Bıçak Sanatı - Forum

Bowie Gravürlü

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
Ynt: Bowie Gravürlü
« Yanıtla #20 : 02 Kasım 2012, 23:28:27 »
Böyle de iyiymiş.  8)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

ibrahim 6360

• 407
  • Meslek: Ticaret
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #21 : 02 Kasım 2012, 23:31:34 »
ustadım gayet güzel olmuş olsada bir incelesek diye geliyor içimden :)
inşşall geliriz ve inceleriz yakından 10 numara olmuş  :2up :2up :2up
Teşekkürler Özgür ne zaman istersen buyur gel başımın üzerin yerin var.Benim iş yerinde bıçakları bırakmadığım için önceden haberleşirsek senin geleceğin zaman  bıçakları getiririm bende.Hafta sonları çalışmıyoruz bu nedenle hafta sonu daha sakin olur bizim orası,gerçi hafta içi gelirsen de hiç farketmez, kısacası her şekilde gelebilirsin.
Fotoğraf "Çekilir", Resim "Çizilir" :)

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #22 : 02 Kasım 2012, 23:32:58 »
çok güzel bır bıçak oldu. ama gravür damastın desenlerını sankı gölgede bıraktı :-\
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

EDC-Cancan

• 733
  • Meslek: Belediyeci - 1973
  • Yer: KOCAELİ - Eskişehir
« Yanıtla #23 : 02 Kasım 2012, 23:34:36 »
 8) bunu Çay içenin den istiyorum...
Yorum sonuna koymak için...

Yok Artık ( Çay içer CanCan ) ....
Sevelim , Sevilelim.
     Yunus EMRE

BAM_35

• 589
  • Murat ARIKUT
    • ma | d tasarım ve danışmanlık (sadece iletişim bilgileri)
  • Meslek: Endüstri Ürünleri Tasarımcısı
  • Yer: İzmir, Konak
« Yanıtla #24 : 02 Kasım 2012, 23:43:06 »
çok güzel bır bıçak oldu. ama gravür damastın desenlerını sankı gölgede bıraktı :-\
Kıyıp kullanılırsa bence oturur o denge.
Sabır bittiğini düşündüğümüz yerde başlar...
Ve bireylere verdiğimiz değerle ters orantılı olabilir ;)

ibrahim 6360

• 407
« Yanıtla #25 : 02 Kasım 2012, 23:55:03 »
Böyle de iyiymiş.  8)
Teşekkürler Eylem

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #26 : 02 Kasım 2012, 23:56:53 »
8) bunu Çay içenin den istiyorum...
Yorum sonuna koymak için...

Yok Artık ( Çay içer CanCan ) ....

tuttum bu fikri, çay içen minik şu şey,, (adı her neyse bunların pilgisaraycılar arasında, camiada)

...
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

ibrahim 6360

• 407
« Yanıtla #27 : 03 Kasım 2012, 00:32:19 »
Teşekkür ederim Taner,bu gravür çalışması daha henüz ikinci denemem,önümüzdeki ay inşallah stereo mikroskopum geliyor o zaman çak daha iyi olacak diye düşünüyorum.Zaman içinde yapılan çalışmalarla gravür işinde daha iyi neticeler alacağımı düşünüyorum.Bu gravür işinde air graver oyma kalemi kullandım mikroskop olmadığı için detaylarda biraz kayıplar yaşadım,ayrıca bu gravür işinde oyma kalemlerinin çok önemli olduğunu gördüm,makina olsa bile iyi bilenmiş bir kaç kaleminiz yoksa veya bileme işini iyi yapamıyorsanız gravür yapma şansınız da yok demektir.Çeşitli denemeler ve okuduğum yazılar ,izlediğim videolar sayesinde bu işte kullanılacak kalemlerin nasıl yapılması gerektiğini kesme kaleminin açılarının ne şekilde olması gerektiğini nihayet öğrendim sanırım.Şu anda bilediğim kalemlerle istediğim her türlü şekli oyma yapabiliyorum,mikroskop geldikten sonra çok daha iyi olacağını düşünüyorum ,bakalım inşallah düşündüğüm şeyleri yapabilirim.

