Bıçak Sanatı - Forum

FIRINDAN ÇIKANLAR...

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
FIRINDAN ÇIKANLAR...
« : 15 Haziran 2012, 11:15:38 »
Yeni bıçaklarım fırından çıktı...













Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

Mehmet GENÇ

  • ***
  • 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: FIRINDAN ÇIKANLAR...
« Yanıtla #1 : 15 Haziran 2012, 11:35:38 »
Fırınının ateşi daim olsun,çok güzeller
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

tamahagane

  • ***
  • 438
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Antalya
Ynt: FIRINDAN ÇIKANLAR...
« Yanıtla #2 : 15 Haziran 2012, 11:57:31 »
Fırınının ateşi daim olsun,çok güzeller

+1

ozgurozdemir

  • *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
Ynt: FIRINDAN ÇIKANLAR...
« Yanıtla #3 : 15 Haziran 2012, 13:02:12 »
ustadım ateşin daim olsun ellerine sağlık
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
Ynt: FIRINDAN ÇIKANLAR...
« Yanıtla #4 : 15 Haziran 2012, 13:04:28 »
 teşekkür ederim efendim  :)
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

ibrahim 1969

  • ***
  • 540
  • Yer: ANKARA
Ynt: FIRINDAN ÇIKANLAR...
« Yanıtla #5 : 15 Haziran 2012, 13:55:20 »
Bushcraftçılar bayram edecek ellerine sağlık.

bora atalay

  • ***
  • 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
Ynt: FIRINDAN ÇIKANLAR...
« Yanıtla #6 : 15 Haziran 2012, 14:51:56 »
hepsi çok güzel ama işaretlediğimin sonucunu çok merak ediyorum bence o muhteşem olacak...:)

http://s19.postimage.org/skppb1iqb/sinanbushcraft.jpg

bora atalay

  • ***
  • 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
Ynt: FIRINDAN ÇIKANLAR...
« Yanıtla #7 : 15 Haziran 2012, 14:56:00 »
sinan rica etsem bunun ölçülerini verebilir misin? şimdiden teşekkürler..

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
Ynt: FIRINDAN ÇIKANLAR...
« Yanıtla #8 : 15 Haziran 2012, 15:24:34 »
teşekkür ederim Bora bey,
toplam boy 22cm.
namlu : 10 cm.
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

Soytürk Dönmez

  • ***
  • 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Ynt: FIRINDAN ÇIKANLAR...
« Yanıtla #9 : 16 Haziran 2012, 09:40:57 »

 
     Ellerine sağlık Sinan ustam, son dokunuşundan sonra muhteşem olacakları kesin  :2up

damascus

  • ***
  • 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
Ynt: FIRINDAN ÇIKANLAR...
« Yanıtla #10 : 16 Haziran 2012, 10:47:36 »
Maşallah nazar değmesin....

emrekipmen

  • *****
  • 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: FIRINDAN ÇIKANLAR...
« Yanıtla #11 : 16 Haziran 2012, 20:25:58 »
Çok hoş profiller Sinan, bazılarında yeni tarz arayışları görüyorum sanki  :2up

--- dayanamadım soracağım..:
Fırında alev sütunu direk bıçaklara geliyor gibi görünüyor, hatta sanırım ince ağıza direk temas var gibi. Belki ben yanılıyorum, resmin açısından kaynaklanıyor belki. Eğer alev düz bıçağa vuruyorsa biraz sorunlu, propan alev sütunu hava karışımında yaklaşık 1900 derece civarlarına kadar çıkar, belli bir ısı kaybı ve transferi olsa da sütunun temas ettiği noktada ciddi ısı birikimleri olacaktır (bkz: http://en.wikipedia.org/wiki/Adiabatic_flame).

Bunun en güzel çözümü fırına girecek çapta büyükçe bir boru içine bıçakları dizmektir. Borunun içinde ısı oldukça eşit dağılır, bıçaklar boruya temas etmiyorsa, yani bir parça ateş tuğlası üzerindelerse aşırı ısınma problemlerinin önüne geçilebilir.

Kipmen Sanat web sitesi

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
Ynt: FIRINDAN ÇIKANLAR...
« Yanıtla #12 : 17 Haziran 2012, 10:48:51 »
teşekkürler üstadım dediğiniz gibi farklı modeller denemek istedim sonucunu bende bilmiyorum bu bıçakların hepsi tek kalıptan çıktı sayılır ama bant zımparanın karşısına geçince hiç biri birbirine benzemedi böyle bir yeteneksizliğim var bir bıçağım diğerinin aynısı olmuyor hep farklılaşıyor...o anki ruh halim nereye götürürse oraya gidecekler zaten düşünme süreci çok zamanımı alıyor...

fırın konusuna gelince ben sormadan siz cevap vermişsiniz üstadım bıçaklarımın sırtlarını ateşe verdim ama haklısınız bende ne yapsamda direk ateşe maruz bırakmasam diye düşünüyordum boru olayı çok mantıklı bir çözüm hemen uygulamaya geçeyim . :)
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

Ynt: FIRINDAN ÇIKANLAR...
« Yanıtla #13 : 17 Haziran 2012, 20:14:17 »
Kolay gelsin Sinan, epeyce hacimli bir işe girişmişsin  :2up

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
Ynt: FIRINDAN ÇIKANLAR...
« Yanıtla #14 : 18 Haziran 2012, 08:34:58 »
evet Sefa ustam bayağı bir iş var inşallah bıkmadan yaparım.... :)
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

deserteagle

  • Eylem Cengiz, 48
  • *****
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: FIRINDAN ÇIKANLAR...
« Yanıtla #15 : 18 Haziran 2012, 13:07:58 »
Yeni bıçaklarım fırından çıktı...
...


Eline sağlık Sinan. Bu partinin tümüe bakınca çok ciddi bir deneysellik-çeşitlilik görüyorum. Bu kadar farklı bıçak arasında kim olsa aradığını, tarzını beğendiğini bulur.  8)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
Ynt: FIRINDAN ÇIKANLAR...
« Yanıtla #16 : 18 Haziran 2012, 13:57:28 »
bu bıçağım profil halinde satıldı ..

[img=http://s8.postimage.org/r53jjdbch/100_2197.jpg]
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

Ynt: FIRINDAN ÇIKANLAR...
« Yanıtla #17 : 18 Haziran 2012, 18:53:25 »
Alan arkadaşı tahmin ettim aslında  ;)

ersenanahtar

  • ***
  • 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
Ynt: FIRINDAN ÇIKANLAR...
« Yanıtla #18 : 30 Haziran 2012, 19:43:07 »
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

emrekipmen

  • *****
  • 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Ynt: FIRINDAN ÇIKANLAR...
« Yanıtla #19 : 01 Temmuz 2012, 01:35:56 »
Kabza işçiliğine bittim sinan, çok sağlam bir çizi tutturdun bu tip bıçaklarda  :2up

Kipmen Sanat web sitesi