Bıçak Sanatı - Forum

Zımpara makinası yapımı ..

tarpoon

• 4739
Ynt: Zımpara makinası yapımı ..
« Yanıtla #120 : 04 Mayıs 2011, 12:07:54 »
 :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #121 : 15 Mayıs 2011, 21:21:30 »
 bant zımparanın kasnaklar üzerinde sağ /sol salgı yapmadan dönmesi için ne yapmalıyım..?
hafıf bır salgı vardı üst ayar tekerının bağlantı  yerını yenıden yaptım.
 ayar tekerının balık sırtı seklınde olması için 4mm yukseklığı vardı  onu fazladır dıye 1mm ındırdım ama bıraz verım aldım

dıkkat ettığım , zımpara makınasının üzerinde zımpara şerıdı takılı halde bırakırsam, salgı felaket yuksek oluyor.
4 dk çalıştıktan sonra duzelıyor.
ve ayar tekerı daıma yukarı doğru duruyor bant ayar tekerıne basıyor ancak sol tarafın gergınlıgı sağa göre az  acaba tam gönyeyemı alamadım..?
bır sorun var ama çözeceğim umarım..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #122 : 15 Mayıs 2011, 21:45:31 »
Gönyede sorun olabilir Taner, o dediğin arada bir ben de de olurdu, onunla yaşamayı öğrenmiştim, şimdikinde pek yalpa yok, ancak gerginin sevdiği bir nokta var, hep orada tutturmaya çalışıyorum, yani çalışma tekeri ya da plakasının makinaya uzaklığı önemli, yayın ne kadar gerildiği bazen yalpayı etkiliyor.

Kipmen Sanat web sitesi

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #123 : 15 Mayıs 2011, 21:47:47 »
Gönyede sorun olabilir Taner, o dediğin arada bir ben de de olurdu, onunla yaşamayı öğrenmiştim, şimdikinde pek yalpa yok, ancak gerginin sevdiği bir nokta var, hep orada tutturmaya çalışıyorum, yani çalışma tekeri ya da plakasının makinaya uzaklığı önemli, yayın ne kadar gerildiği bazen yalpayı etkiliyor.
Bu arada milin ve tahrik tekerinin açısını hafiften oynamayı deneyebilirsin.
(Motoru sardırdın mı baba?)

Kipmen Sanat web sitesi

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #124 : 15 Mayıs 2011, 21:53:48 »
pazartesı sardırıcam olmazsa yenısını alıcam.  şu gönye işini iyice çözmem lazım.  iskeletı yenıden kestım 40x40x4mm ana profıl 180x80x50mm sağlam olucak dırekler bayraklarla desteklenecek ve önemlısı kaba taslak değilde  herşeyi gönye ıle  ayarlıyacağım..

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9515
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #125 : 15 Mayıs 2011, 22:02:18 »
Taner, ayar tekeri paralel değilken ayar doğru ise demek ki ya tekerler aynı düzlemde değil, yada eksenler aynı doğrultuda değil. Bu durumda bırakılan bir şerit de yamulabilir, hani kesip bir çizgi boyunca uzatsan belki Z gibi duracaktır.

8) İdeal olarak hem tekerler aynı düzlemde, hem de eksenler bu düzleme dik ve birbirine doğrultuda olmalıdır.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #126 : 15 Mayıs 2011, 22:05:49 »
eskı bır zımparayı uzerınde bırakıp kesıcem . mastarla bakarım buyuk ıhtımal ıle yamuk cıkacak. zımpara devrı artıkça daha bellı oluyor.
bu arada tahrık mılındekı ana teker bazı makınelerde balıksırtı bazılarında duz .  sızınkıler nasıl..? bendekı düz..

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #127 : 15 Mayıs 2011, 22:08:51 »
Bendeki de düz. Sadece yalpa ayarı tekerinin ortasında bir milim kadar kalınlıkta izolasyon bantı var, onun yarattığı hafif bombe tüm sistemin ciddi bir şekilde kararlı olmasını sağlıyor.