EDC-Cancan

• 733
  • Meslek: Belediyeci - 1973
  • Yer: KOCAELİ - Eskişehir
« Yanıtla #28 : 03 Kasım 2012, 00:40:01 »
Teşekkür ederim Taner,bu gravür çalışması daha henüz ikinci denemem,önümüzdeki ay inşallah stereo mikroskopum geliyor o zaman çak daha iyi olacak diye düşünüyorum.Zaman içinde yapılan çalışmalarla gravür işinde daha iyi neticeler alacağımı düşünüyorum.Bu gravür işinde air graver oyma kalemi kullandım mikroskop olmadığı için detaylarda biraz kayıplar yaşadım,ayrıca bu gravür işinde oyma kalemlerinin çok önemli olduğunu gördüm,makina olsa bile iyi bilenmiş bir kaç kaleminiz yoksa veya bileme işini iyi yapamıyorsanız gravür yapma şansınız da yok demektir.Çeşitli denemeler ve okuduğum yazılar ,izlediğim videolar sayesinde bu işte kullanılacak kalemlerin nasıl yapılması gerektiğini kesme kaleminin açılarının ne şekilde olması gerektiğini nihayet öğrendim sanırım.Şu anda bilediğim kalemlerle istediğim her türlü şekli oyma yapabiliyorum,mikroskop geldikten sonra çok daha iyi olacağını düşünüyorum ,bakalım inşallah düşündüğüm şeyleri yapabilirim.

Desene Uyku yok bize Mikroskop gelince...
Sevelim , Sevilelim.
     Yunus EMRE

ibrahim 6360

• 407
« Yanıtla #29 : 03 Kasım 2012, 01:00:00 »

Seni bilmem fakat bana uyku olmayacağı kesin gibi

« Yanıtla #30 : 03 Kasım 2012, 01:32:03 »
Böyle gravürlü haliyle iyice çıktı bıçak olmaktan, sanat eseri oldu  :2up Ellerine sağlık İbrahim.

Gelecek olan makroskop hadi bir de Meiji olsun  ^-^
İbrahim, optivizör de kullanıyormusun?

ibrahim 6360

• 407
« Yanıtla #31 : 03 Kasım 2012, 03:11:40 »
Böyle gravürlü haliyle iyice çıktı bıçak olmaktan, sanat eseri oldu  :2up Ellerine sağlık İbrahim.

Gelecek olan makroskop hadi bir de Meiji olsun  ^-^
İbrahim, optivizör de kullanıyormusun?
Teşekkürler Sefa usta,evet optivizör gözlük kullanıyorum fakat detaylar için yeterli gelmiyor bu yüzden stereo mikroskop sipariş ettim,daha önce istanbul'da bir fuarda test ettim çok farklı olduğunu gördüm.İnşallah önümüzdeki ay gelecek

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #32 : 03 Kasım 2012, 08:18:49 »
 Usta ellerine kollarına yüreğine sağlık. Muhteşem olmuş :2up :2up :2up Bu mudur!!! Evet işte budur. Başaka sitelerde aramayalım lütfen. Bıçak sanatı forum'dan başka yerde eşi yok.TEBRİKLER. :2up

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #33 : 03 Kasım 2012, 10:35:20 »
 İbrahim ustam çok güzel olmuş zaten bıçak harika idi gravür ile bütünleşmiş ellerin dert görmesin....
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #34 : 03 Kasım 2012, 10:49:09 »
Son derece titiz ve güzel çalışman için kutlarım İbrahim  :2up Bıçağın özellikle kabza konstrüksiyonundaki mükemmeliyetçilik göze batıyor. Ancak gravür işi konusunda çok heyecanlı değilim, çok çok ender bıçaklarda gravür yakışıyor fikrimce...

