Bıçak Sanatı - Forum

DTE-3 Etkinliği

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
Ynt: DTE-3 Etkinliği
« Yanıtla #80 : 04 Nisan 2013, 12:08:22 »
Böyle güzel bir meyve bıçağı görmemiştim. Çok sade bir o kadarda şık olmuş. Bu yıl katılmadığıma üzüldüm.

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #81 : 04 Nisan 2013, 16:35:30 »
Emre usta tek şey söylüyorum inşallah bana çıkar
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #82 : 04 Nisan 2013, 23:20:40 »
Arkadaşlar başka bıçak paylaşan yokmu meraklanmaya başladım bitirenler koysunda gözlerimiz bayram etsin

« Yanıtla #83 : 05 Nisan 2013, 00:15:57 »
Mehmet usta, benim kafamda hala bir şey yok ne yapacağıma dair  ::) Açıkcası ben de merak ediyorum bıçakları.

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
« Yanıtla #84 : 05 Nisan 2013, 01:11:48 »
Mehmet usta, benim kafamda hala bir şey yok ne yapacağıma dair  ::) Açıkcası ben de merak ediyorum bıçakları.
hocam sen bir anda çıkarsın bizim dilimiz üst damağımıza yapışır ama merakta ediyorun tabiki,mesela bir osmanlı hançeri çıkabilir belki şöyle eğri olanından
« Son Düzenleme: 05 Nisan 2013, 01:13:21 Gönderen: genç bıçak »

murat güleç

• 1029
  • Yer: Ordu
« Yanıtla #85 : 08 Nisan 2013, 11:52:56 »
Dün bıçağın perdahını bitirip kabzesini yapmaya koyuldum. Balçağın tam oturması için bıçağı mengeneye bağlayıp üstten demir boruyla çakarken bıçak mengeneden kayıp sağ üst yanında derin çizik oluştu. Bu nedenle üzülerek etkinlikten çekilmek zorundayım. :'(

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #86 : 08 Nisan 2013, 12:01:42 »
Dün bıçağın perdahını bitirip kabzesini yapmaya koyuldum. Balçağın tam oturması için bıçağı mengeneye bağlayıp üstten demir boruyla çakarken bıçak mengeneden kayıp sağ üst yanında derin çizik oluştu. Bu nedenle üzülerek etkinlikten çekilmek zorundayım. :'(
Bir çizik etkinlikten çekilmenizi gerektirmez bence, benimkinde de bileylerken elmas biley taşının kenarının yaptığı bir çizik var dikine.

Kipmen Sanat web sitesi

murat güleç

• 1029
« Yanıtla #87 : 08 Nisan 2013, 12:07:42 »
O zaman birazdan bir fotoğrafını ekleyeyim. Kabul edilirse devam edeyim.

murat güleç

• 1029
« Yanıtla #88 : 08 Nisan 2013, 12:43:40 »
Telafisi imkansız bir çizik malesef.

Kul,elaltı.

• 246
  • Mustafa.
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: istanbul fındıkzade fatih
« Yanıtla #89 : 08 Nisan 2013, 12:59:11 »
Benim bıçağımda kusurlu yerler var sorun olurmu?Sonuçta acemi işi bir bıçak,bu bıçak ile katılabilirmiyim,resimler linkdeki sayfada .Saygılar.
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=3943.0
« Son Düzenleme: 08 Nisan 2013, 13:24:55 Gönderen: Kul,elaltı. »

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #90 : 08 Nisan 2013, 13:20:07 »
Telafisi imkansız bir çizik malesef.

ustam sanki elmas eğe ile küçük bir desenle kapatılabilirmiş gibi geldi bana

Benim bıçağımda kusurlu yerler var sorun olurmu?Sonuçta acemi işi bir bıçak,resimler linkdeki sayfada var.Saygılar.
http://www.bicaksanati.com/forum/index.php?topic=3943.0

Hediye bir bıçak için düşününce bence biraz daha çalışmalısınız üzerinde (ustaların fikirlerinide almak lazım tabi)

