Arkadaşlar merhaba,
Yaklaşık 1,5 ay kadar önce kendim için bir tane bushcraft profil edinmek için Özgür ustamızı ziyarete gittim,çok yakın tanışmamıza rağmen çok iyi bir şekilde karşılayıp misafir etti.
Yaklaşık akşam 7 civarı başlayan muhabbet gece 12 gibi bitti, bir de baktım ki kendim için d2 bushcraft,bir tane şef seri ve bir baltayla eve dönüyorum
Bir aksilik çıkmazsa diğerlerini de yakın zamanda bitireceğim.
Misafirperverliği ve güler yüzü için de Özgür ustamıza tekrar teşekkür ediyorum,sağolsun..
Aslında şef seri aklımda olan bir model değildi,muhabbet esnasında babamında konuya meraklı olduğunu ve onun için de bir bir şey yapmak istedeğimi söyledim.
Bu arada babam 45 senelik ahçıdır.Oda öyle bir ustaya bu yakışır diyerek özel çekmecesinden bu profili çıkarıp hemen ağız açma işlemine başladı,mükemmel bir ustalıkla ''sırta kadar taşmama denilen '' tabirle işini bitirdi

Bende hediyesi olan kabzeye acizane şekilde eklemeler ve şekillendirme yaparak ekledim,namlu kısmını da sırasıyla 400 kum civarı başlayıp 2000 kum zımpara ile sonlandırdım..
Umarım beğenirsiniz,fotoğraflar biraz aceleye geldi çok detay çekemedim kusura bakmayın,yakın zamanda da büyük keyifle yeni sahibiyle buluşacak
Çelik : 440C (yağda su verilmiş) Mükemmel bir ağız tutuşu var,nerdeye A4 kağıdı baskısız kesiyor
Kabze: Tam anlayadım ama bana meşe gibi geldi,çok sert ve değişik desenleri var,akr.vernikle stabilize ve üstünde de akr.i.mat vernik var..
Pinler : Aslında pin deliği var ama epoksi ile yapıştırma esnasında pin deliği doldu,bir nevi gizli pin görevi yapıyor,ilerde bir sorun çıkarsa tekrar pin koyup yapıştıracağım,ama şu an çok sağlam oldu..
Namlu boyu: 16 cm
Tam boy : 28 cm
Kalınlık: 2,5 mm
Sertlik : Bunu konuşmadık ama konuyu görüp altına yazacaktır