Arkadaşımız neden bu kadar alınganlık yaptı anlamadım doğrusu. Öncelikle soruya yanıt vereyim. Böhlerin K110' u yada diğer bir deyişle 1.2379 veya D2 ham haliyle işleme çok uygun bir çeliktir, sert değildir yani. Hatta K100 (D3) karbonca 1.2379 dan daha da zengindir (%2 civarı) buna karşın o çelikte ham halde çok yumuşak ve işlemeye elverişlidir. Bunlar bir yana asıl konu, eleştirel yaklaşımdan ne anladığımız. Kendimden örnek vereyim, burada yaptığım işi paylaşırken aklımda bir kaç şey var, birincisi işi paylaşıp bir model oluşturmak ve yapmak isteyenin aklına bir şeyler düşürmek. İkincisi, estetiği ve göze batan yerleri konusunda, karşı görüş/eleştiri toplamak. Bunun dışında hiç bir beklentim yada hedefim yok. (Hatta itiraf edeyim, eline sağlık, şöyle güzel olmuş böyle hoş olmuş sözcüklerinden bile utanıyor ve bunlara yanıt yazarken zorlanıyorum.)
Ertuğrul, Bodrumdaki toplaşmada söylemişti " forumda paylaştığım işle ilgili en çok yapılan eleştirileri ciddiye alıyorum" diye. Bu aslında çok önemli bir vurguydu, burası zaten neden var? elbette kırıp dökmeden yapılan eleştiriler kişiliğe değil işe yöneliktir. Böyle algılamak bizi, hatta burayı daha ileriye taşır. Yoksa birbirini şakşaklayan bir topluluğa döneriz ki bu tür şeyler zaten yeterince yapılıyor çevremizde, durumumuza bakılırsa pek bir şeye de yaramıyor. Kısaca yaptığımız işin olmayan yerlerini herkes eleştirebilmeli ( sen ne yapıyorsun ki bunu eleştiriyorsun mantığına da karşıyım) bunu göze almamız gerekiyor yaptığımız işle yüzleşmenin başka yolu yok. Küsmek gitmek doğru değil bence.