Hüseyin, çok sağolasın düşünceliliğin için. Haklısın maddi olarak çok zorlu bir meslek seçimi yaptım, bu açıdan tespitin çok doğru, aylarca parasız gezdiğim çok oluyor, gelen parayı da malzemeye direk yatırmamdan dolayı genelde bir çorap bile alamam kendime. Ancak beni destekleyenler var, öncelikle müthiş anlayışlılığı ve sabrıyla eşim Nesrin, sonra sevgili anne ve babam tuttuğum yolun sonuna kadar arkasındalar, sabırla, usanmadan beni destekliyorlar. En büyük korkum onları yüzüstü bırakmaktır. Yoksa bu mesleği benim gibi tek üretim mantığı ile yapıp da geçinmek imkansızdır, hem geçinip hem de atölye masraflarını karşılamayı beklemek ise alıklık olur. Bu açıdan özellikle empatin için çok teşekkürler Hüseyin. Umarım ilerde artık bu işte birazcık ustalaşırsam bunları konuşmamıza gerek kalmayacak belki de. Yolun çok başındayım..
Durukan dostumun tepkisini de anlayabiliyor ve hak veriyorum. Kişisel olarak çok desteğini gördüm kendisinin. Sadece onun değil, bu forumdan onlarca kişi bana malzeme tedariki, fikir teatisi, dertleşme ve hatta kolleksiyonerliğimi yapma şeklinde muhteşem destek atıyorlar. Ancak bunu resmi hale getirmek gerçekten yakışık almaz, zaten yardımlaşmak isteyen kendi imkanlarıyla yapıyor bunu. Bu arada tahini daha hiç deneyemedim, çay demlemediğimizden, şu "mutlaka çayla" kaydı konusunu benim gibi kahveci adam için değiştirebilir miyiz?