Bıçak Sanatı - Forum

Bowie (antika )

ibrahim 6360

• 407
  • Meslek: Ticaret
  • Yer: istanbul
Bowie (antika )
« : 25 Eylül 2012, 23:51:52 »
Selamlar değerli dostlar işlerimin yoğunluğu sebebi ile uzun zamandan beri bir çalışma yapamıyordum,hepinizce malum ekmek parası daha fazla ilgi istiyor,işte bu sebeple uzun bir ara verdikten sonra bu bıçağı yapmaya başladım.Bıçak daha başlangıç aşamasında fakat güzel bir bıçak olacak gibi duruyor.Bıçağın kabza kısmında oldukça yoğun bir gravür işi var bende nasıl bir şey olacak diye size yardımcı olması açısından şimdiki gördüğünüz gravürleri photoshop ile yaptım,yapım aşamasını sizler ile paylaşmak için bu şekilde yayınlıyorum.Kabzada eğer bulabilirsem diş veya deve kemiği kullanmayı düşünüyorum,bakalım sonu nasıl bitecek bende çok merak ediyorum.Bu arada sizlerin önerdiği şeyler varsa bunları da değerlendirmek isterim.Çelik Rasim ustanın dövdüğü damascus,balçak ve arkasındaki parçalarda aynı çelikten ,balçağın arkasındaki parçaların arasında 0.70 mm lik pirinç parçalar var,kabza ve gravür yapılacak parçalar da pirinç.

« Son Düzenleme: 26 Eylül 2012, 00:04:11 Gönderen: ibrahim 6360 »
Fotoğraf "Çekilir", Resim "Çizilir" :)

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: Bowie (antika )
« Yanıtla #1 : 26 Eylül 2012, 00:06:08 »
Ortaya güzel bir bıçak çıkacağı kesin. Alt taraftaki gravür çok güzel görünüyor. Üstteki ise sanki biraz kaybolmuş gibi. En dış kısımdaki siyah alanları 0.1-0.2 daha arttırmayı deneseniz  desenler daha belirgin mi olur acaba. Balçaktan sonraki üç parça paslanmaz gibi duruyor.  Onlar da karartma düşündünüz mü? (pardon onlarda damascusmuş) Beyaz kemik bence çok yakışır. Ama bu bıçağa en çok yakışacak bir şey bence geyik boynuzu. Ama dağ bayır bıçaklarındaki gibi boynuzun en dış kısmındaki doku yok olmasın bence tabi :) Şimdiden elleriniz dert görmesin.
« Son Düzenleme: 26 Eylül 2012, 00:19:10 Gönderen: s_türk »

tarık

• 205
  • Meslek: teknisyen
« Yanıtla #2 : 26 Eylül 2012, 00:16:29 »
bence bu sapa diş güzel gider arayıp bulursan biraz pahalı olur ama süper olur kesinlikle

« Yanıtla #3 : 26 Eylül 2012, 00:23:33 »
Bıçağın mükemmel olacağı daha şimdiden belli, hiç bir şey yapmayıp sadece sapı yerleştirsen bile görkeminden bir şey kaybetmeyecek. Kişisel düşüncem, balçağa yakın gravüre ek olarak, aralarına pirinç koyduğun üçlü gurubun ortasındakine de gravür gelse sanki daha hoş duracak gibi. Kabzaya siyah, örneğin abanoz nasıl durudu onuda merak etmedim değil  ;) ne yaparsan yap sonuçta bir güzellik göreceğiz orası kesin. Kolay gelsin.

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #4 : 26 Eylül 2012, 00:51:45 »
İnternette şöyle bir bowielere baktım da Sefa ustanın dediği gibi pirinçlerin arasına düz siyah abanoz çok güzel duracak gibi veya siyah bir boynuz nasıl olur? Aşağıdaki resimdeki kemikte deve kemiği imiş.
« Son Düzenleme: 26 Eylül 2012, 00:55:45 Gönderen: s_türk »

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #5 : 26 Eylül 2012, 12:56:10 »
Hocam ne yaptın sen? artık gözlerim bu şoka dayanamaz bitmiş haline gözlerimi kısarak bakacağım. Maşallah süper gidiyor  :2up :2up :2up

OnurErdogan

• 383
  • Onur ERDOĞAN - 1979
  • Meslek: bilgisayar satis ve destek
« Yanıtla #6 : 26 Eylül 2012, 15:09:09 »
bence mamut dişi gibi bir malzeme yakışırdı böyle görkemli bir bıçağın kabze kısmına.

