Bıçak Sanatı - Forum

TURUNCU

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
Ynt: TURUNCU
« Yanıtla #20 : 17 Ekim 2012, 20:13:57 »
süper olmuş.Bekliyordum zaten böyle birşey ellerine sağlık :2up :2up :2up
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #21 : 17 Ekim 2012, 23:43:21 »
izleri sılmedığın çok ıyı olmuş Sinan , bozuk bır eğenın her zaman ıkıncı bır şansının olduğunu gösterdın.  sap malzemesi ayrı bır guzel olmuş  ;)  bu arada bu renk corıanı nereden tedarık edebılırım..?
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

« Yanıtla #22 : 17 Ekim 2012, 23:53:59 »
Sinan, bir şeyler yazacağım ama umarım yanlış anlaşılmam. Günlerdir bıçağa yorum yazmak istiyorum ama elim geri gidiyor. Defalarca baktım, tüm detaylar çok güzel ve ince işlenmiş. Balçağa bakıyorum balçak olarak ve düşünce olarak çok görkemli, bıçağa bakıyorum hem eğeden yapılmış olması hem de kendine has bir duruşu göz doldurucu. Sapa bakıyorum yine ince işçilik ve çok hoş bir tutuncu renk. Ancak tüm bunları bir araya getirdiğimde nedense birbirine yakışmamış görüyorum. Affına sığınarak, örneğin turuncu kabza bu forma gitmemiş, veya balçağın yanına sardığın zincir. Ama işçilik olarak tekrar söylüyorum mükemmel. Umarım seni kızdırmadık  ::)

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #23 : 18 Ekim 2012, 09:00:41 »
Sinan, bir şeyler yazacağım ama umarım yanlış anlaşılmam. Günlerdir bıçağa yorum yazmak istiyorum ama elim geri gidiyor. Defalarca baktım, tüm detaylar çok güzel ve ince işlenmiş. Balçağa bakıyorum balçak olarak ve düşünce olarak çok görkemli, bıçağa bakıyorum hem eğeden yapılmış olması hem de kendine has bir duruşu göz doldurucu. Sapa bakıyorum yine ince işçilik ve çok hoş bir tutuncu renk. Ancak tüm bunları bir araya getirdiğimde nedense birbirine yakışmamış görüyorum. Affına sığınarak, örneğin turuncu kabza bu forma gitmemiş, veya balçağın yanına sardığın zincir. Ama işçilik olarak tekrar söylüyorum mükemmel. Umarım seni kızdırmadık  ::)

Estahfirullah Sefa ustam sizi çok iyi anlıyorum efendim, bu bıçak sipariş efendim sahibi turuncu renkte ısrar etti öüne pirinç balçağını ve eğeden olmasını yani bir şekilde bu forma şartlandırıldım efendim  :) elimden gelen en iyi Kombinasyonu yapmaya çalıştım bu kadar oldu  :)

izleri sılmedığın çok ıyı olmuş Sinan , bozuk bır eğenın her zaman ıkıncı bır şansının olduğunu gösterdın.  sap malzemesi ayrı bır guzel olmuş  ;)  bu arada bu renk corıanı nereden tedarık edebılırım..?

teşekkür ederim Taner ustam corian İstanbul'dan bir kardeşim bir parça bulabilmiş hazır mutfak yapanlar veya mermerit tezgah işleyenler bu malzemeyi kullanıyor biraz pahalı malzeme heryerde yok bende kullananların kestikleri artıkları topluyorum...
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #24 : 18 Ekim 2012, 09:57:55 »
teşekkür ederim Sinan  ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

umutulken

• 246
  • Umut Ulken
« Yanıtla #25 : 18 Ekim 2012, 13:34:48 »
Hocam balçaklar üzerinde gerçekten çok hakimsin. Nasıl uğraşmışsın yine, tebrikler.

Zafer-

• 340
  • Meslek: Kaptan-İşletme-Dijital resim tasarım
  • Yer: İstanbul-Yalova
« Yanıtla #26 : 18 Ekim 2012, 16:06:01 »
Ustam fikrimce Sefa ustanın eleştirisi kendi zevkine göre olmuş herhangi bir hata kusur olarak algılamak olmaz turuncu sapı beğenen birçok arkadaş varken..Sorarsan benim zevkimede uymuyor banada biraz rüküş geldi fakat bıçak tabiki çok başarılı ellerine sağlık.