Bıçak Sanatı - Forum

Bushcraft ( Dağ bayır bıçağı )

BLACK08

• Scandi,her şeyi keser..
  • 681
  • Bülent/1975
  • Yer: istanbul
Bushcraft ( Dağ bayır bıçağı )
« : 23 Eylül 2012, 17:37:18 »
Arkadaşlar merhaba,

Özgür ustamızdan aldığım D2 dağ-bayır bıçağını en sonunda bitirdim:)

Fotoğraflar acele oldu kalitesi için kusura bakmayın,

Çelik : D2 dedikleri kadar varmış zor bileniyor ama mükemmel bir ağız tutuşu var,tüm yüzeyler 320 kum başlanıp 2000 kum zımpara ile zımparalandı,en son kalın çizik giderici pasta ile polish yapıldı...

Kabze: Özgür ustamızın stoktan kök ceviz,akr.mat vernikle stabilize edildi,320 kum başlanıp 2000 kum ile sonlandı,stabilize ettiğimiz vernik mat olduğu için parlak bir yüzey olmayacak..

Pinler : Prinç..

Namlu boyu: 11 cm

Tam boy : 22 cm

Kalınlık: 4,2 mm

Sertlik : Bu sınıfta yaptıkları yaklaşık 60-61 hrc civarı, muhtemelen bu da bu seviyede,perdah çok uğraştırdı,tam istediğim gibi de olamadı,zımpara işlemiyor :)

Fotoğraflar;

[url=http://postimage.org/]

« Son Düzenleme: 23 Eylül 2012, 17:42:50 Gönderen: BLACK08 »

Ynt: Bushcraft ( Dağ bayır bıçağı )
« Yanıtla #1 : 23 Eylül 2012, 18:08:16 »
Bülent, bu ilk iş ise ileride senden neler göreceğimizi düşünemiyorum bile. Tertemiz bir işçilik ve titiz bir çalışma örneği olmuş. Çok uğraşmışsın kesinlikle belli oluyor. Cevizin hasarlı yerinin görünmesi sapa yakışmış. İp deliğine bir havşa açsan çok daha iyi olurdu, ama geç kalınmış sayılmaz. Sonuçta, ellerine sağlık diyorum, devamlarınıda bekliyoruz  ;)
« Son Düzenleme: 23 Eylül 2012, 19:37:30 Gönderen: sefaçabuk »

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #2 : 23 Eylül 2012, 18:24:53 »
Çok güzel görünüyor. Güzel günlerde kullanın

Ismet Guney

• 667
  • 1968
  • Yer: ankara
« Yanıtla #3 : 23 Eylül 2012, 20:24:35 »
Elinize saglik gayet guzel olmus.Burshcraft bicaginin daha pazla perdah olmasina gerek yok bence.
Olmuyorsa zorlama, ya hayallerin kırılır ya kalbin. Unutmuş gibi yap Çünkü güzel şeyler; onları hiç beklemediğinde gerçekleşir

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #4 : 23 Eylül 2012, 21:51:06 »
gayet güzel olmuş tek eksık Sefa ustanında belırttığı gıbı ıp deliğini havşalamak. güle güle kullan.. :)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

EDC-Cancan

• 733
  • Meslek: Belediyeci - 1973
  • Yer: KOCAELİ - Eskişehir
« Yanıtla #5 : 23 Eylül 2012, 22:09:52 »
Çok güzel olmuş ellerine sağlık...

Bende bugün Özgür'ün bana verdiği Dağ-Bayırı denedim... Ayak bileği kalınlığındaki Gürgen parçasını çık rahat kesti... Bir daha ki sefere Video'da koyacağım...
Özgür ustaya selammm...
Sevelim , Sevilelim.
     Yunus EMRE

BLACK08

• 681
  • Bülent/1975
« Yanıtla #6 : 23 Eylül 2012, 22:18:34 »
Bülent, bu ilk iş ise ileride senden neler göreceğimizi düşünemiyorum bile. Tertemiz bir işçilik ve titiz bir çalışma örneği olmuş. Çok uğraşmışsın kesinlikle belli oluyor. Cevizin hasarlı yerinin görünmesi sapa yakışmış. İp deliğine bir havşa açsan çok daha iyi olurdu, ama geç kalınmış sayılmaz. Sonuçta, ellerine sağlık diyorum, devamlarınıda bekliyoruz  ;)

Teşekkür ederim Sefa abi,beğenmene sevindim:)

Eldeki imkanlar kısıtlı olunca işi bitirmek daha fazla zaman alıyor,ama temiz oluyor,bütün ahşap ve metal yüzey işlerini değişik kum zımparalarla polisaj makinesi masaya sabitleyerek yapıyorum,benim için balkonda değişik bir stres atma yöntemi oldu:))

Hasarlı yüzün çok güzel desenleri vardı sırf bu kusurdan dolayı içe gelsin istemedim,dediğin gibi ayrı bir hava verdi,en yakın zamanda da ip deliğine havsa olayını yaparım..

