ederim.Resmi olmayan 3-4 bıçak daha var.Sonra elime geçerse fotolarını eklerim.Atölye,makina olmadan bu kadar çıktı.Oraya git buraya git yoruldum .Isıl işlemi Turhan ustaya ait ellerinden öperim :)

Bu yaptığım 2. bıçak

bu 3.

Hobinin devamı açısından ,bu 2 bıçağı satmayı düşünüyorum.

« Son Düzenleme: 08 Mart 2012, 14:26:20 Gönderen: forester »

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
  • Meslek: işletmeci
  • Yer: izmir
Ynt: En sonun da biten bıçaklar.
« Yanıtla #1 : 08 Mart 2012, 14:13:39 »
Elinize sağlık güzel bıçaklar olmuş ama namluların biraz daha zımparaya ihtiyacı var sanki.

forester

• 307
  • Murat pekdemir-1975
Ynt: En sonun da biten bol çizikli bıçaklar.
« Yanıtla #2 : 08 Mart 2012, 14:17:30 »
Aynen katılıyorum :)

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #3 : 08 Mart 2012, 16:58:37 »
hocam ellere sağlık da bıçakla namlunun birleştiği yer biraz tuhaf olmuş zannımca ;)
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #4 : 08 Mart 2012, 16:59:17 »
Ellerinize sağlık zımpara biraz sabır işidir. Zaman zaman sıkıldıkca 5 dk elinize alın 1 ayda ayna gibi yaparsınız...

salolcay

• 145
  • Meslek: tekniker
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #5 : 08 Mart 2012, 19:39:44 »
Tebrikler. :2up
Salih Olcay ERGÜN

forester

• 307
  • Murat pekdemir-1975
« Yanıtla #6 : 09 Mart 2012, 12:21:21 »
Ellerinize sağlık zımpara biraz sabır işidir. Zaman zaman sıkıldıkca 5 dk elinize alın 1 ayda ayna gibi yaparsınız...

Doğru söylüyorsun sıkıldıkça biraz biraz uğraşırım.Gerçi 9 bıçaktan dördü ben de diğerleri hediye gitti :)

hocam ellere sağlık da bıçakla namlunun birleştiği yer biraz tuhaf olmuş zannımca ;)

Bir tanesinin işi bitmedi daha  paralandığım  bir gün gümüş balçak  yaptırmayı düşünüyorum.Diğerleri de kusursuz olmasada fena değil :)
« Son Düzenleme: 09 Mart 2012, 12:25:42 Gönderen: forester »

barbarosreis

« Yanıtla #7 : 09 Mart 2012, 13:16:16 »
çok güzel olmuşlar maşallah bende de var 2 tane karaca boynuzu yengenin kardeşi verdi nasıl çıkacağım işin içinden pimli mi yapsam yarım kuyruk mu yapsam yoksa seninkiler gibi ince yapıp içine mi giydirsem epoxi ile yapıştırsam bir karar veremiyorum

ibrahim 1969

• 540
  • Yer: ANKARA
« Yanıtla #8 : 09 Mart 2012, 13:31:46 »
Elinize sağlık çok güzel olmuşlar turan ustamın nefesinin temas ettiği beli oluyor.

« Yanıtla #9 : 09 Mart 2012, 13:34:07 »
Biraz açık konuşacağım umarım rahatsız edici olmaz. Gümüş balçak yapmak veya yaptırmaktansa bıçağın öz niteliklerini kusursuza yaklaştırmak, ortaya çıkacak işin değerini asıl arttıracak ögedir. Özenli bir işçilik yapsaydınız zaten kullandığınız malzemelerin hepsi görsel açıdan çok göz doldurucu malzemeler. Oysa bıçakların yüzey kalitesi kötü, üstelik bu doğal bir görüntü bozukluğu değil, mekanik  yani sizin yaptığınız işlemlerin bir sonucu. O çizikleri öyle bırakmaktansa, sadece ağız kısmını zımparalayıp geri kalan her tarafa kasıtlı bir şekilde çizikler atsaydınız bundan daha güzel görünürdü. Kullandığınız boynuzlar boynuzun çok güzel bir yeri, balçak birleşimleri çok özenli değil ve sanki alelacele toparlanıp bitirilmiş gibi. Yani az zamanda çok iş çıkarmak yerine, çok zamanda doğru ve estetik iş çıkarmak size daha çok katkı yapar düşüncesindeyim.

forester

• 307
  • Murat pekdemir-1975
« Yanıtla #10 : 09 Mart 2012, 15:13:46 »
çok güzel olmuşlar maşallah bende de var 2 tane karaca boynuzu yengenin kardeşi verdi nasıl çıkacağım işin içinden pimli mi yapsam yarım kuyruk mu yapsam yoksa seninkiler gibi ince yapıp içine mi giydirsem epoxi ile yapıştırsam bir karar veremiyorum

Benim karacayla geyik birleşimi olanlar hoşuma gidiyor, en çok hoşuma giden 3. ve 4. fotoğrafta ki.işallah güzel olur yaptıkların.

