Bıçak Sanatı - Forum

Bir Av Bıçağı Yaptım

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Bir Av Bıçağı Yaptım
« : 22 Eylül 2012, 13:35:46 »
Çelik:D2
Kalınlı:6 mm
Namlu: 105 mm
En:26 mm
Bileme genişliği:19 mm (içbükey)
Toplam boy:210 mm
Kabza:corian
Yüzey 1000 kuma kadar elle zımparalandı,ama resimlerde mat çıktı aslında daha parlak.Kabzaya polisaj uygulandı
İyi ve kötü tüm eleştirileri bekliyorum saygılar
« Son Düzenleme: 22 Eylül 2012, 13:42:42 Gönderen: genç bıçak »
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
Ynt: Bir Av Bıçağı Yaptım
« Yanıtla #1 : 22 Eylül 2012, 13:42:12 »
valla ustadım dün ile bügün karşılaştırması yaparsam gayet güzel olmuş içbükeyi  gayet güzel yapmışsın yanlız sap kısmındaki pimlerin kenarları olmamış sanki pimleri çakarken veya malzemeyi delerken kenarlar kırılmış onun haricinde gayet başarılı
ısıl işlem sertlik bunlar hakkında bilgi vermemişsin birde sırt kısım sanki biraz dalgalı mı olmuş

ellerine sağlık
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #2 : 22 Eylül 2012, 13:48:23 »
valla ustadım dün ile bügün karşılaştırması yaparsam gayet güzel olmuş içbükeyi  gayet güzel yapmışsın yanlız sap kısmındaki pimlerin kenarları olmamış sanki pimleri çakarken veya malzemeyi delerken kenarlar kırılmış onun haricinde gayet başarılı
ısıl işlem sertlik bunlar hakkında bilgi vermemişsin birde sırt kısım sanki biraz dalgalı mı olmuş

ellerine sağlık
Sırtta dalga yok o ışık ayarından ,ama perçin delikleri perçinleme yaparken çıtladı bu malzemeyle ilk çalışıyorum perçinlerde 310 malzeme biraz sert sanırım ilerde daha iyi olur ama fotoyu hala beceremiyorum kaliteli bir makinede yok.Bıçağı samsuna murada kın yapmaya göndereceğim o belki daha iyi resim çekebilir.Övgülerin i.in teşekkürler özgür

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #3 : 22 Eylül 2012, 13:49:46 »
elinize sağlık

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #4 : 22 Eylül 2012, 13:52:08 »
Isıl işlemi yazmamışım özgür hatırlattığın için teşekkürler.1035 derecede ısıtılıp havada soğutulduktan sonra,200 derecede 3 defa menevişlendi meniş araları suda soğutuldu
Perçinler:310 paslanmaz 6 mm
« Son Düzenleme: 22 Eylül 2012, 13:54:40 Gönderen: genç bıçak »

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #5 : 22 Eylül 2012, 13:52:31 »

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #6 : 22 Eylül 2012, 13:53:59 »
İlk olarak form, sonra taşlama ve perdah, en son da fotograflar harika ustam  :2up Maalesef pin kenarlarındaki pürtükler görüntüyü bozmuş. Harbiden corian çalışması zor bir malzeme, delik delerken extra dikkat gerektiriyor. Hele pinleri çakmaya hiç gelmiyor.
Isıl işlem 10 numara, nasıl? çın çın ötüyor muydu bıçak  ;D

Kipmen Sanat web sitesi

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #7 : 22 Eylül 2012, 14:00:17 »
İlk olarak form, sonra taşlama ve perdah, en son da fotograflar harika ustam  :2up Maalesef pin kenarlarındaki pürtükler görüntüyü bozmuş. Harbiden corian çalışması zor bir malzeme, delik delerken extra dikkat gerektiriyor. Hele pinleri çakmaya hiç gelmiyor.
Isıl işlem 10 numara, nasıl? çın çın ötüyor muydu bıçak  ;D
Aynen öyle çın çın ötüyor akortu tam enstroman gibi sapı delerken sorun yapmadım ama perçin yaparken evet aslında akşam bitirecektim perçinlerken sanırım fazla perçinledin kırıldı bir taraf tekrar sabah yaptım.Aslında şu ara kurban bıçağı siparişlerim var başımı kaşıyacak zamanım yok ben forma birşeyler koyayım güzel birşeyler çıksın diye bunu araya sıkıştırdım.Emre usta övgülerin için teşekkürler

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #8 : 22 Eylül 2012, 14:41:57 »
Bıçağın formuna bayıldım. Ellerine sağlık Ustam

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #9 : 22 Eylül 2012, 14:45:20 »
60-61 hrc civarı olmuştur boyuta bve kalınlığa bakarsak 10  numara bir bıçak  bizim Karadeniz bölgesinde zannımca ilk imalat   ;)
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

« Yanıtla #10 : 22 Eylül 2012, 15:10:48 »
Bıçağın hem formu, hemde işçiliği mükemmel görünüyor. Perçin başlarını çekiçlemesen de olurdu aslında. Bence şimdiye dek yaptığın en güzel bıçak oldu, kalite olarakta üst sıralarda. Ellerin dert görmesin.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #11 : 22 Eylül 2012, 15:54:00 »
başarılı bir çalışma olmuş, tebrik ediyorum. bundan sonrası için artık daha da güzel çalışmalar bekleyeceğiz sizden maalesef >:D
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #12 : 22 Eylül 2012, 16:01:04 »
form olarak çok hoş ayrıca iç bukey taşlama bana çok zor gelıyor . taşlama düzgün gözüküyor ancak yalancı ağızla  narmal ağızın taşlama çızgılerının çakıştığı yerde  o duz hat bıraz bozulmuş gıbı  ;)  yada fotoların azızlığı dıyelım.

