Bıçak Sanatı - Forum

Normalizasyon - Su verme - Menevişleme

peserey

• *
  • 9
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: istanbul
Ynt: Normalizasyon - Su verme - Menevişleme
« Yanıtla #20 : 27 Ocak 2018, 13:21:12 »
İstanbul'da ki arkadaş sanırım benim :) Açıkçası sorsanız söylerdim ama bana iki farklı hesap ile yazdiniz. Kılıç satın almak istediğinizi söylediniz. Hesabınızı kontrol ettiğimde yeni açılan bir hesap olduğu için guvenemedigimden baştan savdim ne yalan söyleyeyim.. buradaki isminizde farklı.. Facebook'taki hesaplariniz kapanmış..

Güven duymaliyim alışveriş yapmak için.. Adam alır eline kılıcı sokakta kavgaya gider uğraş dur.. Yanlış anlamayın öyle yapacaksınız diye demiyorum. Ancak önce güven ve dürüstlük.. Eğer amacınız almak değilde bilgi edinmek idiysede bunu dolaylı yollardan yapmaya da gerek yoktu. Bende sual ede ede öğrendim. Memnuniyet ilede izah ederdim.

1060 karbon çeliği için bursanın önde gelen iki firmasına ısıl işlem sordum. ikiside 1000 mm * 40 mm* 4 mm ölçülerinde bir malzeme kesin yamulur dediler. iki lama arasına sabitlesek dedim, ozaman tam ısıl işlem gerçekleşmez tam sertleşme olmaz dedi. istanbulda şaşka tipinde kılıç yapan bir arkadaş ısıl işlem firmalarıyla çalıştığını söyledi, kılıçları gayet güzel ve düzgün, bende soramadım meslek sırrı olarak düşünüp belki söylemek istemez diye, bu noktada yardıma ihtiyacım var . Bir fikir, tavsiye

Mehmet engin

• *
  • 17
  • Meslek: İdareci
  • Yer: Bursa
Ynt: Normalizasyon - Su verme - Menevişleme
« Yanıtla #21 : 27 Ocak 2018, 22:58:56 »
nihayet anlaşabildik :) vallahi hamit kardeşim ben face kullanmadığım için (güvenli bulmadığım için kullanmıyorum) rasgele bir hesap açtım yani o ortamda gerçek isim ve resim kullanmak güvensiz geldi.
ve facedeki teamüllere vakıf olmadığım için yaptığım şeyin endişe doğurucu mahiyette olduğunu idrak edemedim sizi tedirgin ettiğim için özür dilerim. ayrıca kılıç yapmak istiyorum doğru. ama sizdende bir kılıç almak istiyorum