Çok güzel görünüyor. Güzel günlerde kullanın

Teşekkür ederim,beğenmenize sevindim :)

Elinize saglik gayet guzel olmus.Burshcraft bicaginin daha pazla perdah olmasina gerek yok bence.

Teşekkür ederim,çok parlak bıçak bende pek sevmiyorum,bu ilk deneme olunca biraz fazla özendim..

Normalda bende özellikle bu sınıfta namlu da 120-150 kum bant zımpara halini daha çok beğeniyorum,kısmet diğerine...

gayet güzel olmuş tek eksık Sefa ustanında belırttığı gıbı ıp deliğini havşalamak. güle güle kullan.. :)

Teşekkür edererim Taner usta,sizin gibi bir ustadan yorum almak bile başka :)

En kısa zamanda havşa olayını yapacağım..

Çok güzel olmuş ellerine sağlık...

Bende bugün Özgür'ün bana verdiği Dağ-Bayırı denedim... Ayak bileği kalınlığındaki Gürgen parçasını çık rahat kesti... Bir daha ki sefere Video'da koyacağım...
Özgür ustaya selammm...

Teşekkür ederim,beğenmene sevindim:)

D2 başka birşeymiş,ne perdah oluyor,ne köreliyor,bundan sonra favorilerim arasında..

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #7 : 24 Eylül 2012, 01:13:51 »
İnsanın böyle bir bıçağı oldu mu öncesinde bunsuz ben nasıl yaşamışım diyor, di mi?

Elinize sağlık. Alet çok güzel parlamış. Saptaki seçiminizi çok tuttum. Şahsen sapın yanaklarında sizdeki gibi düzlem bırakmayı sevmiyorum ancak köşelerin hakkından iyi gelmiş gibisiniz. Bıçağı test edince elinizi pek de rahatsız edecek gibi durmuyor bu. Bıçak tamam yani.

Havşa gereğine katılıyorum. Kullandığınız borunun cidarının kalınlığı olsun, sapın yüzeyinin borunun olduğu yerdeki düzlüğü olsun havşalama için avantajınız. Karışık bir eğimde ince bir boruyu havşalamak ise sizinkine nazaran biraz gıcık bir iş.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
« Yanıtla #8 : 24 Eylül 2012, 08:54:40 »
gerçekten temiz ve titiz bir çalışma , helede ilk denemeye göre değerlendirecek olursak çok çok iyi, Sefa ustama katılıyor ve devam çalışmlarınızı merakla bekliyorum, tebrikler....  :2up
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #9 : 24 Eylül 2012, 10:28:02 »
çok özendiğiniz belli oluyor. parlak bıçakları pek sevmesem de bu bıçakta gerçekten güzel bir görüntü olmuş. ellerinize sağlık diyor ve çalışmalarınızın devamını bekliyorum.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

BLACK08

• 681
  • Bülent/1975
« Yanıtla #10 : 24 Eylül 2012, 10:44:46 »
İnsanın böyle bir bıçağı oldu mu öncesinde bunsuz ben nasıl yaşamışım diyor, di mi?

Elinize sağlık. Alet çok güzel parlamış. Saptaki seçiminizi çok tuttum. Şahsen sapın yanaklarında sizdeki gibi düzlem bırakmayı sevmiyorum ancak köşelerin hakkından iyi gelmiş gibisiniz. Bıçağı test edince elinizi pek de rahatsız edecek gibi durmuyor bu. Bıçak tamam yani.

Havşa gereğine katılıyorum. Kullandığınız borunun cidarının kalınlığı olsun, sapın yüzeyinin borunun olduğu yerdeki düzlüğü olsun havşalama için avantajınız. Karışık bir eğimde ince bir boruyu havşalamak ise sizinkine nazaran biraz gıcık bir iş.

Teşekkür ederim :)

Özellikle siteyi ve burdaki ustaların yaptıklarını görünce hazır satılan hiç bir bıçak veya çakı keyif vermiyor :)

Bıçak toplayıcı hobi olarak hep vardı,ama yapmak (tam manasıyla yapmak diyemeyiz,tamamlamak diyelim :))  ) başka bir duygu,ham halde ki malzemeyi buralara getirmek acaip keyifli bir iş...

