Bladeforums.com, knifedogs.com, forums.dfoggknives.com, britishblades.com. Bu forumlara gir, üye ol. Dil bilmesen de sadece resimlere bakmak bile çok şey öğretir, fikir verir.
Aynı zamanda bladegallery.com adresindeki bıçakları iyice incele. Aklına takılan bir soru olursa, forumda ilginç bulduğun bir bilgi varmış gibiyse sana yardımcı oluruz. Sen şimdi bence elin iyileşince sadece bir tane bıçağı sabır ile, içine sinene kadar işle. Gözüne tek bir çizik ilişmeyinceye kadar, elinde tuttuğunda hiç seni rahatsız etmeyinceye kadar, karşıdan baktığında en küçük rahatsızlık vermeyen, dörtbaşı mağmur bir bıçak çıkarmaya çalış. Eminim bunların hiç biri olmayacaktı. Mutlaka bir iki çizik olur, mutlaka ah keşke şurasını şöyle yapsaydım dediğin olur. Ama bunların farkında olarak zaman ve emek yatırımı yaparak bir bıçağın nasıl "amanın" dedirtebileceğini hisset, gerisi hikaye. Ondan sonra zaten sürekli gelişim gösterirsin. Yetinmediğin, daha iyi nasıl olur diye kafa yorduğun sürece bilgi bir şekilde edinilir, ancak sıfırdan mükemmel olmasa da ona yaklaşmayı vaat eden bir eser inşa etmenin hazzı kolay ele geçmez...
Stand olayını düşünürüz. Mesela gelecek yıl bu tarihlerde filan, ancak şimdi bu konuda kendimizi geliştirmemiz gerek. Bu forumdaki ustalarımız dahil üretim yapan hepimizin daha emekleme aşamasında olduğumuzu düşünüyorum. Sabırla o günler de gelir...