Bıçak Sanatı - Forum

Orta Boy Dövme Bıçak

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Orta Boy Dövme Bıçak
« : 16 Eylül 2012, 22:08:25 »

Merhabalar ustalarım ve arkadaşlar. Bu  bıçağımı istek üzerine dövdüm. Çelik meşhur kamyon makası  8). 12 mm lik makastan 8.5 mm kalınlığa ( namluda ) dövdüm. Tam boy 26 cm. Namlu 11.5 cm. En namluda 3.5 cm. Kabze de meşhur meşe ağacımız gene başrolde (5 çuval daha var elimde  O:-)  )   Vakit ayırdığınız için teşekkür ediyorum değerli yorum ve eleştirilerinizi de bekliyorum, herkese selamlar.

Soytürk Dönmez

• 4198
Ynt: Orta Boy Dövme Bıçak
« Yanıtla #1 : 16 Eylül 2012, 22:09:23 »

Devam ;

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #2 : 16 Eylül 2012, 22:11:16 »

Bu bıçak dailk defa yeni yaptığım ağız açma aparatını kullanmaya çalıştım fakat sonradan fark ettim ki benim dayama sehpasında yamukluk var ve buda ağız açımını çok kötü etkiledi vede ağzı bozdu .Elimden geldiği kadar taşta tekrar düzeltmeye çalıştım sonuç ortada  :(

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #3 : 16 Eylül 2012, 22:13:42 »

Buda ben çalışırken benim ufaklıkların ısrarları sonucu ( çok şükür yeterince örste var çekiçte  :))  ) onlara da birer örs hazırlayıp yavaş yavaş dövme çalışmlarına başlamalarının videosu;

http://www.youtube.com/watch?v=miN15nsZAMw&feature=plcp

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #4 : 16 Eylül 2012, 22:14:23 »
esasen bıcak güzel dövme olması işin içine dahada bir ahenk katıyor
agız acımında ilerlemeler kaydediyorsunama yanı ne geldiğimde o meşeleri caktırmadan arabama atıcam  ;)

dövme bıcak yapımında pekbir tecrübem olmadığından sedece iki tane oda cıraklık yaptık ustamız işi bitirdi
pek yorum yapacak durumda degilim
ama namlunun bittiği noktada parmak oyuğu bölgesini dairesel bir şekilde yapmak dahada güzel olur sanırım galiba 20 lik bir mille bu işlem yapılabilir

elerine sağlık 10 numara bıcak olmuş bendekinin performasını düşünürsem buda bir harika derim  :2up :2up :2up
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #5 : 16 Eylül 2012, 22:17:03 »
Bıçak çok fena duruyor. Acımadan kullan beni diyor. Formu çok güzel olmuş. Çok kullanışlı olduğu belli. Meşe çok yakışmış. Bu bıçağın ağırlığı nedir? Ufaklıklar çok şirinler :) Allah mutluluğunuzu bozmasın...

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #6 : 16 Eylül 2012, 22:27:21 »

Çok teşekkür ediyorum yorumlara, tartmaya fırsatım olmadı fakat yarın bilgi verebilirim .

Amin cümlemizin İnşallah  :)

« Yanıtla #7 : 16 Eylül 2012, 22:31:42 »
Artık anlaşıldı ki senin tarzın budur  :2up katılıyorum, bence de sağlam görünüşlü ve dövmenin izlerini başarılı bir şekilde taşıyan cabbar bir bıçak olmuş, ellerine sağlık. Gençlerin işe katılması ise ayrı bir güzellik, beraberce  mutlu ve sağlıklı bir ömür geçirmeniz dileğiyle.

orhanbilgin

• 659
  • Orhan Bilgin
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #8 : 16 Eylül 2012, 22:38:26 »
Soytürk abi ağzı taş motorunda açıyordun değil mi?

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #9 : 16 Eylül 2012, 22:47:12 »
Artık anlaşıldı ki senin tarzın budur  :2up katılıyorum, bence de sağlam görünüşlü ve dövmenin izlerini başarılı bir şekilde taşıyan cabbar bir bıçak olmuş, ellerine sağlık. Gençlerin işe katılması ise ayrı bir güzellik, beraberce  mutlu ve sağlıklı bir ömür geçirmeniz dileğiyle.

Sağolasın ustam sizlerin sayesinde oldu herşey, sağolun varolun  :2up
  Ustam nedense plaka çelikten yaptığım bıçaklar dövme bıçaklar kadar içime sinmiyor, dövmede bana ait olan çok daha fazla şey var .Tamam ikisini de ben yapıyorum fakat dövmenin hali, anlamı bir başka benim için.