Sap malzemesi(kök ceviz, acaip desenleri var) ve profil Özgür ustadan,bana göre çok değerli,burdan yardımlarını esirgemediği için tekrar teşekkür ediyorum..

Ergonomisi benim elime göre tam oldu,eksik veya fazla bir yer rahatsız etmiyor,birde zımpara ile çalışırken özellikle ahşap malzemede harcanan kısım malesef ki geri gelmiyor:),bu sebeten bu halde bırakmaya karar verdim,pimleri ve saptaki boruyu,bir tornacı arkadaşım yaptı,bu sebebten boru daha etli oldu,havşa işini de en kısa zamanda halledeyim :)

gerçekten temiz ve titiz bir çalışma , helede ilk denemeye göre değerlendirecek olursak çok çok iyi, Sefa ustama katılıyor ve devam çalışmlarınızı merakla bekliyorum, tebrikler....  :2up

Teşekkür ederim Murat bey,

Sizin elinizden sade (çok süslü kılıf sevmiyorum) bir kılıf yakışır,müsait bir zamanınız da size göndermek isterim..

çok özendiğiniz belli oluyor. parlak bıçakları pek sevmesem de bu bıçakta gerçekten güzel bir görüntü olmuş. ellerinize sağlık diyor ve çalışmalarınızın devamını bekliyorum.

Teşekkürler :)

İlk deneme,yeni heves olunca iş buralar geldi,fena da olmadı ama matlaştırmak kolay,olmadı geri döneriz :)

BY1907

• BAHADIR YİĞİT
  • 280
  • Meslek: özel sektör
  • Yer: eskişehir
« Yanıtla #11 : 24 Eylül 2012, 10:56:53 »
sitemiz iyi bir usta daha kazanma yolunda gibi geldi bana  :2up yüreğine sağlık
BY1907 = BAHADIR YİĞİT

BLACK08

• 681
  • Bülent/1975
« Yanıtla #12 : 24 Eylül 2012, 11:06:30 »

Teşekkür ederim,elimden geleni yapmaya çalışıyorum,bir şeyler olacak galiba:)

Ercan Utkun

• 388
  • Meslek: eğitimci- 1975
  • Yer: aydın
« Yanıtla #13 : 24 Eylül 2012, 13:18:50 »

Bir şeyler olmuş bile:)
Zımpara işlerini avuç taşlama ile mi yaptınız?
Eline sağlık nefis olmuş bence.
Bilgi sahibi olunmadan,fikir sahibi olunmaz.

BLACK08

• 681
  • Bülent/1975
« Yanıtla #14 : 24 Eylül 2012, 13:40:58 »

Bütün ahşap ve metal yüzey işlerinde polisaj makinesi kullanıyorum,en büyük avantajı kontrol edilen devir ve 60-3000 kum aralığı zımpara seçeneği...

Kullanırken bıçağı değil polisaj makinesini sabitliyorum,daha kolay oluyor,tavsiye ederim..

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #15 : 24 Eylül 2012, 14:01:18 »
bayıldım, özellikle namlu ucu daha bi janjanlı...

BLACK08

• 681
  • Bülent/1975
« Yanıtla #16 : 24 Eylül 2012, 15:26:58 »
bayıldım, özellikle namlu ucu daha bi janjanlı...

Ercan Utkun

• 388
  • Meslek: eğitimci- 1975
  • Yer: aydın
« Yanıtla #17 : 24 Eylül 2012, 15:36:23 »

Bütün ahşap ve metal yüzey işlerinde polisaj makinesi kullanıyorum,en büyük avantajı kontrol edilen devir ve 60-3000 kum aralığı zımpara seçeneği...

Kullanırken bıçağı değil polisaj makinesini sabitliyorum,daha kolay oluyor,tavsiye ederim..

Kullanımla ilgili bir fotoğraf görmek isterim mümkünse, ortaya çıkan iş güzel .
Bilgi sahibi olunmadan,fikir sahibi olunmaz.

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #18 : 24 Eylül 2012, 19:35:07 »
abi eline sağlık gayet güzel olmuş kıskandım valla
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

BLACK08

• 681
  • Bülent/1975
« Yanıtla #19 : 24 Eylül 2012, 22:22:59 »
abi eline sağlık gayet güzel olmuş kıskandım valla

Sağolasın usta,senin geçer notun önemli :)

Sonuçta verirkende dedin ''iyi bir şey çıksın'' beğendiysen ne ala, yenisini istemeye yüzümüz olsun..

O zaman bir ara geleyim diğer diğer kardeşini alayım :)
« Son Düzenleme: 24 Eylül 2012, 22:54:55 Gönderen: BLACK08 »