Bıçak Sanatı - Forum

İsrail Türkiyeye Saldırdı.

skull25

İsrail Türkiyeye Saldırdı.
« : 01 Haziran 2010, 11:39:16 »
İsrail yardım konvoyuna saldırdı
İsrail askerleri yardım gemilerine operasyon düzenledi. Operasyon sırasında 16 kişi yaşamını yitirdi. 30 kişi de yaralandı.

http://haber.mynet.com/detay/dunya/flasisrail-yardim-konvoyuna-saldirdi/513879

İsrail: Türkiye'ye gitmeyin
İsrail, vatandaşlarından Türkiye'ye gitmemelerini istedi.

http://haber.mynet.com/detay/dunya/israil-turkiyeye-gitmeyin/513991

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: İsrail Türkiyeye Saldırdı.
« Yanıtla #1 : 01 Haziran 2010, 12:15:33 »
Geçmişte anlayabiliyordum arap dünyasının ortasında sıkışmış bir avuç yahudinin paranoyak davranmasını, ama zamanla davranışlarının paranoyaklık değil manyaklık mertebesinde olduğunu farkediyorum. 2. Dünya savaşından sonra ipini Amerikanın çektiği dünya siyasetinin Berlin duvarının yıkılmasından sonra tamamen tek başlı olması tüm dengeleri Amerika-İsrail tekeline geçmesinin yolunu açtı, bu Çin-Rusya bloğunun bu kriz döneminden sonra daha palazlanması ile umarım bir denge sağlanır, yoksa "Veto" gücünü elinde tutan Amerika ve arkasındaki yahudi lobisi istediği gibi at koşturacak... Önemli olan dürüstlüğü ve iyi niyeti koruyan bölgedeki tek ülkede yaşadığımızı farketmemiz, diplomasimizi yerle yeksan etmeden 1920'lerde yapabildiğimiz Lozan kararlılığını yine bu dönemde koruyabilmemiz. İnsanlık dışı olaylar sadece İsrailde değil, tüm dünyada oluyor, güçsüz olduğun sürece de tüm Emperyalist güçler seyirci kalıyor (Eğer bir zarar görmüyorlarsa), Flistin'e ya da Bosnaya seyirci kalan Emperyalizm, Somali, Afganistan ve Irak'a hemen müdahale etmeyi gerek duydu, neden sadece din konusu değil, jeopolitik ve doğal kaynak yarış bunu gerektirdiğinden. Bu yarışın ortasında tüm kaynaklarımızı kaybettiğimiz, üretimimizi hızla yabancı şirketlere kaptırdığımız, özelleştirme ile ülkemizin değer üreten tüm tesislerinin ona buna yok pahasına satıldığı bir dönemden sonra, gelecekte çok kolaylıkla bir Bosna ya da Filistin haline Türkiye'nin de dönüşebileceğinin farkında olmalıyız....

Kipmen Sanat web sitesi

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #2 : 01 Haziran 2010, 13:44:20 »
Türkiye güçlü olmalıdır ve gücünü yalnızca kendi çıkarlarını savunmak için kullanmalıdır. Ortadoğu'daki yapay problemlerin içine çekilen bir Türkiye, özellikle kendisi hedef alınarak tezgahlanan bir oyunun kurbanı olur.

1999'da ben oralarda iken her şey güllük gülistanlıktı. O zamandan beri gerginliği üretmek ve tırmandırmak birilerinin çok çok çabalaması ile mümkün olmuştur. Böyle bir ortam ancak daha büyük bir oyun için hazırlanmış olabilir.

Bu olayın gelişimi de ilginçtir. Her nedense büyük bir propaganda kampanyası ile çok kısa bir süre içinde herkes Filistin'den bahseder hale gelmiştir. Ortam, Yavuz ve Midilli'nin sularımıza girdiği günlerdeki 1914 ortamı ile çok benzeşmektedir.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #3 : 01 Haziran 2010, 17:38:27 »
Eylem, bravo, Yavuz - Midilli benzetmesi tam yerinde. Aman dikkat oyuna gelmeyelim, çünkü her haliyle bir oyun olduğunu bağırıyor son hadiseler...

Kipmen Sanat web sitesi

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #4 : 01 Haziran 2010, 18:33:25 »
oyun kurgusundan daha gerçek olan birşey var ki, şu anda israil 340 türk vatandaşını hücre hapsine ve muhtemelen sorguya almış, 20 türk vatandaşını yaralı halde elinde bulundurmakta ve 4 türk vatandaşını da hunharca katletmiştir.

bu tablo karşısında "bu sadece bir oyun, yaşananlar önemli değil" diyen?
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

juba06

• Serhat YILDIRIM
  • 62
  • Meslek: 657
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #5 : 01 Haziran 2010, 18:49:33 »
Eskilerin bir sözü vardır 'Ne ekersen onu biçersin' diye...Bu olaylar bana geçmişteki yaşanmışları hatırlatıyor...
Bıçak;Kaya Kadar Sağlam,Jilet Kadar Keskin,Plastik Gibi Esnek Olmalıdır...

