Bıçak Sanatı - Forum

8.Bıçak

-Hüseyin Ateş

• 196
  • Meslek: mekatronik teknikeri
  • Yer: istanbul-B.Paşa
Ynt: 8.Bıçak
« Yanıtla #20 : 15 Mart 2012, 20:36:23 »
ellerinize sağlık gayet güzel bir çalışma olmuş

ibrahim 6360

• 407
  • Meslek: Ticaret
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #21 : 15 Mart 2012, 20:58:38 »
Ustam ellerin dert görmesin döktürmüşsün yine marifetleri süper
Teşekkür ederim üstadım

Ustam eline koluna sağlık çok güzel olmuş.
Teşekkürler

ustadım eline sağlık güzel olmuş fakat sulu çelik kulanmışsın sanırım koleksiyonluk bir ürün yapmak istiyorsun kullandığın malzemenin sulusu en fazla 52hrc sertlikte olur kulanıma uygun kaçmaz.
tekrar ısıl işlem yaptın diye düşünüyorum doğrumudur.
Teşekkürler özgür,evet çelik sulu çelik,52 hrc çelik kullanımda neden sorun çıkartır anlamadığım için soruyorum,tekrar ısıl işlem yaparsam ne farkeder bilgilendirirsen sevinirim.

çok güzel. gerçekten çok zarif bir bıçak olmuş, ellerinize sağlık...
Tekşekkür ederim Emin bey

Bıçağın Formu güzel, fotoğraflar ayrı bir güzel, ambians güzel, Mehmet beyin kulakları çınlasın...
Teşekkür ederim

İbrahim, eline sağlık, çok iyi görünüyor, özellikle serbest taşlama ile daha iyi çıkmış gibi.  :2up
6. bıçak nasıl gidiyor? taşlamayı beğendin mi?
Teşekkür ederim Emre beğenmene sevindim ,6. bıçak ağız çok güzel olmuş ellerine sağlık fakat malzeme biraz daha kalın olsaymış çok daha güzel olacakmış,fakat yinede çok güzel bir bıçak olcak diye düşünüyorum inşallah yanılmam.

Harika bir form olmuş elinize sağlık

Yüzeyde zımpara izleri var gibi özellikle mi bıraktınız?
Bıçak yüzeyinde polisaj macunu ve keçe ile tam parlaklık sağlabilir aslında
ama tercih meselesi tabi ....
Teşekkürler Metin bey ,yüzeydeki zımpara izleri son perdah olan 1200 kum zımparanın izleri,bunları bilerek bıraktım parlakdan çok daha güzel duruyor bu şekilde yada benim tercihim böyle diyelim,tabiki istenirse parlatılabilir.
Abi çok güzel olmuş eline sağlık.Saygılar.
Teşekür ederim

Formu çok,çok hoşuma gıttı elınıze saglık. :2up
Teşekkür ederim

Elinize sağlık. Çok güzel olmuş. Özellikle resimleme tekniği mükemmel, bayıldım.
Teşekkür ederim Umut bey

Çok güzel bir bıçak olmuş ama sanki bu boynuza şöyle koca bir bowie daha yakışırdı sanki.
Tabi siz bu formoda çok güzel yakıştırmışsınız elinize sağlık.
Teşekkürler ,elimde bir kaç parça daha boynuz var bakalım belki sizin dediğiniz gibi bir bıçak da gelebilir ;)

İbrahim abi bıçağın formu çok güzel eline sağlık yüzme işi için çok kullanışlı bir bıçak olmuş... 6. bıçağı bende çok merak ediyor ne durumda abi.. :)
Teşekkürler Ersan beğenmene sevindim ,6. bıçak inşallah bitiyor belki bu gün bitirebilirsem yarın onu da sizler ile paylaşabilirim.

gerçekten hoş bir bıçak olmuş, temiz bir işçilik ve güzel bir dizaynın birleşimi bir bıçak, elinize sağlık ;)
Teşekkürler Gökhan, elimden geldiği kadar iyi yapmaya gayret ediyorum,belki daha ilerde daha güzel şeyler yapmayı becerebilirim,daha birkaç fırın ekmek yememiz lazım :)

Elinize sağlık.
Kabze nasıl sabitlendi acaba?
Teşekkür ederim
Fotoğraf "Çekilir", Resim "Çizilir" :)

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #22 : 15 Mart 2012, 21:09:13 »
işçilik, bıçağın formu ve fotoğraflar çok güzel ellerine sağlık.

Serkan KUŞÇU

• *
  • 640
  • Meslek: Metalurji ve Malzeme Mühendisi
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #23 : 15 Mart 2012, 21:13:26 »
Malzeme dile gelmiş konuşmuş, gerçekten çok güzel bir çalışma ellerinize sağlık.
Cehalet ne güzel şey, Her şeyi biliyorsun ;)

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #24 : 15 Mart 2012, 21:34:33 »
Ellerinize sağlık...

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #25 : 15 Mart 2012, 22:27:57 »
ustadım 52 hrc sertlikte  sadece yay olarak kulanmak maksadı ile su veriyorlar bu çeliğe agız tutuşu okadar iyi olmuyor malesef tekrarında su verirsen ck75 çeliği  58-60 hrc sertlik alır ve tadından yenmez kıvama gelir
buda keskinliğini koruması  v.s denktir.

senin şu anda yapmış olduğun malzeme esneklik acısından gayet mantıklı fakat keskinliğini koruması bakımından okadarda iyi değildir diyebilirim  şu an ki keskinliği  orta standart mutfak bıcakları kıvamındadır.
 bu benim görüşüm diğer ustalar ne der bilemem.

elinde w-1 var ondan bir bıcak yapıp ısıl işlemini yaptıktan sonra ardaki farkı daha iyi anlıyacaksın

saygılarımla.
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #26 : 16 Mart 2012, 12:32:35 »
İbrahim, bu kadar güzel üretim olayına girdin, harbiden çok hoşuma gidiyor böyle iyi sanatkarların forumda olmaya başlaması beni çok sevindiriyor. Estetik konuda yaptığın güzelliği metalurjik anlamda da bıçaklarına katarsan bıçakların değeri bir o kadar yükselecektir. Anladığım kadarıyla Özgür'ün de dikkatini çekmeye çalıştığı mesele bu, yani form ile fonksiyon beraber toplam değeri oluşturur..

Kipmen Sanat web sitesi

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #27 : 16 Mart 2012, 13:09:20 »
elinize sağlık hocam çok güzel olmuş geyik boynuzu ayrı bir estetik ve hava katmış

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #28 : 17 Mart 2012, 15:11:52 »
elinize sağlık çok güzel olmuş

onok

• 292
  • Meslek: memur
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #29 : 18 Mart 2012, 22:26:39 »
ellerinize sağlık, şekli çok güzel olmuş  :2up
Türk, Oğuz  Beyleri, Milleti İşitin:
Üstte Mavi Gök Çökmedikçe, Altta Yer Delinmedikçe, TÜRK MİLLETİ, İlini Töreni Kim Bozabilecek, TÜRK MİLLETİ Ürper ve Uyan...