Bıçak Sanatı - Forum

galiba integral olacak :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
galiba integral olacak :)
« : 06 Haziran 2012, 23:02:45 »
dostlar merhaba
cumartesi günü kayın pederin beni edirneye cağırması vede benim malkarada arabadan inerek Gökhan ustanın yanına kaçmala oluşan bir bıcak gerçi akşam kayınpeder yakaladıya ne yapalım  gerçi ertesi gün kıbrıs macerası başlamışıtı bu gün döndüm ve akşam birşeyler yapayım dedim
malzeme O-1 suyu verilmedi ve namlu sadece temizlendi  namluya nasıl bir şekilde taşlama yapmaya birtürlü karar veremedim  ::)
sap kısmına elimde olan vaketa deriden  ve meşe kökü vede çeviz kökünden birşeyler yapmaya  çalıştım namlu kısmına artık ustalarımız bir karar kılsın derim ben sıkıştım :) toplam boyu 25cm olup namlu 10 cm dir  22 lik O-1 den dövülmüştür emeği gecen Gökhan Ustaya ve günümüze renk katan İsmail beye cok teşekür ederim
yanlız şikayetciyim Gökhanın ÖRSÜNÜN çınaması hala kulağımda :)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

ozgurozdemir

• *
  • 1
Ynt: galiba integral olacak :)
« Yanıtla #1 : 06 Haziran 2012, 23:03:54 »
son bir foto daha  ;D

EDC-Cancan

• 733
  • Meslek: Belediyeci - 1973
  • Yer: KOCAELİ - Eskişehir
« Yanıtla #2 : 06 Haziran 2012, 23:20:34 »
Çokkk güzel olmuş....

Allah allah benim bıçağa ne kadar benziiiyooo... :D :D :D
Sevelim , Sevilelim.
     Yunus EMRE

Mehmet DOĞAN

• 337
  • Meslek: Elektrik Teknisyeni
  • Yer: Hatay /DÖRTYOL (Birecik)
« Yanıtla #3 : 06 Haziran 2012, 23:47:43 »
Elinize saglık sap ve namlu birbirini tamamlamış,
balcak ayrı bir parçadan galiba  namluyu döverken balçak kısmını beraber çıkarsan daha farklı olurdu sanki yinede bitmemiş bir bıçak için gayer uyumlu görünüyor bitmiş halinin fotografını bekliyoruz :)
kolaygelsin.
İki dost arasına bir kez güvensizlik girerse, birine ya sürgün ya da ölüm düşer.

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #4 : 06 Haziran 2012, 23:54:36 »
Özgür matematik dersindeyiz galiba integral falan,terside türev oluyordu türevi nezaman yapacaksın.Şaka bir yana çok güzel olmuş eline sağlık giresuna geleceğin günü sabırsızlıkla bekliyorum bir bıçakta burada yaparız sanırım.çok güzel çok beğendim
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #5 : 06 Haziran 2012, 23:58:38 »
Gökhan, Özgür, muhteşem olmuş, bence doğru yoldasın Özgür  :2up

Wieland'ın şu bıçağına bir bak derim, bence taşlamayı hiç değiştirme sadece ağzı inceltene kadar küçük tekerde, ağız kısmına baskıyla malzeme azalt. İntegral balçak geçişini de böylece yuvarlak koruyabilirsin, sonra silindirik bir takoz ile elde perdah ile düzensizlikleri giderirsin...
http://www.britishblades.com/forums/showthread.php?52736-My-new-G.-Wieland-semi-integral

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #6 : 07 Haziran 2012, 01:38:15 »
Neredeyse bitirmiş gibisin, öncelikle ikinizinde eline sağlık. Sapa bakar bakmaz Gökhanla takıldığın hemen anlaşılıyor  ;) Öncelikle sormak isterim, balçak yuvarlak malzemeden sonradan ekleme mi, yoksa dövmeden bıraktığınız kısım mı? Ayrıca estetiğe karışılmaz ama "neden söylemediniz" demeyesin diye söylemek isterim ki, sapın kuyruk kısmının büyüklüğü bıçağın namlusuna biraz aykırı duruyor, ben olsam o kısmı biraz daha hafifletirdim. Güzel bir şey çıkacağı şimdiden belli  :2up