İnşallah, hep beraber  :2up

Soytürk abi ağzı taş motorunda açıyordun değil mi?

Orhan kardeşim şimdiye kadar hep taşta açtım fakat bu arkadaşta bant zımparayla başladık ama iş hatalı çıkınca taşta rötuşlama yapmaya çalıştık.
« Son Düzenleme: 16 Eylül 2012, 23:05:30 Gönderen: Soytürk Dönmez »

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #10 : 17 Eylül 2012, 11:28:50 »
ellerine sağlık Soytürk.  kabza ahşabını bence kemik gibi açık bir malzeme ile denemelisin. o zaman daha büyülü duracaktır. yani öyle bir görmek istedim sadece:)
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

ilkser

• 548
  • Serhat-1981
  • Yer: Yozgat / Kocaeli
« Yanıtla #11 : 17 Eylül 2012, 12:37:55 »
Abi, Allah neşenizi bozmasın.Çıraklar yetiştiklerinde onlardanda güzel eserler bekliyoruz.  :2up  :2up
Uçmak,düşmeyi göze almaktır.

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #12 : 17 Eylül 2012, 12:42:35 »
Maşallah hocam ellerinize emeklerinize sağlık

Soytürk Dönmez

• 4198
« Yanıtla #13 : 17 Eylül 2012, 20:09:13 »

Teşekkürler arkadaşlar  :)

ellerine sağlık Soytürk.  kabza ahşabını bence kemik gibi açık bir malzeme ile denemelisin. o zaman daha büyülü duracaktır. yani öyle bir görmek istedim sadece:)

Emin ustam, biraz açarmısın? Yani renk olarak mı açık bir malzeme diyorsun? Aslında bu tür bıçaklara boynuz çok yakışıyor fakat kim kaybetmiş de biz bulalım  :(

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #14 : 17 Eylül 2012, 20:13:30 »
evet açık renk bir malzeme diyorum Soytürk. dokulu bir boynuz gibi de değil aslında. Emre'nin ve Sinanın kullandığı corian ya da bildiğimiz kemik. beyaz yani. ahşap olarak alternatif aklıma bir ara damascus Hakan'ın bize temin ettiği gürgenler geliyor. veya diş budak veya sararmamış bir dut. bıçak kendisini o vakit sanki daha çok belli edecek gibi. tabi benimkisi sadece bir varsayım ^-^

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #15 : 17 Eylül 2012, 20:21:09 »

Buda ben çalışırken benim ufaklıkların ısrarları sonucu ( çok şükür yeterince örste var çekiçte  :))  ) onlara da birer örs hazırlayıp yavaş yavaş dövme çalışmlarına başlamalarının videosu;

http://www.youtube.com/watch?v=miN15nsZAMw&feature=plcp

Soytürk sen çırakları yetiştirmişsin yakında fabrika olursunuz.Afacanlar süper
Buarada bıçak güzel olmuş eline sağlık
« Son Düzenleme: 17 Eylül 2012, 20:24:21 Gönderen: genç bıçak »
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

« Yanıtla #16 : 17 Eylül 2012, 21:03:20 »
evet açık renk bir malzeme diyorum Soytürk. dokulu bir boynuz gibi de değil aslında. Emre'nin ve Sinanın kullandığı corian ya da bildiğimiz kemik. beyaz yani. ahşap olarak alternatif aklıma bir ara damascus Hakan'ın bize temin ettiği gürgenler geliyor. veya diş budak veya sararmamış bir dut. bıçak kendisini o vakit sanki daha çok belli edecek gibi. tabi benimkisi sadece bir varsayım ^-^
Akçağaç mı mesela  ;)

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #17 : 17 Eylül 2012, 21:07:12 »
vıdıvıdı vıdı vıdı vıdıvıdı....
Akçağaç mı mesela  ;)

hiç bilenle bilmeyen bir olur mu :D

« Yanıtla #18 : 17 Eylül 2012, 21:13:42 »
Estafurullah  :-[ düşündüm de haklısın, dut veya dişbudak daha güzel durur. Hatta beyaz ceviz. Akçaağaç biraz çiğ durur gibi.

emin albayrak

• 3909
« Yanıtla #19 : 17 Eylül 2012, 21:17:11 »
hocam şu mütevaziliğin yüzünden sana takılamıyoruz da valla ^-^  bu arada beyaz cevizle ilgili hiçbir bilgim olmadığını fark ettim.