Kipmen Sanat web sitesi

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9515
« Yanıtla #128 : 15 Mayıs 2011, 22:16:20 »
Tahrik kasnağım fıçı, diğerleri silindir. Zemin hepsinde düz; dişsiz.
Namık Kemal
Instagram'da ben

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #129 : 15 Mayıs 2011, 23:47:50 »
bu gün eylem beyim makinada calıştım çalışırken değişik fikirerim oldu 1,5kw yeterli oluyormuş  ama 2,2 daha iyidir  >:D
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9515
« Yanıtla #130 : 15 Mayıs 2011, 23:54:04 »
benimki 1,5 de değil, 1.1 kW
Namık Kemal
Instagram'da ben

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #131 : 15 Mayıs 2011, 23:55:38 »
benimki 1,5 de değil, 1.1 kW
ozaman biz taner agabeyle fazla abartmış durumdayız olayı 1,1 kw  bayağı bir iyi 2,2 agır gelecek olmadı 1,5 ile yer değiştiririm :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #132 : 16 Mayıs 2011, 00:25:13 »
unutma 2,2 yı durma noktasına kadar zorladın .   1,1 ide durdurursun.. ;D

« Yanıtla #133 : 16 Mayıs 2011, 02:27:09 »
Taner aynı durum bizdede vardı, kesin çözüm eksenlerde, hepsi aynı eksende değildir millerin.

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #134 : 16 Mayıs 2011, 13:21:51 »
Taner ,buyuk ihtimal tekerleklerin eksenlerindedir problem ama bir de soyle bir sey olabiliyor. Zimparanin uzerinden aktigi duz plakayi ustundeki ve altindaki tekerlerle hizaliyoruz ya. Iste bu hizalamada bazen duz plakanin bir kosesi filan biraz disarida ya da iceride kaliyor. Ya da duz plakayi sabitleyen civatalar sarsintidan gevseyebiliyor. O zaman da bant salinim yapiyor. Ama bu durumda genellikle bant belli bir tarafa egiliyor ve oyle akmaya devam ediyor. Yani bir saga bir sola gitmiyor .

Bir de gergi ayari tekeri de sarsintidan yer ( aci ) degistiriyor olabilir. Burada da yine tek tarafli  - kayma seklinde -yer degistiriyor bant.

Eger suratli bir bicimde duz plakanin bir sagina bir soluna titresim var ise kesinlikle tekerlerdedir. Zor is ama deneme yanilma yoluyla ,tekerlerin uzerine bant sararak kararli hale gelebiliyor.
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9515
« Yanıtla #135 : 16 Mayıs 2011, 13:31:28 »
Burak, bu dansetmeyi ben de zaman zaman gözlüyorum. Böyle bir banta bakınca bantın düz olmadığını görüyorum. Bantın şeklinin makaraların kalıplamasıyla değişmiş olduğunu görüyorum.
Namık Kemal
Instagram'da ben

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #136 : 16 Mayıs 2011, 14:01:05 »
Bant kesinlikle cok onemli . Oyle elde filan 10 luk banti ayirdiysaniz, hic sansiniz yok . ( Bu arada Turk mali bantlarda sanirim arka kumas lifleri biraz caprazlama basildigindan zaten duzgun yirtilma imkansiz gibi birsey )

Bant uzadikca salinim arttigindan belki 1500- 1100 filan gibi birsey ozel olarak yaptirilip denenebilir.
Ayrica bant birlesim yeri de bana kalirsa cok onemli

not: bir de banta cok yuklenildiginde bant deforme olabiliyormus. onu da yeni duydum
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #137 : 01 Haziran 2011, 00:56:51 »
çok keyıflıyım çok  :2up  zımpara makınasındakı yalpa sorunu tahrık mılının tam gönye olmaması ıle alakalıymıs. ıkı gun boyunca ayarları yapılmıs vazıyette zımpara serıdı takılı olarak uzerınde bıraktım. bu gunde çalıştırdım.

butun kasayı mıllerı ufak gönye ve mastarla aynı düzleme getırdım zımpara ıp gıbı düzgün çalışıyor,  makınama bır kez daha aşık oldum  ^-^

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #138 : 01 Haziran 2011, 01:03:21 »
bu arada tahrık mılının bağlı olduğu bılyalardakı setuskurları o kadar ayarlamama rağmen yınede vıbrasyana  neden oluyor . mıl tam eksenınde dönmuyor.
mılı setuskurları sıktıktan sonra tam eksene almanın bır ılmı varmı..?

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #139 : 01 Haziran 2011, 08:13:09 »
bu arada tahrık mılının bağlı olduğu bılyalardakı setuskurları o kadar ayarlamama rağmen yınede vıbrasyana  neden oluyor . mıl tam eksenınde dönmuyor.
mılı setuskurları sıktıktan sonra tam eksene almanın bır ılmı varmı..?
1 tahrik milinin rulman yatakları aynı eksende olmaya bilir ve rulman yatakları senin makina için uygun olmaya bilir
2 tahrik makarasının üzerinde set uskurmu var yoksa kamalımı eğer kamalı ise kamanın ters noktsına onun ağırlığı kadar bir set uskur koyman mantıklı