Bıçak Sanatı - Forum

2. Bıçak denemem (Av bıçağı)

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
2. Bıçak denemem (Av bıçağı)
« : 09 Temmuz 2012, 12:06:33 »
Merhaba değerli ustalar ve sevgili arkadaşlar ilk bıçağım'dan sonra 2. bıçak için bir av bıçağı yapayım dedim. bu  çalışmamı sizler ile paylaşmak istedim elimden geldiğince çaba göstermeye çalıştım ufak tefek kusurları mutlaka olacaktır bunları dile getirirseniz ileride yapacağım çalışmalara yön verecektir umarım beğenilerinizi boşa çıkarmam sevgi ve saygılarımla
Malzeme :1095
Kabza     : Manda boynuzu  epoksi ile stabilize edildi
Lineer     : Kırmızı lineer iki kat ceviz kaplama arasına tek kat akçaağaç kullanılarak yapılmıştır
Kılıf         : Kösele
Sertlik    : 60 HRC

upload pictures

hosting images

photo upload

upload picture

free image hosting

hosting images

upload images

picture hosting

upload pictures

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
Ynt: 2. Bıçak denemem (Av bıçağı)
« Yanıtla #1 : 09 Temmuz 2012, 12:36:10 »
çok güzel valla, cok beğendim... taşlaması zor bir modelin üstesinden iyi gelmişsiniz. kılıf da gerçekten güzel gözüküyor, güzel bir işçilik var üzerinde. ama bir kilit sistemi olsaymış sanki daha sağlıklı olurmuş gibi duruyor... manda boynuzunu epoksi ile stabilize etmenizi biraz daha açıklamanızı isteyebilirim belki :)

ellerinize sağlık, çok beğendim gerçekten...
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
« Yanıtla #2 : 09 Temmuz 2012, 12:58:17 »
Merhaba Emin bey beğendiğinize  çok sevindim. Kilit sistemi olmamasının sebebi bıçağın balçak kısımları kösele kılıfın içine giriyor yani bir nevi yataklama gibi düşünün daha yakın bakma imkanı olursa daha net görebilirsiniz kılıfın iç kısımları iki kat olarak kuzu derisi kaplandı bıçak kılıfına girdiğinde çizilme riski yok ve kılıfın iç kısmında birde balçağın dayanacağı istinat var.
manda boynuzunu şöyle uyguladım malum manda boynuzu deyince hemen aklımıza düz siyah veya hareli siyah bir nesne gelir. bunda uyguladığım biraz değişik bir uygulama  temin ettiğim boynuzun iç kısmını çıkardım tam kurumadan yani boynuzun dış siyah olan katmanı bir kadeh gibi çıktıktan sonra içinden sinirlerin geçtiği bu beyaz krem s.kahve arası renkte olan kısım çıktı bunu ayrıca kaya tuzunda kurutarak daha sonrada güneşte tam kurumasını yaptım tabi bayağı zaman aldı  boynuzları daha önceden temin etmiştim tam kuruma gerçekleştiğinde içinden sinirlerin geçtiği kanallar boşaldı bunlara epoksi ile bir nevi dolgu yapıldı  tekrar dolgu tekrar zımpara tekrar dolgu bu şekilde tekrarlanan işlemlerden sonra son kata tam düz bir perdah yapmadım boynuzun o dokusunun kalmasını istedim sonuç resimlerde gördüğünüz hali umarım yardımcı olabilmişimdir beğendiğiniz için tekrar teşekkürler

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #3 : 09 Temmuz 2012, 13:06:53 »
ellerinize sağlık, açıklama için de teşekkürler :)
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #4 : 09 Temmuz 2012, 16:20:35 »
kılıf işçiliğiniz için özellikle tebrik ederim... tek  kelimeyle bravo... :2up

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #5 : 09 Temmuz 2012, 16:39:25 »
Bir önceki bıçak gibi buda harika. Ellerine sağlık. Kabza süper olmuş. Anlayan anlamıştır belki ama ben manda boynuzu demeseydin herhalde bu ne ağacı diye sorardım :) Lineer kısmını nasıl yaptın? İki kat ceviz kaplama arasına tek kat akçaağaç demişin ama kırmızı renk nereden geliyor yapıştırıcıdan mı? Diğer profillerinin de sonucunu sabırsızlıkla bekliyorum. Bakalım onlarda neler yapacaksın...

