işler yoğun ama kafamda olan seylerı vakıt buldukça aralarda yapmaya çalıştım. kontak dısk 28cm çapında 5,5 cm kalınlığında kestamıtten yapıldı. ustunu kauçuk ıle kapladım.
parmak oyukları ve bunun gıbı ufak tefek işlerde eğe çok zaman kaybettırıyordu ufak sılındırler ne zamandır kafamdaydı sonunda onlarda bıttı
10mm , 15mm , 25mm çaplarda üç adet yaptım kullanılan mıl 8mm cıva çelığı uzerını kestamıt çakıldı ve tornalandı. ufak sılındırlerın rulman no 608 buyuk dısk rulman no 6008 dı sanırım .
ufak sılındırlerın takıldığı aparat alımınyumdan frezede işlendi.
ancak denemelerımde görduğum dısklerı monte ettığım profıl kolun dolu malzeme ıle değiştırılmesı gerektığı.
en ufak bır sağ sol denge bozukluğunda bant zımpara ufak sılındırlerın uzerınde gezıp alımınyum parcayı yıyıyor.
tabı ayarlarını yaptığımda sorun yok .
ancak mılı değiştirırsem ayarla fılan uğrasmayıp daha pratık kullanım sunacağı kesın

ve sılındırlerın uzerını kauçuk kaplatmak ıstedım usta kestamıde tutmaz dedı bende yapıstırdım sıyonoakrılat ıle

sorunsuz çalışıyor açılma yok buyuk dıskte.
ufaklara kauçuğu dönemedım bunun yerıne sert hortum çaktım ıkı tanesınde sorun yok zımpara daha stabıl çalışıyor ancak ufak olanının hortum sıkı oturmadığı için yarın değişmem gerekecek.
artık eğe ıle uğraşmaya paydos

kontak dıskte bıraz çalıştım ancak ağız açarken dıkkat etmek gerekıyor veya ben alışamadım tanı bıraz tuhaf geldı bana duz çalışmadan sonra . umarım buna alışabılırım..

ve böylece konuyuda hortlatmış oldum....