Bıçak Sanatı - Forum

3 renk damascus calışması

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
Ynt: 3 renk damascus calışması
« Yanıtla #40 : 04 Mart 2013, 18:02:46 »
Özgür şimdi gördüm o ne öyle süper birşey olmuş göz kamaştırıcı bitmişini düşünemiyorum

eyvallah ustadım sağ olasın

Aha, adam gitti kutuplara orada can sıkıtıntısından artık ne kadar bilendiyse, geldiği gibi ölüm vuruşu yapmaya başladı bize. :-\

Şu 80cr2'nin olaya kattığı fark gerçekten çok hoş, rasim ustanında seninde ellerine sağlık özgür. gerçekten çok hoş olacak bu işin sonu...

Ustam ben hiçbirşey yapmadım sadece cılgın fikirler peşindeydim rasim ustada sağ olsun fikri hayata gecirdi asıl istediğimiz olmadı ama ortaya cok güzek bir renk cıktı

bakalım bir sonrakinden 15n20 yi cıkarıp yerine civa celiğimi koysak acaba

Bu iş böyle olmayacak İstanbul a taşınmak lazım :)

aman dostum masrafa girme derim

:2up Harika bişey oluyor Özgür, ellerinize sağlık ikinizin de. Bu bıçağa kesinlikle bir üç renkli burma bez mikarta yakışır, kesinlikle  ;) Mesela http://www.knifenetwork.com/forum/showthread.php?t=32402

ustam tilkinin aklına soktun şimdi tavuğu dur dura bilirsen bakalım bir deneyeyim şunu ama renkler nasıl olmalı kararsız kaldım

GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
« Yanıtla #41 : 04 Mart 2013, 18:23:06 »
     Bu çalışma bir isim hak ediyor.Ne dersiniz?Adını ustalarımıza soralım.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #42 : 04 Mart 2013, 19:50:07 »
     Bu çalışma bir isim hak ediyor.Ne dersiniz?Adını ustalarımıza soralım.

ismi bilmeme ama bugun balçak için bronz dövmek zorunda kaldım lama halinde bronz olmadığından malesef mil halinde aldık ve lama yaptık yanındada hadi olmuşken civa çeliği ve O-1 dövdük ekstra olarakta 440c dövme işlemi başarı ile sonuçlandı

Mehmet DOĞAN

• 337
  • Meslek: Elektrik Teknisyeni
  • Yer: Hatay /DÖRTYOL (Birecik)
« Yanıtla #43 : 04 Mart 2013, 23:45:44 »
Maşallah deyip nazardan esirgeyelim şimdiden güzel görünüyor ellerinize saglık,
Aha, adam gitti kutuplara orada can sıkıtıntısından artık ne kadar bilendiyse, geldiği gibi ölüm vuruşu yapmaya başladı bize. :-\

Şu 80cr2'nin olaya kattığı fark gerçekten çok hoş, rasim ustanında seninde ellerine sağlık özgür. gerçekten çok hoş olacak bu işin sonu...
Sanırım soguktan çok etkilenmiş ocagın yanından ayrılmıyor :2up
İki dost arasına bir kez güvensizlik girerse, birine ya sürgün ya da ölüm düşer.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #44 : 04 Mart 2013, 23:52:07 »
Maşallah deyip nazardan esirgeyelim şimdiden güzel görünüyor ellerinize saglık,

Sanırım soguktan çok etkilenmiş ocagın yanından ayrılmıyor :2up

istediğim olana kadarda ayrılmam hayırlısı ile  :D
bugun malzemeleri ayarladım O-1 civa 80crv2 lerde elde gelsin küçük damast balta  :D

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #45 : 05 Mart 2013, 00:01:08 »
Hadi bakalım kolay gelsin. Özgür kardeş seni kimse durduramayacak artık öyle görünüyor :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #46 : 05 Mart 2013, 00:04:02 »
Hadi bakalım kolay gelsin. Özgür kardeş seni kimse durduramayacak artık öyle görünüyor :)

yok kardeşim durucam anca baltayı bitireyim birde şu malzemeyi ondansonra duracam  O:-)

belki

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #47 : 05 Mart 2013, 00:08:39 »
Yok yok durmazsın. Öyle görünüyor ki bu dövme işini çok sevdin. Ortaya çıkan sonuca da bakınca ve düşündüklerine bakılırsa bırakacak gibi durmuyorsun. Altta 440C dövdük mü dedin. Sırada paslanmazlardan bir çalışma gelecek gibi görünüyor. Baltada nasıl bir şey olacak çok merak ediyorum.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #48 : 05 Mart 2013, 00:10:58 »
Yok yok durmazsın. Öyle görünüyor ki bu dövme işini çok sevdin. Ortaya çıkan sonuca da bakınca ve düşündüklerine bakılırsa bırakacak gibi durmuyorsun. Altta 440C dövdük mü dedin. Sırada paslanmazlardan bir çalışma gelecek gibi görünüyor. Baltada nasıl bir şey olacak çok merak ediyorum.

440c dövdük bana 5mm kadar lazımdı ama malesef ocakta problem cıkınca 8mm kaldı namert 50mm çapta malzemeyi anca 8mm lama haline getirdik :)
dövme paslanmazsa bendeki ler dövme anlımızın teri ama iki parçadan birini kaybettik  :D

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #49 : 05 Mart 2013, 00:15:35 »
Dövülen malzemelerden biri mi kayıp oldu? Eğer öyle ise ben orda olsam diğer parçada kaybolurdu kesin :) Öyle güzel lamalar kolay kolay bulunmaz. Şu denemeler bitsin bizlere de yaparsınız artık. Sırada ben varım ona göre.

