Bıçak Sanatı - Forum

9. Bıçak (Küçük Kukri)

ibrahim 6360

• 407
  • Meslek: Ticaret
  • Yer: istanbul
9. Bıçak (Küçük Kukri)
« : 28 Mart 2012, 17:18:04 »
Selamlar değerli dostlar ,daha önce denemediğim ilk defa yapmaya çalıştığım kukri denemesi,inşallah olmuştur ,ne dersiniz olmuş mu?Bu bıçakta ilk defa kendim su verme işlemini yaptım.Sulama işlemi paslanmaz folyo içerisinde 860 derecede verildi sonrasında iki defa 200 derecede menevişlendi,daha sonra temizlenip kabzası takılarak bitirildi.Kabzada ceviz ağacı kullanıldı ,ceviz ağacının daha önceden tung yağı ile vakum altında stabilizasyon işlemi yapılmıiştı,son olarak da kabza, japon yapıştıcısı ile yüzeyi parlatıldı.
Çelik : 50 crv4
kabza : Ceviz
Namlu boyu :15 cm
Tam boy :27 cm

Fotoğraf "Çekilir", Resim "Çizilir" :)

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
Ynt: 9. Bıçak (Küçük Kukri)
« Yanıtla #1 : 28 Mart 2012, 17:25:16 »
ibrahim abi bi kukri sevdalısı olarak diyorum ki hakkaten olmuş :) eleştiri yapabilirmiyim diye o kadar baktım ama yok :D
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #2 : 28 Mart 2012, 17:38:19 »
Elinize sağlık, güzel olmuş fakat ben bir kaç eleştiri getireceğim. her ne kadar süre olarak yeni başlamış olduğunuzu düşünsek de, yaptığınız işlere baktığımızda çok güzel eserler verdiniz. eleştirilerimi bu yönde alacağınızı düşünüyorum ^-^

pim delikleri düzensiz aralıklarla delinmiş gibi geldi bana. ve taşlama eşiğinin başlangıcı kabzaya çok yakın olmuş. sanırım kabzayı daha farklı bir şekilde yapmayı düşünerek işe başladınız ve delikleri deldikten sonra fikrinizi değiştirdiniz. en azından ben kabzaya bakınca böyle bir durum hissediyorum. bir de taşlama eşiğinin namlunun kesici ağzını takip etmiyor oluşu dikkat çekici. sanırım bunun sebebi de aparat ile taşlama yapmış olmanız. eğer kesici ağza paralel başlayıp devam eden ve uç kısımda da genişleyen bir taşlama eşiği yapsaydınız bu bıçak kendisini daha fazla belli ederdi diye düşünüyorum.

bu eleştirilerim sizi "yeni" başlayan birisi olarak görmememden kaynaklanıyor, yoksa dokuzuncu bıçak için gayet güzel ve titiz bir çalışma olmuş bu :2up ellerinize sağlık...
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

yabantass

• **
  • 163
  • Meslek: müzisyen
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #3 : 28 Mart 2012, 18:15:59 »
Çok güzel olmuş, elinize sağlık.
cesaret keskin bıçak, tedbir ise onun kılıfıdır...

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #4 : 28 Mart 2012, 18:33:06 »
Abi yeter artık hevesimiz kırıyon bu kadar güzel bıcak yapma kendizinkileri sergleyemiyoruz sizin yüzünüzden... ;D 8)

balıkcı

• 1123
  • murat yımaz
  • Meslek: bileme ustası
  • Yer: kütahya
« Yanıtla #5 : 28 Mart 2012, 18:58:36 »
ıbrahım abı elıne saglık gayet güzel ve hoş gözüküyo :2up :2up :2up
arkadaşlar bileme işi yaptıgımdan dolayı kurbana kadar younluk davam kütahya buluşması için merak edılen her konuda araya bılırsınız tel 0 536 698 28 31

ibrahim 6360

• 407
  • Meslek: Ticaret
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #6 : 28 Mart 2012, 19:03:29 »
ibrahim abi bi kukri sevdalısı olarak diyorum ki hakkaten olmuş :) eleştiri yapabilirmiyim diye o kadar baktım ama yok :D
Teşekkürler Ali kardeşim

