Bıçak Sanatı - Forum

Yeni Bir Ağız Açma Tekniği

ecorotti

• 2744
  • Deniz - Yaş 38
Ynt: Yeni Bir Ağız Açma Tekniği
« Yanıtla #40 : 09 Mart 2014, 20:54:51 »
Arkadaşlar siz o zaman düz eğe ile de dış bükey açıyorsunuz demektir. Biraz sabır ve el alışkanlığı gerekiyor.
Okinawian

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #41 : 09 Mart 2014, 21:02:25 »
Arkadaşlar siz o zaman düz eğe ile de dış bükey açıyorsunuz demektir. Biraz sabır ve el alışkanlığı gerekiyor.

Katılıyorum maalesef. Eğeyi düzgün sallamalısınız. Sefa Hocamız da çizgiyi geçmeme konusunda uyarıda bulunmuştu zaten.

« Yanıtla #42 : 09 Mart 2014, 21:50:04 »
Aynen öyle oldu sanırım Ustalar, ben acemilikten çizgi olayını unutmuştum haliyle ağız açısı falan kalmamıştı ancak diğer bıçakta gayet güzel ağız aldım :)
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

« Yanıtla #43 : 09 Mart 2014, 23:06:41 »
Profilin üst taşlama çizgisi ve kesit merkez çizgisini yuvarlak eğe ile örnek videoda olduğu gibi çakıştırmayınca bu sistem iş görmez. Ama, bu iki çizgiyi çakıştırmayınca normalde kullanılan düz eğeyle uygulanan yöntem iş görür mü  ::) Yöntem bu temel mantık üzerine kurulu, el becerisini geliştirinceye kadar belki de uzak durulması gereken bir yöntem.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #44 : 09 Mart 2014, 23:12:41 »
Kontrolsüz hız olunca hata payı yükseliyor eğelemede her an kontrol etmek lazım çizgileri
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

« Yanıtla #45 : 09 Mart 2014, 23:58:23 »
Aslında iki yöntem de aynı haklısınız Sefa Hocam  ::) yuvarlak eğenin gelişi güzel talaş kaldırması hızlı olunca insan kaptırıyor kendisini bir de bakıyor ki ağız açısını bozmuş muhakkak bir el becerisiyle veya dikkatle rahatlıkla çözülebilir ancak Osman'ın da dediği gibi her an kontrol etmek gerekiyor.
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

meteoravcısı

• 475
  • ORKUN
  • Meslek: işletmeci
  • Yer: izmir
« Yanıtla #46 : 10 Mart 2014, 11:47:10 »
Merak ediyorum, bu el melaikesi dedikleri şey doğuştan mı var yoksa sonradan çalışarak da oluyor mu? Sefa Hocam, peynir rendeler gibi çelik eğelediği için videoyu seyredince insana yapması çok kolay gibi geliyor ama profil ıskartaya çıkınca  :'( gerçekle başbaşa kalıyorsunuz.

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #47 : 11 Mart 2014, 07:58:25 »
Ben hiç bişeyin doğuştan gelen bir yetenek olmadığına inanıyorum. Bence herşey deneyim kazanarak gelişir. eğeleme, alet kullanma, bisiket araba sürme, matematik, satranç vb.

« Yanıtla #48 : 11 Mart 2014, 14:34:34 »
Konudan biraz uzak ama bu konuyu Stratejik Yönetim dersinde uzun uzadıya tartışmıştık yanılmıyorsam okulda, aslında her ikisi de var doğuştan genlerden gelen becerilerle de olabiliyor veya sonradan üzerine eklene de biliniyor ama bana sorarsanız genlerden gelen kişiler diğer kişilere kıyasla biraz daha başarılı oluyorlar  :)
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #49 : 11 Mart 2014, 14:44:56 »
Özgür sana sonuna kadar katılıyorum. Örneğin bir insanın futbola yeteneği yoksa ne kadar çalışırsa çalışsın aynı çalışma yapan yetenekli birinden daha iyi olamaz. Doğuştan yetenek olmasa bile geliştirilebilinir. Eğeleme konusuna gelirsek biraz çalışarak herkes başarılı olur. Kimi ilk bıçakta güzel iş çıkarır kimisi de beş bıçak sonrası. Ama sonunda olur merak etmeyin. Biraz sabır :)

