Bıçak Sanatı - Forum

Selamlar Forumdaki İlk Bıçağım

Brac

• 624
  • Burak/1984/İstanbul
  • Meslek: Endüstriyel ve Mekanik Tasarım
  • Yer: İstanbul
Ynt: Selamlar Forumdaki İlk Bıçağım
« Yanıtla #20 : 14 Ocak 2013, 08:09:34 »
Elinize sağlık. Bu tasarımın ve uygulamanın önünde saygıyla eğiliyorum. Kılıfı da bıçak gibi güzel yaparsınız siz. O yüzden asıl kılıf gelene kadar geçici olarak yapılmıştır diye kabul ediyorum.

Çok teşekkürler Eylem bey :) Loveless modellerinin büyük ustaların yaptığı bıçakların yanında şu an daha başlangıçtayız , zamanla pişeceğiz inşallah.
« Son Düzenleme: 14 Ocak 2013, 08:17:09 Gönderen: Brac »

Brac

• 624
  • Burak/1984/İstanbul
« Yanıtla #21 : 14 Ocak 2013, 08:12:31 »
İlk yapılan bıçak için çok başarılı bir çalışma olmuş. Tertemiz is çıkmış. kılıf hariç en ufak problemi yok ellerine sağlık..

Sağolasın Hakan hocam ,forumdaki değerli ustalarımızdan ve sizin gibi değerli arkadaşlar sayesinde bir şeyler öğrenip ,ortaya güzel bir değer çıkartabiliyorsam ne mutlu bana :) Teşekkür ederim.

RSM57

• 2640
  • 0532 375 01 99
  • Meslek: Sıcak Dövme
  • Yer: Eyüp/İstanbul
« Yanıtla #22 : 14 Ocak 2013, 08:23:20 »
İlk bıçak için mükemmel kusursuz bir işçilik  :2up :2up. Kılıf hariç

Brac

• 624
  • Burak/1984/İstanbul
« Yanıtla #23 : 14 Ocak 2013, 08:31:20 »
İlk bıçak için mükemmel kusursuz bir işçilik  :2up :2up. Kılıf hariç

Teşekkürler Rasim Usta  :)

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #24 : 14 Ocak 2013, 10:17:28 »
çok temiz bir çalışma. sabır ve dikkat tüm detaylarına yansımış bıçağı. elinize sağlık...
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Brac

• 624
  • Burak/1984/İstanbul
« Yanıtla #25 : 14 Ocak 2013, 10:32:43 »
çok temiz bir çalışma. sabır ve dikkat tüm detaylarına yansımış bıçağı. elinize sağlık...

Teşekkürler Emin bey

serdarhavsut

• 391
  • Meslek: Geri dönüşüm
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #26 : 14 Ocak 2013, 10:59:56 »
İlk bıçakla çıtayı oldukça yukseltmişsiniz , kılıf konusunda ustalarıma katılıyorum , elinize saglık  :)
Çalışmadan , yorulmadan , öğrenmeden , rahat yaşama yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler , evvela haysiyetlerini , sonra hürriyetlerini ve daha sonra istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar...

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #27 : 14 Ocak 2013, 11:09:41 »
elinize sağlık gayet güzel bir çalışma olmuş arkadaşların dediği gibi bıcağın yanında kılıf  cok sönük kalmış.
ama bir başka eksiklik ise bıçağın yapım aşamalarını pek anlatmadan geçmişsiniz taşlama açılarını eğeylemi yaptınız.

tekrardan ellerinize sağlık diyorum ve diğer bıçakları merakla bekliyorum  :2up

kolay gelsin
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

Brac

• 624
  • Burak/1984/İstanbul
« Yanıtla #28 : 14 Ocak 2013, 11:28:41 »
İlk bıçakla çıtayı oldukça yukseltmişsiniz , kılıf konusunda ustalarıma katılıyorum , elinize saglık  :)
Teşekkürler Serdar bey.

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
« Yanıtla #29 : 14 Ocak 2013, 11:38:23 »
gerçekten çok temiz ve özenli bir çalışma... doğal olarak da ortaya çıkan sonuç hele de ilk çalışma için hayret verici derecede güzel... :2up tebrikler...
kılıf mevzusu, bıçak yapan ustalarımızın genel durumunu yansıtıyor... bıçak için gayet titiz ve meşekkatli bir çalışmanın verdiği yorgunluk biraz da bıkkınlıkla başlanıyor genelde kılıflara...  :)) eminim acele edilmeyip, bıçağın bitiminden sonra biraz soluklanıp kılıf işi ele alınsa çok daha güzel çalışmalar çıkarırsanız....  :2up
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

Brac

• 624
  • Burak/1984/İstanbul
« Yanıtla #30 : 14 Ocak 2013, 11:53:40 »
elinize sağlık gayet güzel bir çalışma olmuş arkadaşların dediği gibi bıcağın yanında kılıf  cok sönük kalmış.
ama bir başka eksiklik ise bıçağın yapım aşamalarını pek anlatmadan geçmişsiniz taşlama açılarını eğeylemi yaptınız.