Kipmen Sanat web sitesi

BY1907

• BAHADIR YİĞİT
  • 280
  • Meslek: özel sektör
  • Yer: eskişehir
« Yanıtla #35 : 03 Kasım 2012, 11:56:40 »
ellerinize sağlık. :2up
BY1907 = BAHADIR YİĞİT

ali rıza

• 1066
  • geçtiğimiz yüzyılın insanı - 1983
  • Meslek: Eczacı Kalfası
  • Yer: SAKARYA
« Yanıtla #36 : 03 Kasım 2012, 20:25:04 »
bowie gravürlü yazıyordu bi bakayım dedim bowie nin son hali nasıl olmuş diye girdim okuyorum(resimler bende azıcık geç açılıyor) tam olmadı titiz çalışamadım falan diyo o arada ibrahim abi bende ayran budalası modunda bakıyorum yavaşça açılan resme ve farkettim ki ibrahim abi de diğer kıymetli ustalarım gibi mütevazi bir gönül adamı
bu arada bana soracak olursan bu bıçak olmanın ötesinde birşey :)
İki Kişilikliyim İkiside Canavar

karadağlı

• **
  • 152
  • Meslek: mekanik-kaynak-montaj
  • Yer: eskişehir
« Yanıtla #37 : 03 Kasım 2012, 22:35:36 »
süper  :2up hemde çok süperr :2up :2upelinize sağlık :)
KULDAN KULA ZARAR GELMEZ HAK ZARAR YAZMADIKÇA.HAK KULA ZARAR YAZMAZ KUL AZMADIKÇA.

ibrahim 6360

• 407
« Yanıtla #38 : 03 Kasım 2012, 22:57:16 »
Usta ellerine kollarına yüreğine sağlık. Muhteşem olmuş :2up :2up :2up Bu mudur!!! Evet işte budur. Başaka sitelerde aramayalım lütfen. Bıçak sanatı forum'dan başka yerde eşi yok.TEBRİKLER. :2up
Teşekkürler Rasim usta,ben de seni tebrik ediyorum böyle güzel damascuslar ürettiğin için :2up

İbrahim ustam çok güzel olmuş zaten bıçak harika idi gravür ile bütünleşmiş ellerin dert görmesin....
Teşekkür ederim Sinan

Son derece titiz ve güzel çalışman için kutlarım İbrahim  :2up Bıçağın özellikle kabza konstrüksiyonundaki mükemmeliyetçilik göze batıyor. Ancak gravür işi konusunda çok heyecanlı değilim, çok çok ender bıçaklarda gravür yakışıyor fikrimce...
Teşekkür ederim Emre beğenmene sevindim,gravür için ben de aynı şekilde düşünüyorum,her bıçağa gerçekten yakışmıyor fakat bazı bıçaklarda olmazsa da sanki bir şeyler eksik kalmış gibi oluyor.İşte bu bıçakta olması gerektiğini düşündüğüm için gravür yapmaya çalıştım umarım yakışmıştır diye düşünüyorum.

ellerinize sağlık. :2up
Teşekkür ederim

bowie gravürlü yazıyordu bi bakayım dedim bowie nin son hali nasıl olmuş diye girdim okuyorum(resimler bende azıcık geç açılıyor) tam olmadı titiz çalışamadım falan diyo o arada ibrahim abi bende ayran budalası modunda bakıyorum yavaşça açılan resme ve farkettim ki ibrahim abi de diğer kıymetli ustalarım gibi mütevazi bir gönül adamı
bu arada bana soracak olursan bu bıçak olmanın ötesinde birşey :)
Teşekkür ederim Ali Rıza,güzel bakan güzel görür derler bu güzel düşünceler de senin güzel bakışından kaynaklanıyor :)

süper  :2up hemde çok süperr :2up :2upelinize sağlık :)

Teşekkür ederim

Brishak

• *
  • 6
  • İshak
  • Meslek: Üniversite Öğrencisi
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #39 : 04 Kasım 2012, 19:40:08 »
İbrahim Bey, elinize sağlık.
Forumu takip ediyorum fakat pek mesaj yazmıyorum.
Fakat bu sefer yazmak istedim, çünkü ilk eklediğiniz 'ürünler'i kendi adıma çok estetik bulmuyordum fakat çok kısa zamanda ciddi anlamda bu sanatı inanılmaz ilerlettiğinizi ve ortaya çok güzel 'eserler' koyduğunuza inanıyorum...
Özellikle bunu çok beğendim.
Elinize, emeğinize sağlık.

Selamlar.
İshak.