Bıçak Sanatı - Forum

Zımpara makinası yapımı ..

tarpoon

• 4739
Ynt: Zımpara makinası yapımı ..
« Yanıtla #20 : 11 Haziran 2010, 22:10:37 »
sanırım transpalet tekerı takıcam.. 600/700kg dayanımlı çaplar uygun fıyatta hesaplı gelırse tamamdır bu iş :2up
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #21 : 12 Haziran 2010, 21:12:44 »
dun anı bır karar ıle malum yerı aradım tel ıle..  teker kontak dısk alıcağımı fıyatları sordum sadece kontak dıskın fıyatı verıldı.. bu gun ıçın kaca kadar calıstıklarını sordum 15:30 dendı adapazarından geleceğimi daha erken ısyerının kapatılmayacağını teyıdleserek bu gun yola cıktım..
"cıkmaz olsaydım" >:(      ıst bılen bılır trafık vs vs ıs yerıne 3 km kalmıstı bır daha tel açtım saat 15:10 gösterıyordu
telefondakı bozuk turkçe ıle konusan şahıs işyerının kapatıldığını boşuna gelmememı söyleyıverınce  benim şalterler attı;  hemde ne atmak 300km yol yap kapıdan don >:(
pazartesı ılk ışım telefondakı şahsın ısmını öğrenıp  yetkılı bırısıne şikayet etmek olucak.. buraya   işi düşenlerin veya düşecek olanların temkınlı olmasını tavsıye edıyorum..

yanlış olmaz ise fırmanın ismını vereceğim.    modaratör arkadaşlarımız bunu nasıl karsılar acaba..?
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #22 : 12 Haziran 2010, 21:47:34 »
Bence mutlaka burada duyurmalısın bu firmayı, başka bir forumdaşa aynı şey olsun istemeyiz. Geçmiş olsun Taner, bence de bu tarz birşeyin ciddi yaptırımları olmalı....

Kipmen Sanat web sitesi

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #23 : 12 Haziran 2010, 22:01:11 »
 bu işyerinin adı kafkas zımpara istanbuk 4/levet  oto sanayı sıtesınde..
    bırde düşündüğüm şeylerden bırı,  orada çalışan lakait bır elemanın  buna sebep olabıleceği.. 
işyeri sahibi veya tam yetkılı bırısı ıle görüşüp durumu anlatacağım . gelişmelerden sizleri haberdar ederim..

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #24 : 12 Haziran 2010, 23:46:01 »
Geçmiş olsun. çok sinir bozucu bir durum. gerçekten de Bu tarz firmaları duyuralım ki birbirimize, kimse aynı şeyleri yaşamaya. rezalete bak :-[
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9514
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #25 : 13 Haziran 2010, 10:57:25 »
Öfff, can sıkıcı.... Üzüldüm.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #26 : 15 Haziran 2010, 01:23:13 »
bugun işyeri sahıbı ıle görustum , durumu anlattım  ve  şikayetımı dıle getırdım.
 haberının olmadığını şayet geldığımı bılse işyerını bızzat açık tutacağını ve kendısının ılgıleneceğini anlattı ve bu durumdan çok uzgun olduğunu dıle getırdı

benımle muhattap olan şahısların gereklı sekılde uyarılacağını söyledı , bu cumlelerı deyınce bırsey dıyemedım..
sonuçta tahmın ettığım gıbı işini önemsemeyen elemanlardan olusan bır sorun..
ama kabak benım başıma patladı maalesef..
zaten gıtmemede gerek kalmadı malzeme olarakya delrın yada kestamıt kullanmaya karar verdım..

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #27 : 16 Haziran 2010, 13:04:20 »
sonunda  sıparışlerımı bu gun gectım.. 
kasnak 13- 75x100x125  iki adet
bilyalı mıl yatagı 20mm cap  iki adet

tornada 110mm çap 60mm en  aliminyum kasnak yapılıyor kamalı olacak
tekerler delrın olacak 80mm çap 60mm en
ayar tekeri 100mm çap 60mm en
6 adet bılya
artık beklemek kaldı gelsede toplamaya başlasam.. 8)

« Yanıtla #28 : 20 Haziran 2010, 21:16:27 »
http://www.bladeforums.com/forums/showthread.php?t=747455 buna bakmakta da yarar var çok pratik ve basit bir yapısı var, özellikle yay yerine kullanılan pönomatik piston çok dahiyane geldi bana.