tekrardan ellerinize sağlık diyorum ve diğer bıçakları merakla bekliyorum  :2up

kolay gelsin

Çok Teşekkürler Özgür bey,

Her aşamada detaylı fotoğraf çekemedim , bir fabridakada ürün tasarımcısı olarak çalışmaktayım  , boş zamanlarımda makine parkurundan yararlanabiliyorum fakat bıçağın taşlama açılarını yaparken eğe yardımı ile açıyorum yatay bant zımpara makinemiz var ama bıçak taşlama açılarını verirken kontrol çok zor,balçak yapımında felan kanal açmada manul freze kullanıyorum ,birde profil çıkartmada tel erezyon kullandım diğer kullandığım aletler genelde ufak el taşlama motoru , eğe , zımpara , matkap :)

İnşallah diğer çalışmalarda yapım aşamaların fotoğraflarını yüklerim , bende sizin bıçakları ilgiyle takip ediyorum , Bu arada çalıştığım fabrikada sanırsam size yakın Sancaktepe yazmışsınız bende Emek Mah. deyim inş. Tanışma fırsatımız olur .

Saygılarımla

Brac

• 624
  • Burak/1984/İstanbul
« Yanıtla #31 : 14 Ocak 2013, 11:57:30 »
gerçekten çok temiz ve özenli bir çalışma... doğal olarak da ortaya çıkan sonuç hele de ilk çalışma için hayret verici derecede güzel... :2up tebrikler...
kılıf mevzusu, bıçak yapan ustalarımızın genel durumunu yansıtıyor... bıçak için gayet titiz ve meşekkatli bir çalışmanın verdiği yorgunluk biraz da bıkkınlıkla başlanıyor genelde kılıflara...  :)) eminim acele edilmeyip, bıçağın bitiminden sonra biraz soluklanıp kılıf işi ele alınsa çok daha güzel çalışmalar çıkarırsanız....  :2up

Teşekkürler Murat bey güzel yorumunuz için :) kılıfı işi pek bana göre değil galiba :)sizin kılıfların hastasıyım inş. bir gün size göndermek nasip olur yavrucaklar böle paspal kalmazlar :)

« Yanıtla #32 : 14 Ocak 2013, 12:21:00 »
Murat, ben kendi adıma "kılıfa acele etmeyeyim" dediğim zaman kesinlikle hiç acele etmiyorum  :)) :)) öyle ki 2-3 yıldır hala acele etmediğim kılıflar var. Soluklanmaya devam yani  ;) böyle bir durum var.

muraterkut

• 1119
« Yanıtla #33 : 14 Ocak 2013, 14:29:55 »
Murat, ben kendi adıma "kılıfa acele etmeyeyim" dediğim zaman kesinlikle hiç acele etmiyorum  :)) :)) öyle ki 2-3 yıldır hala acele etmediğim kılıflar var. Soluklanmaya devam yani  ;) böyle bir durum var.
sefa hocam işin öylesi de ayrı bir sıkıntı ; bu sefer de ulan yıllardır böyle duruyor zati  az daha dursa nolur sanki mantığı devreye giriyor ve sonuç yine aynı kapıya çıkıyor zahir.... :D

muraterkut

• 1119
« Yanıtla #34 : 14 Ocak 2013, 14:32:51 »

Teşekkürler Murat bey güzel yorumunuz için :) kılıfı işi pek bana göre değil galiba :)sizin kılıfların hastasıyım inş. bir gün size göndermek nasip olur yavrucaklar böle paspal kalmazlar :)
inş. bir gün sizinkileri de giydirmek nasip olur, beklerim. 

Brac

• 624
  • Burak/1984/İstanbul
« Yanıtla #35 : 14 Ocak 2013, 14:50:16 »

inş. bir gün sizinkileri de giydirmek nasip olur, beklerim.

Sağolun Murat Bey büyük bir mutluluk olur benim için :)

raskolnikov

• 189
  • Mürsel ERDOĞAN
  • Meslek: avukat
  • Yer: nevsehir
« Yanıtla #36 : 14 Ocak 2013, 16:39:04 »
Çok güzel olmuş. Kendi yaptıklarımdan utandım şimdi.
Baş eğmedik edaniye ikbal ü cah için

tufan

• 1180
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: kırklareli/ lüleburgaz
« Yanıtla #37 : 14 Ocak 2013, 16:49:39 »
Çok güzel olmuş ellerinize sağlık :2up
Eğer bir örs isen kendini sabit tut,eğer bir çekiç isen zamanında vur. ( G.Herbert)

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
« Yanıtla #38 : 14 Ocak 2013, 17:42:20 »
Ellerine sağlık.

Brac

• 624
  • Burak/1984/İstanbul
« Yanıtla #39 : 14 Ocak 2013, 17:44:29 »
Çok güzel olmuş. Kendi yaptıklarımdan utandım şimdi.

Teşekkürler Mürsel Bey.O duygu hepimizde var :) herşeyin başı sabır oluyor.