_________________________________________________________________________________
bende 600 kum perdahı yaptım bıçağım yolda en geç ne zaman yayınlamamız lazım

« Son Düzenleme: 08 Nisan 2013, 13:23:03 Gönderen: yersen135 »
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

-Hüseyin Ateş

• 196
  • Meslek: mekatronik teknikeri
  • Yer: istanbul-B.Paşa
« Yanıtla #91 : 08 Nisan 2013, 13:22:03 »
buda benim beğeninize dte-3 etkinliği için yapmış olduğum bıçak çelik d2 4mm 400 kumda sonlandırıldı  kabze egzotik bir ağaç 1200 kumda sonlandırıldı ama adını bilmiyorum kılıfıda yapmaya çalıştım yapabildiğim kadar kusura bakmayın kuralları tam olarak okumamıştım sabit namluda yayınlamıştım öneriler üzerine sonperdağını biraz dağa arttırdım ama onun fotosunu çekmedim [imghttp://imageshack.us/a/img607/3172/img9828v.jpg]http://[/img]

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #92 : 08 Nisan 2013, 15:15:02 »
bende akşama bitiririm diye düşünürken burdaki bıcakları görünce yahu dedim ne dandik bıcak yapmışım  >:(
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #93 : 08 Nisan 2013, 15:50:25 »
Murat, o bıçaktaki taşlama eşiğinin kalitesi her türlü çiziği kaldırır. Belki elmas eğen varsa iki üç hareketle desene çevrilebilir durum ancak bana sorarsanız aynen bırakın derim, ben işçiliği beğendim, kullanışlılığı bozmayacak her türlü kusuru bu tür bir etkinlikte dert etmem açıkçası. O kusurlar bizim üretimde karşılaştıklarımızı hatırlatır değerde benim fikrimce, sonuçta biz bizeyiz...

Kipmen Sanat web sitesi

murat güleç

• 1029
« Yanıtla #94 : 08 Nisan 2013, 16:15:20 »
Emre ustam herşey olabildiğince güzel olsun diye uğraşırken bu tür aksilikler beni çok üzüyor açıkcası. Mengenenin bu denli çizik atması bıçağın hamonlu olmasında kaynaklandı. Elmas eğe takımım var ama hiç sırt deseni çalışmadım. Düzelteyim derken mahvetmekte istemiyorum. Eğer etkinliğe katılan diğer üyelerde kabul ederlerse bu şekilde devam edeyim.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #95 : 08 Nisan 2013, 16:17:26 »
Emre ustam herşey olabildiğince güzel olsun diye uğraşırken bu tür aksilikler beni çok üzüyor açıkcası. Mengenenin bu denli çizik atması bıçağın hamonlu olmasında kaynaklandı. Elmas eğe takımım var ama hiç sırt deseni çalışmadım. Düzelteyim derken mahvetmekte istemiyorum. Eğer etkinliğe katılan diğer üyelerde kabul ederlerse bu şekilde devam edeyim.
abi denemeden bilemezsin etkinlikten çekilmeyi düşünürken belkide bundan sonra sırt desensiz bıçak yapmamaya başlarsın. :D
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

murat güleç

• 1029
« Yanıtla #96 : 08 Nisan 2013, 16:24:24 »
Sırt deseni görüntü olarak güzel fakat ben hiç denemedim. Sadeliği daha çok seviyorum galiba.

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #97 : 08 Nisan 2013, 16:26:23 »
Bende yaptığım en son bıçağı paylaşmayı düşünüyorum. Bir sakıncası yoksa tabii.

"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #98 : 08 Nisan 2013, 17:00:43 »

aynı bıçakla devam et bence Murat .  sırt desenı kapatır bu çiziği yapsanda olur yapmasanda olur. bıttığınde guzel bıçak olacak.
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

murat güleç

• 1029
« Yanıtla #99 : 08 Nisan 2013, 17:11:21 »
Pekala Taner ustam. O zaman bu şekilde devam ediyorum.