« Yanıtla #50 : 11 Mart 2014, 14:49:13 »
Özgür sana sonuna kadar katılıyorum. Örneğin bir insanın futbola yeteneği yoksa ne kadar çalışırsa çalışsın aynı çalışma yapan yetenekli birinden daha iyi olamaz. Doğuştan yetenek olmasa bile geliştirilebilinir. Eğeleme konusuna gelirsek biraz çalışarak herkes başarılı olur. Kimi ilk bıçakta güzel iş çıkarır kimisi de beş bıçak sonrası. Ama sonunda olur merak etmeyin. Biraz sabır :)
+1 Salim abi   :)
Özgür Burak TAŞDEMİR
                                                                      zek®

« Yanıtla #51 : 11 Mart 2014, 18:53:35 »
Aynen katılıyorum.

AliAydın

• 324
  • Meslek: memur
  • Yer: Eskişehir
« Yanıtla #52 : 12 Nisan 2014, 12:06:21 »
Peki ustam, elde konveks ağız açmak için nasıl bir yöntem izlenmeli?

karemisola

• 615
  • Yusuf Günenç
  • Yer: Hatay
« Yanıtla #53 : 28 Mayıs 2014, 11:21:51 »
Şu an d2 den bir şef bıçağı üzerinde çalışıyorum. yüzeyin kabasını sipral ile aldım şimdi eğe ve sabit açı için düzenek ile ağzı düzeltmeye çalışıyorum.

Yalnız eğeleme yaparken çelikten bazı parçalar eğeye takılıp çeliği adeta yırtarak derin çizikler atıyor. Bu hem eğenin verimini düşürüyor hem de yüzeyde istenmeyen düzeltilmesi zor çizikler açıyor.
Bu durmun bir çaresi var mı

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #54 : 28 Mayıs 2014, 11:49:54 »
Tel fırça ile arada temizleyebilirsin. Eğeyi geri çekerken çok bastırmadan hafiften çeliğe sürter isen birazda olsa bunun önüne geçebilirsin. Birde eğeye tebeşir sürersen buda faydalı olur. Kaba eğe ile eğeleme yaptıktan sonra daha ince dişli eğe ile bitirmen de daha faydalı olacaktır.

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #55 : 20 Eylül 2014, 23:21:00 »
Bu yöntemi tam taşlama bowie tarzı bir bıçakta uygulanabilir sanırım. Ancak eskilerin dediği gibi 40 kere ölçüp bire kere biçmek gerekir. Ben ilk defa yaptığım bıçakta tam taşlamayı eğe ile bu şekilde yapmayı düşünüyorum..?

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #56 : 20 Eylül 2014, 23:40:33 »
Olur tabi biraz dikkat lazım sadece eğe kaçarsa sırtta bir oyuğun oluşur. ;)
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

yasin

• 842
  • yasin er
  • Meslek: memur
  • Yer: ankara
« Yanıtla #57 : 21 Eylül 2014, 00:11:19 »
Çok güzel bir teknikmiş hiç görmemiştim ağız açmadan çok korkuyordum bu videoyu gördükten sonra bir cesaret geldi.  :2up
Hatasız kul olmaz hatamla sev beni.

Ersin Özdemir

• 2442
  • Meslek: Satış pazarlama ( Makine teknikeri ) Astas
  • Yer: İstabul- Edirne
« Yanıtla #58 : 21 Eylül 2014, 10:34:41 »
Olur tabi biraz dikkat lazım sadece eğe kaçarsa sırtta bir oyuğun oluşur. ;)
Benim profil zaten şuan 4.5 mm geliyor agizda yaptigimiz markalama gibi.üsttede yapariz 0.25 mm
BBöylelikle hem sorti 4mm düşürmüş oluruz hem de aciz taslamayi yapmis oluru O0 İyi bir fikir gibi görünüyor

kerim

• *
  • 14
  • Meslek: sanayici
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #59 : 19 Şubat 2016, 16:40:57 »
Elinize emeğinize sağlık, ciddi zaman kazandıran bir uygulama.
Çıraklığını yapmadığın işin ustası olamazsın.