Elinize sağlık, güzel olmuş fakat ben bir kaç eleştiri getireceğim. her ne kadar süre olarak yeni başlamış olduğunuzu düşünsek de, yaptığınız işlere baktığımızda çok güzel eserler verdiniz. eleştirilerimi bu yönde alacağınızı düşünüyorum ^-^

pim delikleri düzensiz aralıklarla delinmiş gibi geldi bana. ve taşlama eşiğinin başlangıcı kabzaya çok yakın olmuş. sanırım kabzayı daha farklı bir şekilde yapmayı düşünerek işe başladınız ve delikleri deldikten sonra fikrinizi değiştirdiniz. en azından ben kabzaya bakınca böyle bir durum hissediyorum. bir de taşlama eşiğinin namlunun kesici ağzını takip etmiyor oluşu dikkat çekici. sanırım bunun sebebi de aparat ile taşlama yapmış olmanız. eğer kesici ağza paralel başlayıp devam eden ve uç kısımda da genişleyen bir taşlama eşiği yapsaydınız bu bıçak kendisini daha fazla belli ederdi diye düşünüyorum.

bu eleştirilerim sizi "yeni" başlayan birisi olarak görmememden kaynaklanıyor, yoksa dokuzuncu bıçak için gayet güzel ve titiz bir çalışma olmuş bu :2up ellerinize sağlık...

Öncelikle eleştirileriniz için teşekkür ederim,daha önceden  de söylediğim gibi ,eleştiriler dikkate alındığı zaman insanın kendisinin farkedemediği hatalarının farkına varabilmek ve düzeltmek için en önemli unsurlardan biridir bence ,yeterki yapılan eleştiriler yapıcı olsun,şimdi gelelim sizin değerli eleştirilerinize.
Pim deliklerinin düzensiz gibi görünmelerinin sebebi benim ihmalkarlığımdan kaynakladı.Çünkü başlangıçta düşünmüş olduğum şeyi uygulasaydım siz bu eleştiriyi eminim yapmazdınız ve yaptığınız eleştiride de haklısınız haklılığınızı size şu şekilde gösterebilirim.
Aslında baştan düşündüğüm şekil buydu

eğer bu şekilde tamamlasaydım çok daha güzel olacaktı sanırım , sebebi bu aslında, hala geç kalınmış sayılmaz hala diğer pimleri uygulayabilirm.
Diğer taşlama eşiğinin yakınlığı konusu ise model aldığım bıçakda bu şekilde olduğu içindir.Taşlama ile ilgili de şunu söyleyebilirim,mümkün olduğukadar taşlamaları elde yapmaya çalışıyorum bu bıçakta da elde taşlama yaptım herhangi bir aparat kullanmadım belki bu yüzden bazı düzensizlikler olmuş olabilir.Yapıcı eleştirileriniz için tekrar teşekkür ederim

Abi yeter artık hevesimiz kırıyon bu kadar güzel bıcak yapma kendizinkileri sergleyemiyoruz sizin yüzünüzden... ;D 8)

:)) :))
Fotoğraf "Çekilir", Resim "Çizilir" :)

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #7 : 28 Mart 2012, 19:15:16 »
İbrahim Bey, kabzaya bence bir an önce bu uygulamayı yapın derim. o zaman şimdikinden çok daha göz alıcı bir kabza olacağını düşünüyorum. bıçağın formu ve duruşu zaten çok güzel, kabzası da biraz albenili olursa tadından yenmez. tekrar ellerinize sağlık diyorum ve 10. bıçağınızı sabırsızlıkla beklediğimi de ifade ediyorum( nasıl bir cümle bitirişi olduysa artık :D )
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

« Yanıtla #8 : 28 Mart 2012, 19:52:45 »
Olmuş olmuş, hemde nefis olmuş, ellerin dert görmesin. Bu arada oradaki uygulama hala yapılabilir.( Pirinç telleri epoksiyle yapıştırarak.)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #9 : 28 Mart 2012, 19:58:41 »
ben gayet güzel olmuş diyorum  :) 
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Ercan Utkun