http://moonblades.com/images/bowie06.jpg
Si vis pacem, para bellum.

ibrahim 6360

• 407
« Yanıtla #7 : 27 Eylül 2012, 02:01:22 »
Ortaya güzel bir bıçak çıkacağı kesin. Alt taraftaki gravür çok güzel görünüyor. Üstteki ise sanki biraz kaybolmuş gibi. En dış kısımdaki siyah alanları 0.1-0.2 daha arttırmayı deneseniz  desenler daha belirgin mi olur acaba. Balçaktan sonraki üç parça paslanmaz gibi duruyor.  Onlar da karartma düşündünüz mü? (pardon onlarda damascusmuş) Beyaz kemik bence çok yakışır. Ama bu bıçağa en çok yakışacak bir şey bence geyik boynuzu. Ama dağ bayır bıçaklarındaki gibi boynuzun en dış kısmındaki doku yok olmasın bence tabi :) Şimdiden elleriniz dert görmesin.
Teşekkürler Salih,gravür yapılınca herhalde desenler daha belirgin olacak,geyik boynuzu bu kabzada olmaz diye düşünüyorum çünkü üzerinde 14 adet perçin var bu perçinler düzgün bir zeminde olursa daha iyi olur gibime geliyor, işte bu sebeple manda boynuzu veya bulabilirsem diş veya benzer bir malzeme olacak sanırım.

bence bu sapa diş güzel gider arayıp bulursan biraz pahalı olur ama süper olur kesinlikle
Teşekkürler Tarık bakalım diş bulabilirsek iyi olur tabiki

Bıçağın mükemmel olacağı daha şimdiden belli, hiç bir şey yapmayıp sadece sapı yerleştirsen bile görkeminden bir şey kaybetmeyecek. Kişisel düşüncem, balçağa yakın gravüre ek olarak, aralarına pirinç koyduğun üçlü gurubun ortasındakine de gravür gelse sanki daha hoş duracak gibi. Kabzaya siyah, örneğin abanoz nasıl durudu onuda merak etmedim değil  ;) ne yaparsan yap sonuçta bir güzellik göreceğiz orası kesin. Kolay gelsin.
Teşekkürler Sefa usta,dediğim gibi gravür işi oldukça fazla olacak görünen yerlerin dışında kabzanın hem sırt tarafında hemde alt kısmında boydan boya gravür düşünüyorum dolayısı ile arada gravür belki çok fazla olabilir,fakat yinede dediğiniz gibi düşünülebilir bakalım sıkılmadan yapabilirsem sonucu hep birlikte göreceğiz.

Hocam ne yaptın sen? artık gözlerim bu şoka dayanamaz bitmiş haline gözlerimi kısarak bakacağım. Maşallah süper gidiyor  :2up :2up :2up
Teşekkürler Yunus Emre bitince hep beraber göreceğiz inşallah fakat daha dediğim gibi işin başında sayılırım daha bıçağın ağzı bile açılmadı yani bitmesine  daha oldukça zaman var sanırım.

bence mamut dişi gibi bir malzeme yakışırdı böyle görkemli bir bıçağın kabze kısmına.

http://moonblades.com/images/bowie06.jpg
Teşekkür ederim keşke bulabilsem de kullansam bahsettiğiniz mamut dişini

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #8 : 27 Eylül 2012, 02:11:38 »
Biraz daha inceledikten sonra bende zaten geyik boynuzundan vazgeçtim. Biraz uçuk olacak belki ama deve kemiği ve abanoz birleşimi nasıl olur.
http://www.tesbihcimuharrem.com/tr/8x10-mm-deve-kemigi-ve-abanoz-kombinasyonu-tesbih--u

« Son Düzenleme: 27 Eylül 2012, 02:14:46 Gönderen: s_türk »

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #9 : 27 Eylül 2012, 08:22:18 »
Ustat düktürmüş'şün yine ellerine sağlık. Şimdiden böyle ise bitimi muhteşem olacak :2up  :2up

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #10 : 27 Eylül 2012, 08:27:57 »
Elinize sağlık efendim şimdiden çok görkemli duruyor bitmiş halini iple çekiyorum inşallah çok güzel bir eser çıkacak.. :)
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

EDC-Cancan

• 733
  • Meslek: Belediyeci - 1973
  • Yer: KOCAELİ - Eskişehir
« Yanıtla #11 : 27 Eylül 2012, 09:16:14 »
Efsane bir döndü Pir Döndü...