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #50 : 05 Mart 2013, 00:18:13 »
Dövülen malzemelerden biri mi kayıp oldu? Eğer öyle ise ben orda olsam diğer parçada kaybolurdu kesin :) Öyle güzel lamalar kolay kolay bulunmaz. Şu denemeler bitsin bizlere de yaparsınız artık. Sırada ben varım ona göre.

yok kardeşim ısıtma işlemini indiksiyonda yapıyorduk malzeme fazla ısındı ve tam dövdük dagıldı meret at cöpe sanırım 1250 dereceye cıktık sonra ısıyı düzelttik herşey yoluna girdi

440c dövmesi kolay allahın izni ile ama mil olarak 30 cap bulmak zor malesef 30 cap cokdaha kolay dövülüyor

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
« Yanıtla #51 : 05 Mart 2013, 00:22:52 »
Geçmiş olsun ve kolay gelsin Vallaha sonuçları merakla bekliyorum. İlk 3 renkli damascus harika. Bundan sonrakilerde güzel olacak bence. Sıcak demircilikten hiç anlamam ama bir o kadarda seviyorum. Bizlerin genlerinde var herhalde bu sevgi :)

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
« Yanıtla #52 : 05 Mart 2013, 00:24:45 »
   Çalışmalar iyi gidiyor,takip etmeye çalışıyoruz.Kolay gelsin.

ersenanahtar

• 1362
  • SİNAN ERŞEN
    • BIÇAKLARIMIZ...
  • Meslek: anahtar&bıçakçılık
  • Yer: bandırma/balıkesir
« Yanıtla #53 : 06 Mart 2013, 14:41:23 »
ustalarımın ellerine sağlık güzel bir çalışma olmuş elleriniz dert görmesin... :)
Keskin bıçak olmak için, çok çekiç yemek gerekir...

ibrahim 6360

• 407
  • Meslek: Ticaret
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #54 : 07 Mart 2013, 23:37:00 »
Ben bunu kaçırmışım Özgür daha doğrusu bu kadar çabuk davranacağını düşünemedim,bu nasıl bir şey olmuş yahu harika görünüyor,aslına bakarsan ben böyle bir şey çıkacağını hiç düşünmemiştim.Bakalım sonunda nasıl bir şey çıkacak merakla bekliyorum :2up
Fotoğraf "Çekilir", Resim "Çizilir" :)

ozgurozdemir

• *
  • 1
« Yanıtla #55 : 12 Nisan 2013, 11:16:15 »
Ben bunu kaçırmışım Özgür daha doğrusu bu kadar çabuk davranacağını düşünemedim,bu nasıl bir şey olmuş yahu harika görünüyor,aslına bakarsan ben böyle bir şey çıkacağını hiç düşünmemiştim.Bakalım sonunda nasıl bir şey çıkacak merakla bekliyorum :2up

eyvallah ustadım bakalım bu bıcak biraz gec bitecek :)
balçak bronz olucak form dada değişiklik söz konusu sırtta 3mm kadar kaynamayan bölüm var :) formu değişecek.
bakalım bugun 15n20 lerim geliyor 4mt kadar 80crv2 ler hazır O-1 lerde yolda inşallah önümüzdeki hafta sonu buralarda olursam sabah 8de rasim ustanın kapısına dayanırım :)

ama bu sefer gül deseni cıkaracaz allahın izni ile

bayrak

• 103
  • birol aslan
  • Meslek: inşaat
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #56 : 12 Nisan 2013, 11:34:17 »
eyvallah arkadaşlar genel anlamda damas kabzaları namluyu gölgede bırakmamak için ya abanoz yada koyu renkli bir agaçtan veya boynuzdan yapymış  gizli kuyruk olsaydıki yapmadık geyik boynuzu güzel dururdu geyik boynuzu başka bıcaklara kaldı şimdilik manda olacak ziyadesi ile abonozum yok malesef bende olan senegal abanozu oda 2 renk  :'(

bu arada gümüş nikel bulsaydık hoş olurdu sanırım olmadı paslanmaz balçak denemesi yapıcaz :)

bence en güzeli o bıçağa gidecek olan manda boynuzu olur  ön kısmınada srı balçağı koydunmu, süper tam benlik bir bıçak ama illada abanoz olacak diye şartmı var bence ardıç ağacıda olur çok sert bir ağaçtır parlaktır süper cila tutar mat rengi çok güzel durur, zeytin ağacıda güzel olur, ak gürgende ayrıca ak gürgendenkında yapacaksın üzerinin desen işlememside benden hediye olsun cila atıldığında ak gürgene parlak ışıl ışıl duruyo ben  yaptım , birde aklıma geldi maun ağacıda olur ama oda sert ve nazik bir ağaç yere düşse deforme oluyo işleyip cilayı yiyince yanıyo bıçağın sapı tek sorunuda bulaşık makinasına atılmaması gerekli, sonuç olarak nen manda boynuzunda karar kıldım ,kolay gelsin arkadaş
Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya;
Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya! ..

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
« Yanıtla #57 : 14 Nisan 2013, 18:26:11 »
Ustalarımın ellerine kollarına sağlık ben bu 3 renk damascusa bayıldım süper bir çalışma olmuş tebrik ederim.Devam çalışmalarını sabırsızlıkla bekliyorum bu arada bende kabza konusunda düşüncemi belirtmek isterim ustalarında beyan ettiği gibi deve kemiği bulunmadığı zamanda deve gibi sığır kemiği :) güzel olur kanaatindeyim tekrardan ellerinize emeklerinize sağlık. :2up :2up :2up :2up :2up