Ortaya güzel bir bıçak çıkacağı kesin. Alt taraftaki gravür çok güzel görünüyor. Üstteki ise sanki biraz kaybolmuş gibi. En dış kısımdaki siyah alanları 0.1-0.2 daha arttırmayı deneseniz desenler daha belirgin mi olur acaba. Balçaktan sonraki üç parça paslanmaz gibi duruyor. Onlar da karartma düşündünüz mü? (pardon onlarda damascusmuş) Beyaz kemik bence çok yakışır. Ama bu bıçağa en çok yakışacak bir şey bence geyik boynuzu. Ama dağ bayır bıçaklarındaki gibi boynuzun en dış kısmındaki doku yok olmasın bence tabi
Şimdiden elleriniz dert görmesin.
Teşekkürler Salih,gravür yapılınca herhalde desenler daha belirgin olacak,geyik boynuzu bu kabzada olmaz diye düşünüyorum çünkü üzerinde 14 adet perçin var bu perçinler düzgün bir zeminde olursa daha iyi olur gibime geliyor, işte bu sebeple manda boynuzu veya bulabilirsem diş veya benzer bir malzeme olacak sanırım.
bence bu sapa diş güzel gider arayıp bulursan biraz pahalı olur ama süper olur kesinlikle
Teşekkürler Tarık bakalım diş bulabilirsek iyi olur tabiki
Bıçağın mükemmel olacağı daha şimdiden belli, hiç bir şey yapmayıp sadece sapı yerleştirsen bile görkeminden bir şey kaybetmeyecek. Kişisel düşüncem, balçağa yakın gravüre ek olarak, aralarına pirinç koyduğun üçlü gurubun ortasındakine de gravür gelse sanki daha hoş duracak gibi. Kabzaya siyah, örneğin abanoz nasıl durudu onuda merak etmedim değil
ne yaparsan yap sonuçta bir güzellik göreceğiz orası kesin. Kolay gelsin.
Teşekkürler Sefa usta,dediğim gibi gravür işi oldukça fazla olacak görünen yerlerin dışında kabzanın hem sırt tarafında hemde alt kısmında boydan boya gravür düşünüyorum dolayısı ile arada gravür belki çok fazla olabilir,fakat yinede dediğiniz gibi düşünülebilir bakalım sıkılmadan yapabilirsem sonucu hep birlikte göreceğiz.
Hocam ne yaptın sen? artık gözlerim bu şoka dayanamaz bitmiş haline gözlerimi kısarak bakacağım. Maşallah süper gidiyor

Teşekkürler Yunus Emre bitince hep beraber göreceğiz inşallah fakat daha dediğim gibi işin başında sayılırım daha bıçağın ağzı bile açılmadı yani bitmesine daha oldukça zaman var sanırım.
bence mamut dişi gibi bir malzeme yakışırdı böyle görkemli bir bıçağın kabze kısmına.
http://moonblades.com/images/bowie06.jpg
Teşekkür ederim keşke bulabilsem de kullansam bahsettiğiniz mamut dişini