yuceldeniz

• *
  • 369
  • LANDSCAPEPHOTOGRAPHER
  • Meslek: İdareci
  • Yer: DENİZLİ
« Yanıtla #6 : 09 Temmuz 2012, 17:00:12 »
Yunus bey,
Manda boynuzunu iyi düşünmüşsünüz, ben olsaydım böyle kıvrımlara sahip bıçakta tamamlaması amacıyla  yılan ağacı gibi desenlere sahip materyali kabzada kullanırdım...Kabza sanki biraz kısa kalmış ama fotoğraf aldatıyor olabilir...Denge noktası nasıl? Çelik seçimi iyi. Genel anlamda iyi bıçak, elinize sağlık, tebrik ederim.
YUCELMORE

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
« Yanıtla #7 : 09 Temmuz 2012, 17:52:14 »
Salim bey beğendiğiniz için çok teşekkür ederim sağ olun.Lineer'de kullandığım malzeme kaplamacıların (mobilya) kullandığı kaplama araya ince bir fileto akça ağaç ile preslendi daha sonra ise boynuz kısımların altına alıştırıldı sonrasında ise boya ile renklendirildi hoş sade hali ile'de beyaz olarak güzeldi fakat fes rengi ayrı bir hava kattı sanıyorum tekrardan beğendiğiniz için teşekkürler.

Yücel bey beğendiğiniz için teşekkür ederim. başta yazmayı unutmuşum ölçülerini kusura bakmayın. Bıçağın tam boyu 26.5 cm. Namlu 14.5 cm Kabza 12 cm
denge merkezi 13 cm de yani ağırlık merkezi ortada diyebiliriz
fotoğraflar aldatıyor bende sonradan fark ettim namludaki kalan kav izleri tam çıkmamış aynı durum balçak'ta mevcut onları silip tekrar çekecektim fakat bir daha çek sil düzenle yapmak istemedim sonrakilerin resimlerini tripod ve uygun ışık ile çekerim beğendiğiniz için teşekkürler

Knife

• **
  • 73
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #8 : 09 Temmuz 2012, 17:55:47 »
Elinize sağlık, bıçak güzel olmuş fakat kılıftan gözümü alamadım, işçilik süper. Tebrik ederim. Kılıf için kullandığınız malzemeyi nereden temin edebiliriz, birde kullandığınız boya nedir? Engin tecrübenizi paylaşırsanız sevinirim. Kolaygelsin.

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
« Yanıtla #9 : 09 Temmuz 2012, 18:01:23 »
Sağ olun hocam beğendiğiniz için teşekkür ederim. İsminizi bilmediğimden ve öğretmen olduğunuz için hocam diye hitap ettim bir sakıncası yoktur umarım  :).
Kılıfta kullandığım malzemeleri saraciye ürün satan dükkanlardan temin edebilirsiniz kösele tabaka halinde olduğu gibi parça olarakta bulmak münkün oluyor diğer boya olsun ip olsun her türlü malzemeyi bu dükkanlardan temin edebilirsiniz umarım yardımcı olabilmişimdir beğendiğiniz için tekrar teşekkürler

Knife

• **
  • 73
  • Meslek: Öğretmen
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #10 : 09 Temmuz 2012, 18:08:38 »
İsmim Oktay. Teşekkür ettim verdiğiniz bilgilerden dolayı. Malzemeleri tedarik edelim inşallah bizde ilk çalışmamızı burada yayınlayacağız. Elinize sağlık, kolay gelsin.

ibrahim 6360

• 407
  • Meslek: Ticaret
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #11 : 09 Temmuz 2012, 18:09:02 »
Tebrikler Yunus bey gerçekten on numara bıçak olmuş herşeyi ile mükemmel gözüküyor,kılıf da ayrı bir güzel ne diyelim ellerine kollarına sağlık,bundan sonraki kimbilir nasıl olacak merakla bekliyorum. :2up :2up
Fotoğraf "Çekilir", Resim "Çizilir" :)

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #12 : 10 Temmuz 2012, 00:17:53 »

:2up  :2up  :2up

Bende çok beğendim ellerinize sağlık, hem kılıf hemde bıçak herşeyi ile gayet güzel ve uyumlu olmuş, ayrıca kabzede uyguladığınız tekniğide çok beğendim , bu fikir size mi ait yoksa alıntı mı? Isıl işlemi kendiniz mi yapıyorsunuz?