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #7 : 07 Haziran 2012, 08:14:08 »
Elinize saglık sap ve namlu birbirini tamamlamış,
balcak ayrı bir parçadan galiba  namluyu döverken balçak kısmını beraber çıkarsan daha farklı olurdu sanki yinede bitmemiş bir bıçak için gayer uyumlu görünüyor bitmiş halinin fotografını bekliyoruz :)
kolaygelsin.

malzemede ek parça olarak sadece kabza var 22 lik milden dövüldü kendinden balçaklı

Özgür matematik dersindeyiz galiba integral falan,terside türev oluyordu türevi nezaman yapacaksın.Şaka bir yana çok güzel olmuş eline sağlık giresuna geleceğin günü sabırsızlıkla bekliyorum bir bıçakta burada yaparız sanırım.çok güzel çok beğendim
eyvallah ustadım sanırım ramazan ayında orda olacağım bir iftar vakti görüşürüz artık  ;)

Gökhan, Özgür, muhteşem olmuş, bence doğru yoldasın Özgür  :2up

Wieland'ın şu bıçağına bir bak derim, bence taşlamayı hiç değiştirme sadece ağzı inceltene kadar küçük tekerde, ağız kısmına baskıyla malzeme azalt. İntegral balçak geçişini de böylece yuvarlak koruyabilirsin, sonra silindirik bir takoz ile elde perdah ile düzensizlikleri giderirsin...
http://www.britishblades.com/forums/showthread.php?52736-My-new-G.-Wieland-semi-integral

eyvallah ustadım yahu aynı bıcak olmuş nerdeyse sıta kadar taşlama yapacağız anlaşılan bakalım hayırlısı nasıl bitecek
Neredeyse bitirmiş gibisin, öncelikle ikinizinde eline sağlık. Sapa bakar bakmaz Gökhanla takıldığın hemen anlaşılıyor  ;) Öncelikle sormak isterim, balçak yuvarlak malzemeden sonradan ekleme mi, yoksa dövmeden bıraktığınız kısım mı? Ayrıca estetiğe karışılmaz ama "neden söylemediniz" demeyesin diye söylemek isterim ki, sapın kuyruk kısmının büyüklüğü bıçağın namlusuna biraz aykırı duruyor, ben olsam o kısmı biraz daha hafifletirdim. Güzel bir şey çıkacağı şimdiden belli  :2up

malzeme  dövdüğümüz parçadan ustadım sap kısmına akşam karar verdim elime ne gecerse ekledim esasen kabzayı özellikle öyle uzun bıraktım hoşuma gitti biraz heybetti oldu ama  olsun bitimde 1cm keseriz :)

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #8 : 07 Haziran 2012, 09:46:36 »
san mai'den sonra sıra integrale geldi anlaşılan Özgür:) çok güzel bir bıçak çıkacak ortaya, sabırsızlıkla bekliyorum...
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #9 : 07 Haziran 2012, 09:58:37 »
san mai'den sonra sıra integrale geldi anlaşılan Özgür:) çok güzel bir bıçak çıkacak ortaya, sabırsızlıkla bekliyorum...

yahu sanmai yi aradım esasende taner abimizde şu an :) ne sanmai ama mekez civa çeliği kenarlar 1095 kurala aykırı bir malzeme oldu malesef
hayırlısı ile namlu kısmı biter ise sulama işini yaparsak 1-2 aya biter bu bıcak  ;)