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #29 : 20 Haziran 2010, 21:24:03 »
http://www.bladeforums.com/forums/showthread.php?t=747455 buna bakmakta da yarar var çok pratik ve basit bir yapısı var, özellikle yay yerine kullanılan pönomatik piston çok dahiyane geldi bana.
Sefa hocam makineyi evladiyelik yapmış adam  O:-) çok basit vede kullanışlı gözüküyor, bu arada off road arabalarda süperdi  :2up

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9514
« Yanıtla #30 : 20 Haziran 2010, 22:00:32 »

Tipi sanki motosiklet gidon amortisörlerini andırıyor.
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #31 : 21 Haziran 2010, 00:44:04 »

Tipi sanki motosiklet gidon amortisörlerini andırıyor.
Motorcular nasıl da belli oluyor hemen ;) aynen öyle Eylem.

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
« Yanıtla #32 : 21 Haziran 2010, 08:45:17 »

şu sıralar bir zımpara makinası arayışımız var. Sanırım ben de bunu bizim çelik atölyesinde yapmayı deneyebilirim, bu arada resimlere bakarken aklıma gelen bir iki eklemeyi de katarım...
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

muharip

• 133
  • Bilal 1977
« Yanıtla #33 : 21 Haziran 2010, 10:19:43 »
Bu kadar kalın ve ağır malzeme kullanılması acaba ağırlığı kullanarak titreşimi azaltmak daha dengeli yapmak için mi? Yoksa bu yabancı ustanın sağlamlık takıntısı mı var?
Ustalık temkindir.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #34 : 21 Haziran 2010, 10:32:20 »
Ben kendi makinemi içi boş profil kullanarak yapmıştım. Şunu söyleyebilirim ki, zaman içinde profil deforme oluyor, bereleniyor, kolay eziliyor vs. Bir dahaki sefere profil yerine elimden geldiğince içi dolu malzeme kullanacağım...

Kipmen Sanat web sitesi

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9514
« Yanıtla #35 : 21 Haziran 2010, 10:53:00 »
Abi, senin profillerin boyutları, et kalınlığı nedir?

Benim tedarik etmiş olduklarım 5x5 cm 3 mm kalınlıkta. Bunlar yeter diye umuyorum. 4 mm et(*) kalınlığını da düşünmüştüm ama sonra gözüme fazla gelmişti.

* Düzeltme: "at" yazmışım.  :D
« Son Düzenleme: 21 Haziran 2010, 13:24:13 Gönderen: deserteagle »
Namık Kemal
Instagram'da ben

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #36 : 21 Haziran 2010, 12:24:26 »
profıl kalınlıgı 40mmx40mm  et kalınlıgı 4mm olursa deformr olacağını sanmıyorum..

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #37 : 21 Haziran 2010, 12:34:22 »
1 milim mi ne  :)) Ben bunu yaparken neyle karşılaşacağımı bilmiyordum, 3 milim süper canım. Daha iyisi şamda kayısı  :)

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #38 : 21 Haziran 2010, 12:59:22 »
Dönen, titreşen makinalarda kalın malzeme iyidir, rezonansı sönümler biraz. Bir kros motorum vardı, her hafta plaka civatası düşerdi, perçinledim bu seferde perçin koptu, yapıştırdım olmadı....en son altına kalın tabla koyup öyle sıkmıştım. 40x40 4 mm yeterli gibi, hoş ben 40x40 dolu malzemeden ana mili, 10X50 lamadan da kızağı yapmıştım.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9514
« Yanıtla #39 : 21 Haziran 2010, 15:40:42 »
Tüm zemini 8 mm yaparsam bu da 20 kilo ediyor. Ehehe, ilginç bir çözüm bulmazsam ağır bir makinam olacak.

Tek silindirli motosikletler iyi sarsar ama bu sanki KTM gibi bir izlenim verdi bana.  8)
Namık Kemal
Instagram'da ben