Osman Güney

• 417
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #13 : 10 Temmuz 2012, 00:18:11 »
Yunus usta ellerine sağlık  çok güzel olmus. Özellikle namlu ve kılıf çok hosuma gitti. tebrikler :2up

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
« Yanıtla #14 : 10 Temmuz 2012, 08:34:22 »
Teşekkür ederim İbrahim ustam  sağ olun elimden geldiğince özen göstermeye çalıştım beğendiğinize çok sevindim.

Soytürk ustam beğendiğinize çok sevindim sağ olun.Kabza'da kullandığım teknik bana ait daha önce hiç bir yerde görmedim.İşin aslı bu boynuzları tüfek kundağı işlemek için sipariş etmiştim zaten kolay bulunan bir malzeme değil benim için bir arkadaş aracı oldu onunda arkadaşının arkadaşı hesabı boynuzları yolladılar bir de bu zamana kadar böyle kuru ve büyük gelmedi filan gibi methiyelerden sonra yollayın dedim  adam beni badem sandı geri yollayacak halimde olmadığından elimde kaldı fakat kuru filan değildi baktım daha etleri yağları üzerinde kendi kendime bu böyle olmaz dedim içlerini çıkarttım dışları ayrı içleri ayrı kuruttum iç kısımları kuruduktan sonra dış kısımdan daha güzel oldu hatta geyik boynuzu gibi sonra bunları istediğim ölçülerden yarım santim pay vererek kestim kendi talaşı ve epoksi ile stabilize etmeye çalıştım bir parçada ayrı yaptım onunla test yapacaktım kabza pimlerini çaktığımda çatlama olacak'mı olmayacak'mı kontrol ettim bir sorun ile karşılaşmadım ve uyguladım.
Isıl işlemi daha uygulayamıyorum fırın malzemelerimi toplayamadım fakat bu konuda yardımlarını esirgemeyen çeliğe hayat nefesini üfleyen bir usta var adı bende saklı sn SEFA ÇABUK hocama buradan huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum sağ olsun var olsun bu bıçaklara kademeli ısıl işlem uygulamış fotolar net değil fakat hamon hattı var mesela bu bıçakta ağız kısmından sırta doğru olan 2 cm'lik kısımda bir hat bariz şekilde belirgin beğendiğiniz için tekrar teşekkür ederim

Osman bey beğendiğiniz için çok teşekkür ederim sağ  olun

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
« Yanıtla #15 : 11 Temmuz 2012, 10:49:59 »
Resimi düzelttim sonradan fark ettim  :)

img upload

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #16 : 11 Temmuz 2012, 13:44:56 »
Namlu güzel formu göz dolduruyor. Sap da malzeme seçimiyle öyle. Kılıf da iyi. O çıtçıtlı, düğmeli sabitleme şeritleri olunca bazen bıçağın girip çıkmasında kalabalık ediyor. Bu hali eğer işlevselliğinde sorun yoksa gayet iyi.

Kılıfın üst kısmındaki iki yarık sayesinde istenirse bıçağı çıkmasının harici bir parça sayesinde engellenebilmesi de pekala mümkün görünüyor. O bakımdan tasarımda esnekliğin olduğunu görüyorum.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #17 : 12 Temmuz 2012, 08:07:53 »
Yunus bey ellerine emeğine sağlık  :2up :2up :2up   Bıçakta Kılıfta çok güzül

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
« Yanıtla #18 : 13 Temmuz 2012, 07:17:56 »
Eylem hocam ve Rasim ustam beğenileriniz için çok teşekkür ederim sağ olun var olun 3. de bir kaç ekleme daha yapmak istiyorum bakalım hayırlısı artık

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #19 : 17 Temmuz 2012, 15:00:13 »
Yunus bey diyecek hiç bir şey yok ellerinize sağlık bıçak ve kılıf birbirini tamamlamış elleriniz dert görmesin...
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...