:2up :2up :2up
Sevelim , Sevilelim.
     Yunus EMRE

BY1907

• BAHADIR YİĞİT
  • 280
  • Meslek: özel sektör
  • Yer: eskişehir
« Yanıtla #12 : 27 Eylül 2012, 09:36:46 »
ibrahim bey ortaya  güzel bir eser daha çıkacak gibime geldi hadi kolay gelsin merakla bekliyoruz son halini.
BY1907 = BAHADIR YİĞİT

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #13 : 27 Eylül 2012, 10:15:47 »
ben tercihimi abanozdan yana kullanırdım galiba. sabırla bekliyoruz...
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

orhanbilgin

• 659
  • Orhan Bilgin
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #14 : 27 Eylül 2012, 17:08:21 »
İbrahim bey geçen sene bir tedarikçi mamut dişi için mail göndermişti. Akşam onu siz göndereyim bir inceleyin

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #15 : 27 Eylül 2012, 21:27:00 »
İnşallah çok güzel bir çalışma olacak. Başlangıcından buna tanık olmak çok güzel. Kabzanın yanak parçalarının diş/kemik rengi mi abanoz mu olması gerektiği belli mi? Değilse onu da photoshop ile prova etmek faydalı olabilir.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

ibrahim 6360

• 407
« Yanıtla #16 : 27 Eylül 2012, 22:55:41 »
Ustat düktürmüş'şün yine ellerine sağlık. Şimdiden böyle ise bitimi muhteşem olacak :2up  :2up
Teşekkürler Rasim usta

Elinize sağlık efendim şimdiden çok görkemli duruyor bitmiş halini iple çekiyorum inşallah çok güzel bir eser çıkacak.. :)
Teşekkürler Sinan,inşallah bir an önce biter de sizler ile paylaşırım

Efsane bir döndü Pir Döndü...

:2up :2up :2up
Teşekkür ederim Hüseyin beğenmene sevindim,bunada EDC demiyeceksin sanırım bıçak bitince boyu 35 cm olacak ne dersin sence EDC mi?

ibrahim bey ortaya  güzel bir eser daha çıkacak gibime geldi hadi kolay gelsin merakla bekliyoruz son halini.
Teşekkür ederim

ben tercihimi abanozdan yana kullanırdım galiba. sabırla bekliyoruz...
Teşekkür ederim Emin,Abanoz güzel olur mutlaka fakat diş ve kemik olursa bir başka güzel sanki !

İbrahim bey geçen sene bir tedarikçi mamut dişi için mail göndermişti. Akşam onu siz göndereyim bir inceleyin
Teşekkür ederim Orhan bey

İnşallah çok güzel bir çalışma olacak. Başlangıcından buna tanık olmak çok güzel. Kabzanın yanak parçalarının diş/kemik rengi mi abanoz mu olması gerektiği belli mi? Değilse onu da photoshop ile prova etmek faydalı olabilir.
Teşekkür ederim Eylem beğenmene sevindim,diş ve kemik tarzı bir şey nasıl durur diye yukarıdaki fotoğrafı hazırladım ,bir ara abanozuda hazırlar burada yayınlarım

EDC-Cancan

• 733
  • Meslek: Belediyeci - 1973
  • Yer: KOCAELİ - Eskişehir
« Yanıtla #17 : 27 Eylül 2012, 23:38:02 »
Özgür ustam ile 40 cm'lik Goccaoğlan yapınca hepsi EDC oluyooo...

Sevelim , Sevilelim.
     Yunus EMRE

tarık

• 205
  • Meslek: teknisyen
« Yanıtla #18 : 28 Eylül 2012, 00:21:06 »
diş olmuş hatta dişi eskitme de yapabilirsin bunun için işledikten yani işin bittikten sonra kabzeden söker dişi bir ay koyu kahve yada çayda bekletirsen daha çabuk sararma yapar buda biraz daha vintage tadı veriri kemik e hiç bulaşma kararma yapar pişman olursun

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #19 : 28 Eylül 2012, 08:31:45 »
Açık renk malzeme iyi olacak gibi. Koyu buna göre biraz ucuz duracak gibi. Bundaki gibi ayrıntılı bir hatta öpüşen sap yanaklarını çok hassas çalışıp boşluk bırakmamak gerekecek. Yoksa çalışmadaki tüm ince iş çöpe gider gibi. İşlemelerin olduğu metal yüzeylerde de çerçevelerin olması faydalı olacak. Resimin paspartusu gibi bunda da açık olsun koyu olsun bir boşluk faydalı olabilir.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben