ibrahim abi bi kukri sevdalısı olarak diyorum ki hakkaten olmuş
eleştiri yapabilirmiyim diye o kadar baktım ama yok 
Teşekkürler Ali kardeşim
Elinize sağlık, güzel olmuş fakat ben bir kaç eleştiri getireceğim. her ne kadar süre olarak yeni başlamış olduğunuzu düşünsek de, yaptığınız işlere baktığımızda çok güzel eserler verdiniz. eleştirilerimi bu yönde alacağınızı düşünüyorum 
pim delikleri düzensiz aralıklarla delinmiş gibi geldi bana. ve taşlama eşiğinin başlangıcı kabzaya çok yakın olmuş. sanırım kabzayı daha farklı bir şekilde yapmayı düşünerek işe başladınız ve delikleri deldikten sonra fikrinizi değiştirdiniz. en azından ben kabzaya bakınca böyle bir durum hissediyorum. bir de taşlama eşiğinin namlunun kesici ağzını takip etmiyor oluşu dikkat çekici. sanırım bunun sebebi de aparat ile taşlama yapmış olmanız. eğer kesici ağza paralel başlayıp devam eden ve uç kısımda da genişleyen bir taşlama eşiği yapsaydınız bu bıçak kendisini daha fazla belli ederdi diye düşünüyorum.
bu eleştirilerim sizi "yeni" başlayan birisi olarak görmememden kaynaklanıyor, yoksa dokuzuncu bıçak için gayet güzel ve titiz bir çalışma olmuş bu
ellerinize sağlık...
Öncelikle eleştirileriniz için teşekkür ederim,daha önceden de söylediğim gibi ,eleştiriler dikkate alındığı zaman insanın kendisinin farkedemediği hatalarının farkına varabilmek ve düzeltmek için en önemli unsurlardan biridir bence ,yeterki yapılan eleştiriler yapıcı olsun,şimdi gelelim sizin değerli eleştirilerinize.
Pim deliklerinin düzensiz gibi görünmelerinin sebebi benim ihmalkarlığımdan kaynakladı.Çünkü başlangıçta düşünmüş olduğum şeyi uygulasaydım siz bu eleştiriyi eminim yapmazdınız ve yaptığınız eleştiride de haklısınız haklılığınızı size şu şekilde gösterebilirim.
Aslında baştan düşündüğüm şekil buydu

eğer bu şekilde tamamlasaydım çok daha güzel olacaktı sanırım , sebebi bu aslında, hala geç kalınmış sayılmaz hala diğer pimleri uygulayabilirm.
Diğer taşlama eşiğinin yakınlığı konusu ise model aldığım bıçakda bu şekilde olduğu içindir.Taşlama ile ilgili de şunu söyleyebilirim,mümkün olduğukadar taşlamaları elde yapmaya çalışıyorum bu bıçakta da elde taşlama yaptım herhangi bir aparat kullanmadım belki bu yüzden bazı düzensizlikler olmuş olabilir.Yapıcı eleştirileriniz için tekrar teşekkür ederim
Abi yeter artık hevesimiz kırıyon bu kadar güzel bıcak yapma kendizinkileri sergleyemiyoruz sizin yüzünüzden...