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #6 : 01 Haziran 2010, 19:21:56 »
oyun kurgusundan daha gerçek olan birşey var ki, şu anda israil 340 türk vatandaşını hücre hapsine ve muhtemelen sorguya almış, 20 türk vatandaşını yaralı halde elinde bulundurmakta ve 4 türk vatandaşını da hunharca katletmiştir.

bu tablo karşısında "bu sadece bir oyun, yaşananlar önemli değil" diyen?
Emin, bunun bir gerçeklik olduğunun farkındayım, yaşananlar da insanlıktan tamamen uzak. Aynı, Nazi Partisinin milyonlarca yahudiyi gaz odalarında yakması, İsrailin Gazze'de Müslümanlara yaptıkları, El Kaide'nin bombalı - uçaklı katliamları, Iraklıların Guantanamo'da işkence altında kalması, Taliban'ın Hindistan'daki katliamı, Tibet/Nepal'de Çin'in Katlettiği 1 milyon 200 bin Tibetli, Japonya'nın Mançuryada yaptıkları, Amerika'nın Hiroşima ve Nagasaki'de yaptıkları gibi insanlık dışıdır. Olayların sıralamasını özellikle yaptım dikkat ederseniz.
Bana garip gelen bu olayları insanlık dışı diye açıklarken, olayların aktörleri bire bir insan: İnsanlık dışı birşeyi insan ne kadar sık ve rahatlıkla tekrarlayabiliyor. Şu an Türklere yapılanları kınıyoruz, ama neden Ruanda'daki soykırıma tepkisiz kaldık? Ben kendi adıma kızgınım şu anda İsrail'de yaşananlara, ama daha çok utanıyorum insanlığımdan her gün bir insanın bir başka insanı (milliyeti, dini, ırkı vs. önemli değil) katlettiğini duydukça, gördükçe. Utanıyorum insanın milyonlarca yıllık tarih yürüyüşünden, her şey çok basite indirgeniyor, bizler - sizler, dostlar - düşmanlar, iyiler - kötüler. Bu basite indirgeyişimiz değil midir bunlara yol açan aslında? Soruyorum acaba İsrail kendi özgür iradesiyle mi bu saldırıları yapıyor? Karşıdakini insan olarak görüyor mu? Karşısındaki İsrailliyi insan olarak görüyor mu?

İnsanlık tarihi hep hüzünlü ve ahmakça hataların tarihidir. Bundan binlerce yıl sonra bir uzaylı dünyaya inecek ve dünya tarihini araştırırken tür olarak insanın kendi kendini yok edişinin trajedisini keşfedecek - etrafta bir sürü hamamböceği...

« Son Düzenleme: 01 Haziran 2010, 19:25:37 Gönderen: emrekipmen »

Kipmen Sanat web sitesi

juba06

• Serhat YILDIRIM
  • 62
  • Meslek: 657
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #7 : 01 Haziran 2010, 19:59:04 »
Bu kez yenilerin bir sözü vardır gayet anlamlı 'Siz Savaşla ilgilenmeyebilirsiniz,Fakat Savaş sizinle ilgilenir'...
Bıçak;Kaya Kadar Sağlam,Jilet Kadar Keskin,Plastik Gibi Esnek Olmalıdır...

muharip

• 133
  • Bilal 1977
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #8 : 02 Haziran 2010, 13:48:53 »
Bütün sıfatlardan önce insanız. İnsanlığımızın gereği olarak zulme uğrayana destek olmamız lazım. Zaten ölmemişse vicdanımız bizi zorlayacaktır.

İsrail önce Irak'ı vurdurttu Amerika'ya sonra parçalanmış Irak'ta fink atmaya başladı özel kuvvetleriyle, sivil toplum görüntüsündeki kuruluşlarıyla. Sonra Kuzey Iraktaki Kürtlere el attı siz aslında Yahudisiniz diyerek.

Şimdi İran'ı vurdurmaya uğraşıyor. Eğer İran'ıda parçalatırsa geriye Türkiye kalıyor Ortadoğuda hedeflerini engelleyecek bir ülke olarak.

Türkiye bu yardım konvoyunu sadece insani yardım amacıyla değil İsrail'in önüne set çekmek, sıkıştırmak amacıyla da gönderdi. İsrail'de verdiği tepkiyi sadece yardım konvoyuna değil Türkiye'nin bu hamlesine karşıda verdi.

Savaş sadece ilan edilerek ve ordularla da yapılmaz. Birileri taşören olarak PKK'yı kullanır, birileri elindeki medya ve ekonomik gücü. Birileri de "Soft Power" yani silah harici sahip olduğu tarihi ve kültürel nüfuzu, gücü...

Günümüzde bilgi kirliliği had safhada. Tek bir kaynağa kendimizi mahkum edersek yanlış bilgi ve kanaate sahip olmak çok kolay. Mümkün olduğunca değişik kaynaktan faydalanmak ve bunları süzüp değerlendirdikten sonra kanaat oluşturmak daha sağlıklı.

Bu son olay ilan edilmemiş mücadelenin aleniyete dökülmesiydi. Biz birlik olursak kimse bize karşı muvaffak olamaz. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın ancak yılanı daha da büyütür. Bir gün lokması olmaktan kaçamayız.
Ustalık temkindir.