Biraz açık konuşacağım umarım rahatsız edici olmaz. Gümüş balçak yapmak veya yaptırmaktansa bıçağın öz niteliklerini kusursuza yaklaştırmak, ortaya çıkacak işin değerini asıl arttıracak ögedir. Özenli bir işçilik yapsaydınız zaten kullandığınız malzemelerin hepsi görsel açıdan çok göz doldurucu malzemeler. Oysa bıçakların yüzey kalitesi kötü, üstelik bu doğal bir görüntü bozukluğu değil, mekanik  yani sizin yaptığınız işlemlerin bir sonucu. O çizikleri öyle bırakmaktansa, sadece ağız kısmını zımparalayıp geri kalan her tarafa kasıtlı bir şekilde çizikler atsaydınız bundan daha güzel görünürdü. Kullandığınız boynuzlar boynuzun çok güzel bir yeri, balçak birleşimleri çok özenli değil ve sanki alelacele toparlanıp bitirilmiş gibi. Yani az zamanda çok iş çıkarmak yerine, çok zamanda doğru ve estetik iş çıkarmak size daha çok katkı yapar düşüncesindeyim.

Turhan ustadan azarı yedim zaten :):) .Böyle daha doğal görünüyor dedim :) Daha yeni olduğumuz için bu çizikler beni rahatsız etmiyor .Ama ilerleyen zamanda daha kusursuz işçilik şart tabi.Zaten o yüzden 2 parça karacayla 2-3 bıçaklık geyik boynuzuna hiç dokunmadım.Sadece içime sinen birşeyler yaparsam kullanacağım.Bir de bundan sonra kesinlikle tek bıçakla uğraşıp bitirmeden diğerine geçmek yok.Ya da bendeki imkanlarla dediğiniz gibi senede 2-3 bıçak yapsam ve kusursuz olsa daha hoş olacak.

Mehmet DOĞAN

• 337
  • Meslek: Elektrik Teknisyeni
  • Yer: Hatay /DÖRTYOL (Birecik)
« Yanıtla #11 : 09 Mart 2012, 23:19:35 »
Elinize saglık, bir arkadaşım derdi ki ilk yaptıklarını başkalarına hediye et, sonrakileri kendine ayır  :) çünki başlangıçta yaptıgın hataları digerlerinde telafi etmeye çalışırsın.
İki dost arasına bir kez güvensizlik girerse, birine ya sürgün ya da ölüm düşer.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #12 : 10 Mart 2012, 01:50:28 »
Elinize saglık, bir arkadaşım derdi ki ilk yaptıklarını başkalarına hediye et, sonrakileri kendine ayır  :) çünki başlangıçta yaptıgın hataları digerlerinde telafi etmeye çalışırsın.
Tam tersi  :) İlkleri kendine sakla, hem anısı vardır hem de kendi başlangıcının referansıdır, sonrakiler ne olursa olsun ilk bıçakların izi hep devam eder... Hem başkasına vermek isteyeceğin eser olabildiğince kusursuz olmalı ki işe yarasın...

Kipmen Sanat web sitesi

serkan80

• *
  • 7
  • Meslek: mobilya
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #13 : 10 Mart 2012, 07:27:52 »
İlk önce bana çelik gönderen Şevki ve Hakan kardeşlerime teşekkür ederim.
çelikleri size beleşmi gönderiyorlar yoksa para alıyorlarmı

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #14 : 10 Mart 2012, 09:25:30 »
Para alsalar ya da beleş olsa size ne? Bu soruyu sormadan önce çok düşündünüz mü?

Kipmen Sanat web sitesi

barbarosreis

« Yanıtla #15 : 10 Mart 2012, 10:44:35 »

valla bana en son 2376 k110 600*190*6 mm levha beleş geldi de müşterim benim beyanname verme zamanları bizde ona fiş buluyoruz :d karşılıklı

forester

• 307
  • Murat pekdemir-1975
« Yanıtla #16 : 10 Mart 2012, 11:00:31 »

Hiç çelik aramayı denemiş birinin soracağı soru değil bu.Niye teşekkür etmeyim ki kalkıp bana çelik yollamışlar kaç km lik yollardan , tekrar teşekkürler iyi ki bu site ve sizler varsınız.Sevgiler, saygılar.

ercan ertürk

• 301
  • ercan ertürk 1971
  • Meslek: ayakkabı imalatçısı
  • Yer: B PAŞA İSTANBUL
« Yanıtla #17 : 10 Mart 2012, 19:08:39 »
daha iyi çalışmalarınız olur  bunlarda güzel ustaların temennilerine bende katılıyorum     saygılar

serkan80

• *
  • 7
  • Meslek: mobilya
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #18 : 10 Mart 2012, 20:22:03 »

valla bana en son 2376 k110 600*190*6 mm levha beleş geldi de müşterim benim beyanname verme zamanları bizde ona fiş buluyoruz :d karşılıklı
forester mesajı sizden az ama adam beleş almış siz parayla :2up

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #19 : 12 Mart 2012, 19:26:23 »

forester mesajı sizden az ama adam beleş almış siz parayla :2up
her hobinin bir maliyeti vardır serkan bey dostluğunuz vardır ücretsiz temin edilir dostluğunuz vardır ama malzeme iyidir dünya para verirsiniz olay para vermekte yada tabirinizle beleşe kurtarmakda değil olay kendinizin değer verdiği meta ya gereken değeri verip verememe ikileminizde bitiyor
saygılar...
İki Kişilikliyim İkiside Canavar