Bıçak Sanatı - Forum

ilk bıçağım

Berat hayat

• *
  • 7
  • Meslek: öğrenci
  • Yer: BALIKESİR
ilk bıçağım
« : 01 Temmuz 2012, 22:41:50 »

öncelikle merhaba umarım fotoğrafları yanlık yere koymamışımdır nick ismimi yanlış yazdım bundanda çok özür diliyorum asıl ismim BERAT HAYAT bu bıçağı eski bir hava çeliğinden yapılma demir testeresinden yaptım diyelim ne kadar olmuşsa artık daha kabzasına devam ediyorum ben daha bu bıçakla başladım ve bana yardım eden yani benim ustam SİNAN ERŞEN abimdir. daha tanışmamız 1 ayı bulmuyor ama bana bayağı yardımcı oldu ona teşekkür ediyorum kahrımı çekti inşalalh iyi yapabilmişimdir. büyüklerimden de fikir bekliyorum sevgilerimle. :)

ercan ertürk

• 301
  • ercan ertürk 1971
  • Meslek: ayakkabı imalatçısı
  • Yer: B PAŞA İSTANBUL
Ynt: ilk bıçağım
« Yanıtla #1 : 01 Temmuz 2012, 23:34:40 »
resim leri göremiyorum

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #2 : 01 Temmuz 2012, 23:35:35 »
Aynen resimler gözükmüyor
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #3 : 02 Temmuz 2012, 00:06:09 »
Resimleri buldum:

Kipmen Sanat web sitesi

Berat hayat

• *
  • 7
« Yanıtla #4 : 02 Temmuz 2012, 22:47:36 »
abi bu forum sitesini kullanmayı pek iyi bilmiyorum oyüzden kusuruma bakmayın EMRE abi teşekkürler  :)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #5 : 04 Temmuz 2012, 00:02:12 »
Kolay gelsin.

Sonraki adımlar için önerilerim şunlardır.

Bıçağın sapını önce törpüleyerek ya da bıçakla yontarak biçimlendirin. Varsa şerit zımpara da zaman kazandırır ama olda bile ilk başlarda makineden kaçınarak daha kaliteli iş çıkarırsınız.

Bir kaç farklı kumda bez zımpara şeridinden uzun ve 2-3 cm genişliğinde parçalar yırtın.

Sonra bıçağı bir yere sapı açıkta kalacak biçimde sabitleyip bu zımpara şeritleri ile işe girişin. Zımpara şeritlerinin bir ucunu bir elinizle diğerini öteki elinizle tutup ayakkabıcıların kadife ile cila yapışı gibi sapı zımparalayın.

Yüzey düzelince kalan çizgileri daha iyi yok etmek için avucunuzu dolduracak boyda nispeten ince kumlu bir zımpara kağıdını kullanarak sapı ahşabın su yolu yönünde zımparalayın.

Bundan sonraki bitiriş için çok yöntem var. cyanoakrilat, epoksi, bezir yağı yada benzer işlevde bir yağ, balmumu ya da başka bir mum, cila vs. arasından istediğiniz bitirişi seçebilirsiniz.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Berat hayat

• *
  • 7
« Yanıtla #6 : 04 Temmuz 2012, 01:17:18 »
çok teşekkür ediyorum dediklerininziuyguluyacağım emin olabilirsiniz .soracağım bişey daha var ? kabza bu bıçağa göre ufakmı kalmış cvp veririsenizsevinirim yine çok teşekkür ederim

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
« Yanıtla #7 : 04 Temmuz 2012, 09:06:38 »
Kabzayı bıçakla değil, elinle karşılaştırmanı öneririm. Bir de yapacağın işi göz önüne alırsan tamamdır.
Namık Kemal
Instagram'da ben

Berat hayat

• *
  • 7
« Yanıtla #8 : 04 Temmuz 2012, 23:33:35 »
nerdeyse bitti bu gün zeytin yağına bıraktım kabzayı bakalım nasıl bişey olucak  :)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
« Yanıtla #9 : 05 Temmuz 2012, 09:15:15 »
Ben yağı sadece sürüyor, 1-2 dakika sonra da artanını silip alıyorum. Hiç uzun süre yağda bekletmedim o yüzden olumlu ya da olumsuz etkisi konusunda somut bir şey söyleyemem; deneyenlerden, bilenleren yorum almak faydalı olur.
Namık Kemal
Instagram'da ben