corıan bendede var  sanırım pımlerı yaparken max hassasıyet gerekıyor  :-\

bırde bu şahsi görüşüm av bıçağı ıçın 6mm malzeme bıraz kalın değilmi..?   bana çok kalın gelıyor..
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #13 : 22 Eylül 2012, 16:42:40 »
Teşekkür ederim

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #14 : 22 Eylül 2012, 16:52:09 »

ellerine sağlık
Sırtta dalga yok o ışık ayarından ,ama perçin delikleri perçinleme yaparken çıtladı bu malzemeyle ilk çalışıyorum perçinlerde 310 malzeme biraz sert sanırım ilerde daha iyi olur ama fotoyu hala beceremiyorum kaliteli bir makinede yok.Bıçağı samsuna murada kın yapmaya göndereceğim o belki daha iyi resim çekebilir.Övgülerin i.in teşekkürler özgür
elinize sağlık
Teşekkür ederim
Teşekkürler
60-61 hrc civarı olmuştur boyuta bve kalınlığa bakarsak 10  numara bir bıçak  bizim Karadeniz bölgesinde zannımca ilk imalat   ;)
Özgür bencede karadenizde tektir çünkü böyle bir çeliğin varlığından bile haberdar değildirler
Bıçağın hem formu, hemde işçiliği mükemmel görünüyor. Perçin başlarını çekiçlemesen de olurdu aslında. Bence şimdiye dek yaptığın en güzel bıçak oldu, kalite olarakta üst sıralarda. Ellerin dert görmesin.
Hocam teşekkür ederim form sayesinde çok şey öğrendim imalatta çok değişiklikler yaptım form standartlarına uymaya çalışıyorum.perçinlere gelince çekiçlemesen pim gibi olur çıkar diye düşündüm.100 g.lık çekiçle perçin yaptım ama yinede sert malzeme olunca sıkıntı

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #15 : 22 Eylül 2012, 16:58:59 »
form olarak çok hoş ayrıca iç bukey taşlama bana çok zor gelıyor . taşlama düzgün gözüküyor ancak yalancı ağızla  narmal ağızın taşlama çızgılerının çakıştığı yerde  o duz hat bıraz bozulmuş gıbı  ;)  yada fotoların azızlığı dıyelım.

corıan bendede var  sanırım pımlerı yaparken max hassasıyet gerekıyor  :-\

bırde bu şahsi görüşüm av bıçağı ıçın 6mm malzeme bıraz kalın değilmi..?   bana çok kalın gelıyor..
Taner usta öncelikle beğenmene sevindim.ağızlar arasındaki çizgi aslında düzgün ben foto işini birtürlü beceremedim.kalınlığa gelince elimde 6 mm lama vardı ondan yaptım işin içinde içbükey olunca kalınlık güzel oluyor hatları belirgin oluyor ama tüz taşlama olsa gerçekten kaba bir bıçak olurdu yanaklarını tuttuğun zaman ince olduğunu hissediyorsun ama sırt kalın.Avcılar görür görmez peşine düştü ama kendime yeptım dedim bakalım nekadar kendimde kalır oda mechul

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #16 : 22 Eylül 2012, 17:40:37 »
Bıçağın sapı formuna çok uygun olmuş renk olarak en sevdiğim renklerdendir süt beyazı ellerinize sağlık...

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #17 : 22 Eylül 2012, 17:48:57 »
Bıçağın sapı formuna çok uygun olmuş renk olarak en sevdiğim renklerdendir süt beyazı ellerinize sağlık...
Teşekkür ederim.

Osman Güney

• 417
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #18 : 22 Eylül 2012, 21:26:54 »
Bıçağın  profili , iç bükey taşlama, perdah çok güzel olmuş.
Bıçağın pin deliklerinde biraz sıkıntı olmuş ve de sanki pin araları çok açık veyahut üçüncü bir pin daha iyi olabilirdi.
Pin başlarının çekiçlenmemesi çekiçlenmesinden daha yimidir acaba .
Ben çekiçlemeye karşıyım.
Bu profil için 6mm biraz kalın olmuş.

Her yönüyle çok hoş bir bıçak olmuş ellerine sğlık Mehmet usta.

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #19 : 22 Eylül 2012, 22:00:33 »
Bıçağın  profili , iç bükey taşlama, perdah çok güzel olmuş.
Bıçağın pin deliklerinde biraz sıkıntı olmuş ve de sanki pin araları çok açık veyahut üçüncü bir pin daha iyi olabilirdi.
Pin başlarının çekiçlenmemesi çekiçlenmesinden daha yimidir acaba .
Ben çekiçlemeye karşıyım.
Bu profil için 6mm biraz kalın olmuş.

Her yönüyle çok hoş bir bıçak olmuş ellerine sğlık Mehmet usta.
   Övgülerin için teşekkürler,Perçin olarak düşündüğümde iki başı ezilmiş olması akla gelir ama yapıştırarak pim şeklinde kullanma fikri olabilir tabiki.ben hep perçin yaptım pim hiç düşünmemiştim.Paslanmaz sert olduğundan sıkıntı çıkardı.aslında bakır, pirinç veya aliminyum kullansam sıkıntı olmazdı,çünkü iki mutfak bıçağında aynı kabzadan aliminyumla kullandım sorun olmadı.Kalınlığa gelince elimde 6 mm vardı içbükey olunca yanaklar yeterince inceliyor o yüzden kalınlıktan almadım.Ağırda olmadı (normalden biraz ağır) kabza içine çok sayıda delik delerek çürüttüm kabza sonunu incelttim,kabalığa gelince yalancı ağızın uzun olması kalınlığı fazla göstermiyor