Bıçak Sanatı - Forum

Eğeden iki yeni bıçak.(ilk bıçaklarım)

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
Ynt: Eğeden iki yeni bıçak.(ilk bıçaklarım)
« Yanıtla #20 : 26 Eylül 2012, 07:29:21 »
İlk denemen hayırlı olsun, eline sağlık.

Isıl işlem konusuna hem sen çalışmışsın, hem de yeterince geri besleme gelmiş. O yüzden ısıl işleme dair diyeceğim tek şey şu: Hedeflediğin işlemi yaptığından emin ol. Bunu açarsak; su verirken bıçağı doğru sıcaklığa, dengeli olarak çıkardığından emin olmak, yeterli hızda soğutan bir su verme ortamı kullanmak, son olarak da menevişlemede gereğinden yüksek sıcaklıklara çıkmamak, renkleri iyi takip etmek.

Gizli kuyruklu olanda uç gereğinden fazla yuvarlak olmuş. Ya ucu sağlam olsun diye fazla endişe ettin, ya da taşlamayı yaparken burası gereğinden fazla taşlandı ve köşe kayboldu. Bu bıçağın ucu sivri olsa oyuk açma gibi işlerde daha başarılı olurdu.
Öncelikle teşekkürler.Isıl işlem ve menevişleme konusunda eksiklerim var ancak araştırmaya ve denemeye devam ediyorum umuyorum ki ilerde daha iyi olacak.
Uç konusunda biraz hatalarım oldu o yüzden böyle oldu diyebilirim ama böylede beğendim ben böyle bir şey istiyordum zaten. :)
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.