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #10 : 05 Temmuz 2012, 10:00:31 »
ahşaba tek başına 2-3 kat zeytinyağı sürsek yeterli olur mu ki kabzanın korunması için? ::)

aklıma şimdi şöyle bir sıralama geldi: 2 kat zeytin yağı, 2 kat schaftol ve son olarak da yine 1-2 kat balmumu özlü antik ahşap cilası...

bunları belki birer kat sürmek lazım emiş derecesine göre... nasıl olur acaba sonuç, fikri olan ya da deneyen var mı?
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
« Yanıtla #11 : 05 Temmuz 2012, 10:58:04 »
Her bir bitirişin farklı bir etkisi var. Eğer sap zeytin gibi bir ahşaptan mamul ise, ara sıra yağlamak, mumlamak idare ediyor. Örneğin zeytinden tornalanmış bir tabak vitrinimde yıllardır durur. Bundaki tek bitiriş zeytinyağı ile yapılmış. Farklı kullanım koşulları ve farklı ahşap, farklı çözümler gerektirir tabii. Bıçak sapının yaşadıkları vitrin tabağı ile aynı olmadığından eğer elden geliyorsa daha tedbirli olmalı tabii.

Eğer uyguladığınız yağ sürüldüğü yüzeyde polimerleşip kalıcı bir koruma sağlıyorsa bu daha güzel. Bu amaçla bezir yağı, zeytin yağına göre iyi bir tercih. "Türk nevi bezir yağı" ya da "İngiliz nevi bezir yağı" keten tohumu yağının önceden kaynatılmışı olduklarından polimerleşme eğilimleri yüksek oluyor. (Bezir yağı, özellikle Türk nevi ise yeterince inceltilerek kullanılmalı; Türk nevi daha koyudur. Ben inceltici olarak selülozik tiner kullanıyorum.) Geçenlerde yaptığım iki baltadan ovengkol saplı olanını selülozik tiner ile inceltilmiş Türk nevi bezir yağı ile bitirmiştim.

Eğer salt zeytin yağı ile idare edilecekse bunun ara ara yeniden uygulanması bence faydalı. Keten tohumu yağını da tekrarlama faydalı.

Yağdan sonra balmumu vb. içerikli bir kat daha uygulamak bence gerçekten de iyi iş görüyor. Bu amaçla zamanında yapıp bir kenara koyduğum balmumu, karnuba mumu ve paça yağı karışımından oluşan cilayı kullanıyorum. Bu da zaman zaman yeniden uygulanmak istiyor. Ama yağa göre daha uzun ömürlü.
Namık Kemal
Instagram'da ben

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #12 : 05 Temmuz 2012, 16:44:40 »
yinede en iyi yöntem ahşap stabilizasyonu herhalde değil mi?

Berat hayat

• *
  • 7
« Yanıtla #13 : 31 Temmuz 2012, 17:49:58 »
bıçağımı bitirdim değişikbir çalışma oldu yarım yarım belkı ama ilk bıçağım olduğu için elimden bu kadar geldi saolsun sinan erşan abim bana yardım etti ve bitirebildim inşalalh bir şeye benzemiştir bir kılıf denk geirdik ve onu kullandık ve biley taşı yerinede güzel bir çakı bulduk  inşalalh beğenirsiniz resimler aşağıda

https://lh5.googleusercontent.com/-FcV3ItG54M8/UBJIdjOYqPI/AAAAAAAAADY/aLjg3qVmpx0/s640/100_2793.JPG[/img]

BY1907

• BAHADIR YİĞİT
  • 280
  • Meslek: özel sektör
  • Yer: eskişehir
« Yanıtla #14 : 17 Ağustos 2012, 10:24:42 »
emeğinize sağlık.
BY1907 = BAHADIR YİĞİT

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #15 : 17 Ağustos 2012, 10:46:14 »
Ilk bıçak için gayet başarılı tebrik ederim.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #16 : 17 Ağustos 2012, 13:08:36 »
 :2up
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #17 : 19 Ağustos 2012, 16:20:52 »
ilk bıçak için çok güzel eline sağlık...

Berat hayat

• *
  • 7
« Yanıtla #18 : 19 Ağustos 2012, 21:17:47 »
çok teşekkur ederim yorumlarınız için çok saolun  :)