Elinize sağlık, ilginç bir arka plan görüntüsü olmuş (Balık). 
Teşekkür ederim.
çok beğendim ellerinize sağlık bence çok uzun soluklu fakat sabır ve özveriyle çıkan güzel bir çalışma olmuş ellerin dert görmesin.. 
Teşekkür ederim abi.Sizler gibi ustalarımın. yaptığım çalışmayı beğenmesi gurur verici.
Abi eline sağlık ilk bıçak için çok güzel görünüyor.Devamı gelen olsun inşallah.Saygılar.
Teşekkür ederim.Devamı konusu biraz şaibede.Çünkü fazla zaman bulamıyorum.Ama bıçak yapabilmek her zaman aklımın bir kenarında duruyor.
balık gözü hadisesine ve bu bakış açınıza hayran kaldım, öncelikle bunu söyleyeyim. bıçak Emre'nin temelleri üzerine yeni bir mimari üslup gibi duruyor. Eylem'in de dediği gibi esinlenmişsin ama kopyalamamışsın diye düşünüyorum baktığımda. bıçak yapımı esnasında en fazla keyif aldığım noktalardan birisi eğe ile profili şekillendirmek. temel atma töreni gibi geliyor bana bu
o süreçte aklınızdakinden çaok daha farklı bir profil elde edebiliyorsunuz ve bu gerçekten çok heyecan verici. bu süreç sizde de verimli geçmiş diye düşünüyorum.
taşlama eşiği ve namlu yüzey temizliği ile ilgili çok birşey söylemiyorum, zaman içerisinde yoluna girecektir onlar. ama pim yerleşiminde Ertuğrul abinin dediği gibi hizalama tüm görsel güzelliği etkileyen bir unsur. onda daha titiz çalışmak gerekir.
kısacası benim çok beğendiğim bir çalışma olmuş bu. ellerinize sağlık diyorum 
Emin abi,Balık gözü meselesi tamamen rastlantısal oluştu.İp deliğinin simetrisini kontrol ederken hayalimde balık gözü belirdi.
Belkide uzun zamandır balığa gidememenin bir sebebidir.
Bu çalışmamın esin kaynağı Emre Ustanın bıçakları.İlk amaç kopaya idi ama malzemeyi işledikçe bu hali aldı.
Eğe çalışmasını çok az yaptım.Spralle yaptığım taşlamaları kontrol etmek adına kullandım eğeyi.Tabi bir miktar talaş kaldırarak.
Oooo Serhat'ım, senden de benim gibi pek ses çıkmıyordu ama boş durmuyormuşsun...
Ellerine sağlık, hem işçilik hem de sadeliği çok hoşuma gitti, ayrıca profil de güzel çıkmış... Elbet gerçeğini görmek için yakında yanına uğrayacağım...
Bu arada kabza için kullandığın kökleri Yozgat'tan mı temin ettin acaba? Yozgat ve cıvarında öyle bir tedarikçi var mı merak ettim, zira ben hiçbirşey bulamıyorum bu çevrede..
Abi ses çıkmıyordu ama boş durmuyordum.Bu profili Yozgat'a geldiğinde görmüştün.Uzun zamandır bitirememenin burukluğu ile
tüm yoğunluğumun arasında bitti sonunda.
Ceviz kökünü Özgür Abiden almıştım.Yozgatta kavak söğüt harici kereste bulmak çok imkansız.
Çevremde kereste işi yapan birkaç kişi var.Her seferinde tembihliyorum,Ceviz türü kesim yaparlarsa ağacın tümünü alacağım.
Ama ceviz kesimi Orman müdürlüğünün kontrolünde yapılıyormuş.İşin garip tarafı kerestenin kullanılmaması için müdürlük görevlileri kerestenin imhasına nezaret ediyorlarmış.
Yozgat'ta gerçekten aradığınız şeyi bulmak zor.
Unutmadım sana tandır sözüm var...
elinize sağlık
Teşekkürler...
Serhat, çok güzel olmuş. Öncelikle taşlamayı yapım fotolarından gördüğüm kadarıyla iyi kotarmışsın spiralle, tebrikler, benim hiç cesaret edemediğim bir yöntem, mutlaka biyerleri oyuyorum o aletle. Ertuğrulun değindiği pinlerin yerleşimindeki hatayı saymazsak bence oldukça iyi bir çalışma. Kutlarım. Sadece bir kılıf yapma gibi bir görev bekliyor seni, hatırlatayım dedim 
Abi en çokta sizin yorumlarınızı merak ediyordum.yaptığınız eserler esin kaynağı oluyor bize.
Spralle işimiz gereği açısal taşlamalar yapıyoruz.(Kaynak ağzı açma gibi)El alışkanlığı çok önemli şuan istediğim açıda taşlama yapabiliyorum.
Kılıf yapımı içinde ne bende cesaret nede malzeme var.

Amacım önce bıçak imalinde ilerlemek sonrasında kılıf yapımına başlamak.
Ellerinize sağlık gayet güzel olmuş, hem form hemde kabza malzemesi seçimi, pimler için bir sonrakinde biraz daha dikkat etmekte fayda var ,ama yinede gayet güzel görünüyor ben beğendim.
Teşekkür ederim.