• 388
  • Meslek: eğitimci- 1975
  • Yer: aydın
« Yanıtla #10 : 28 Mart 2012, 20:09:12 »
      Harkika olmuş,ben böyle bir eser ortaya çıkarsam yatarken dahi başucuma koyarım:)
 Ama illaki eleştirmek gerekirse,sizin ilk eserlerinizden itibaren dikkatimi çeken şey kabzaların çok keskin hatlı olması.Biraz daha yuvarlak hatlar acaba nasıl durur? sevgi saygılar...
Bilgi sahibi olunmadan,fikir sahibi olunmaz.

king

• *
  • 40
  • Ata Can /1977 / B Rh -
  • Meslek: İlaç Sektörü
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #11 : 28 Mart 2012, 20:22:38 »
 ???  abi sen ne yaptın!! nefis olmuş,ellerinize sağlık :2up

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #12 : 28 Mart 2012, 22:05:09 »
ellerinize sağlık gayet güzel olmuş.

karadağlı

• **
  • 152
  • Meslek: mekanik-kaynak-montaj
  • Yer: eskişehir
« Yanıtla #13 : 28 Mart 2012, 22:13:19 »
elinize sağlık güzel eserler.
KULDAN KULA ZARAR GELMEZ HAK ZARAR YAZMADIKÇA.HAK KULA ZARAR YAZMAZ KUL AZMADIKÇA.

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #14 : 28 Mart 2012, 22:20:32 »
aşmışsın artık sen üstat bravo.... nutkum tutuldu...saygılar

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #15 : 28 Mart 2012, 22:34:51 »
İbrahim bey elıne koluna sağlık :2up çok mükemmel bir çalışma tebrikler  :2up .Hayırlı olsun frında ılk işlemde  yapılmış.

gecmisgelecek

• 573
  • Mustafa Tekin
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #16 : 28 Mart 2012, 23:25:22 »
Çok ama çok güzel olmuş yine harika bir bıçak ve her bıçakta yenilikçisiniz eleriniz nicesini yapsın dert görmesin diyorum.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #17 : 29 Mart 2012, 11:01:46 »
İbrahim, güzel olmuş, özellikle taşlamada uç kısmı daha iyi görünüyor. Bence şu ilk düşündüğün dekorasyonu yapmalısın, gerçekten yakışacak.
Ricassonun olmaması pek rahatsız etmiyor, herhalde iç bükey kavisli bir namlusu olduğundan. Bu açıdan bence profil formu çok iyi kotarılmış. Ancak bir arkadaşın değindiği gibi, kabza kenarları sanki daha az keskin olsa ergonomisi biraz daha iyi olacakmış gibi görünüyor. Ancak bu eleştirimi kişisel tercih olarak söylüyorum, bence 9 bıçak sonunda katettiğin büyük yolu perçinleyen bir bıçak olmuş, ellerine sağlık.

Yağ çeliğini nasıl folyoda ısıl işlem yaptın diye soracaktım. Acaba tavladıktan hemen sonra soğumadan hemen zarfı kesip yağa mı daldırdır yoksa zarf ile beraber mi soğuttun?

Kipmen Sanat web sitesi

ilkser

• 548
  • Serhat-1981
  • Yer: Yozgat / Kocaeli
« Yanıtla #18 : 29 Mart 2012, 13:47:44 »
İbrahim Bey,Son gönderdiğiniz resimdeki değişikliği yapmanız şiddetle tavsiye edilir  ^-^
Bu hali daha güzel olacaktır...
Uçmak,düşmeyi göze almaktır.

Kul,elaltı.

• 246
  • Mustafa.
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: istanbul fındıkzade fatih
« Yanıtla #19 : 29 Mart 2012, 15:40:45 »
Abi çok güzel olmuş ellerine sağlık.İkinci örnek daha bi güzel durmuş.Saygılar.