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #10 : 07 Haziran 2012, 10:14:58 »
cok guzel olmus Ozgur , ikinizin de ellerinize saglik. Integral balcak gecislerinde , " keske makina yana yatsa" dedin mi? :)
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #11 : 07 Haziran 2012, 10:24:34 »
cok guzel olmus Ozgur , ikinizin de ellerinize saglik. Integral balcak gecislerinde , " keske makina yana yatsa" dedin mi? :)

sağ olasın ustadım valla demedim desem yalan olurda yana yatması için malesef 500 tl sıkışmış araya :)

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #12 : 07 Haziran 2012, 11:19:55 »

Ellerinize, emeğinize sağlık, gayet güzel olmuş, kabze de ayrı bir güzel  :2up

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #13 : 07 Haziran 2012, 11:39:35 »

Ellerinize, emeğinize sağlık, gayet güzel olmuş, kabze de ayrı bir güzel  :2up

eyvallah sağ olasın kabza sadece zımparalandı nasıl duracak diye bir deneme yapayım dedim ceviz olan kap kara atıl bir malzemeydi zımparalayınza içindeki cevher ortaya cıktı :)
birgünde seninle yaparız hayırlısı ile  ;)

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 681
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #14 : 07 Haziran 2012, 11:54:32 »
Elinize sağlık,çok güzel olmuş :) ..

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #15 : 07 Haziran 2012, 12:06:23 »
Eğlenceli bir günün sonunda ortaya çıkan bir ürünü çok güzel bir noktaya getirmişsin özgür, ;)

sefa ustamın dediği gibi sapın son kısmı dışında ben çok beğendim, sanırım orayla da daha işin bitmedi.
sana o gün wieland'ı örnek almalısın demiştim, ve sen hemen hemen aynı işçiliği ortaya çıkarmışsın tebrikler.. ;)

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #16 : 07 Haziran 2012, 13:25:53 »
değişik bir kabza olmuş bıçakla bütünleşmiş eline sağlık özgür...:)
bitmiş halini şimdiden  merak ediyorum

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #17 : 07 Haziran 2012, 14:13:35 »
Eğlenceli bir günün sonunda ortaya çıkan bir ürünü çok güzel bir noktaya getirmişsin özgür, ;)

sefa ustamın dediği gibi sapın son kısmı dışında ben çok beğendim, sanırım orayla da daha işin bitmedi.
sana o gün wieland'ı örnek almalısın demiştim, ve sen hemen hemen aynı işçiliği ortaya çıkarmışsın tebrikler.. ;)

valla aklıma bile gelmemişti wieland  :D ama bugün baktıkki hemen hemen aynısı olmuş bazı bıcaklar formu itibari ile aynı kompozisyonda oluyor sanırım aşağı yukarı kabzanın son kısmını bitime doğru 1cm kısaltacağım ama desenlerin zevkini birazdaha cıkarmak istiyorum  >:D

arnavut-engin

• 207
  • Engin Uzakgören
  • Meslek: otomobil
  • Yer: kütahya/merkez
« Yanıtla #18 : 07 Haziran 2012, 14:53:38 »
gerçekten güzel olmuş özgür eline sağlık ayrıca gökan ustamada teşekkürler artık mükemmeliyeti yakalamak üzere olduğunu söylemek isterim. teşekkürler bizlere bu zevki tattırdıkları için. :2up
Boş zaman yoktur, boşa geçen zaman vardır!!!

Seyit Hüseyin Barbarus

• 181
  • Meslek: eğitimci
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #19 : 07 Haziran 2012, 15:59:08 »
Biraz tembel öğrenciler  gibi davranayım''Arkadaşların  söylediklerine  katılıyorum; özellikle  Sefa hocam ve Burak bey'e '' sap kısmı  banada büyük geldi . Onun dışında gayet güzel gÖrünüyor.  yanlış hatırlamıyorsam  senin  evdeki  ilk  yaptığın  deri kılıflı bıçağa  benziyor. tebrikler  eline  sağlık.