Bıçak Sanatı - Forum

Av bıçağı

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
  • Yer: İZMİR
Av bıçağı
« : 08 Mart 2013, 13:15:51 »
Merhaba sevgili arkadaşlar,değerli ustalarımız yeni bitirdiğim bir bıçağı sizler ile paylaşmak istedim.
Malzeme:
Çelik :1095--Kabza :Wenge--Balçak ve sarı lineer : prinç--Sırt deseni dolgu malzemesi:Boya ve epoksi Kılıf :kösele iç astar çift traflı kuzu derisi. Sertlik :55-58 HRC
Uzunluk:28 cm Kalınlık 4mm Namlu:14 cm Kabza 14 cm Kılıf dahil toplam ağırlık:480 gr

image upload

upload

picture sharing

image ru

pic hosting

online photo storage

image

upload pics

upload photos

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
Ynt: Av bıçağı
« Yanıtla #1 : 08 Mart 2013, 13:21:57 »
Farklı bir profil güzel olmuş ellerine sağlık
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #2 : 08 Mart 2013, 13:28:20 »
Yunus Bey kendinize has bir balçak stiliniz var bayaği beğeni topladiğindan emin olabilirsiniz.Kabzada yatagani animsatan ayrinti ve kilif çalismalariniz dikkatlerden kacmiyor .tebrikler..
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

damascus

• 1467
  • Hakan / 1986 / Kırıkkale/Bandırma
  • Yer: BANDIRMA...
« Yanıtla #3 : 08 Mart 2013, 13:33:32 »
Ellerinize sağlık kusursuz olmuş...

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #4 : 08 Mart 2013, 13:37:46 »
Yine hayranlıkla yapılan işçiliği izliyorum. Hem kılıf hemde bıçak harika olmuş. Ellerin dert görmesin.

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
« Yanıtla #5 : 08 Mart 2013, 13:48:01 »
       Benzeri olmayan,güzel bir çalışma olmuş.Ellerinize sağlık. :2up

scruby

• *
  • 46
  • Harun
  • Meslek: Makine Mühendisi
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #6 : 08 Mart 2013, 13:55:36 »
sırt desenleri güzel olmuş. detay fotoğrafı koyabilir misiniz?
"Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur. Düşmem dersin düşersin, şaşmam dersin şaşarsın.Öldüm der durur, yine de yaşarsın"
Mevlânâ

« Yanıtla #7 : 08 Mart 2013, 15:26:34 »
Yunus, fotoğraf gösterseler bunu Yunus yapmış derdim kesinlikle. Artık tarzın oturdu  :2up tüm hatlarıyla değişik bir bıçak olmuş ve çok güzel olmuş. Sapın arkasındaki Yatağan kılıçların bir yorumu gibi duruyor. Deri kılıf ise ayrı bir estetiğe sahip, tebrikler. Ellerin kolların dert görmesin.
« Son Düzenleme: 08 Mart 2013, 15:46:32 Gönderen: sefaçabuk »

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #8 : 08 Mart 2013, 15:32:41 »
Cok guzel namlu kabza kilif hersey uyum icinde elinize saglik cok guzel olmus

YAŞAR PEHLİVAN

• 362
  • Meslek: memur
  • Yer: sakarya
« Yanıtla #9 : 08 Mart 2013, 15:37:19 »
Kulaklı bir av bıçağı güzel olurmu derdim,olurmuş hemde çok güzel olurmuş eline koluna sağlık. :2up :2up :2up

ibrahim 6360

• 407
  • Meslek: Ticaret
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #10 : 08 Mart 2013, 16:16:56 »
Tebrik ederim Yunus Emre yine çok güzel bir bıçak çıkmış ortaya,Sefa ustanın da dediği gibi bu tarz artık sende oturdu fakat bence artık başka tarz bıçaklar deneme vakti geldi diye düşünüyorum.Bu tarzdaki başarını inanıyorum ki diğer tarz bıçaklarda da fazlasıyla sağlayacaksın,bu sebeple ben senden artık farklı tarzda bir bıçak yapmanı bekliyorum.Çalışmalarında başarılar kolay gelsin.
Fotoğraf "Çekilir", Resim "Çizilir" :)

ercan ertürk

• 301
  • ercan ertürk 1971
  • Meslek: ayakkabı imalatçısı
  • Yer: B PAŞA İSTANBUL
« Yanıtla #11 : 08 Mart 2013, 22:54:22 »
güzel farklı bir bıçak olmuş tam seğirlik  kılıf ta güzel  yanlız birşey sormak istiyorum bu tür kılıf belde takılı olduğu halde bıçağın kabzesi nasıl sabitleniyor  sorun çıkarmazmı   ::) siz  sanırım denediniz    sagılar

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
« Yanıtla #12 : 08 Mart 2013, 23:52:32 »
Farklı bir profil güzel olmuş ellerine sağlık
Teşekkür ederim Mehmet ustam sağolun.
Yunus Bey kendinize has bir balçak stiliniz var bayaği beğeni topladiğindan emin olabilirsiniz.Kabzada yatagani animsatan ayrinti ve kilif çalismalariniz dikkatlerden kacmiyor .tebrikler..
Teşekkür ederim Kaya ustam beğenilerinize layık olmaya çalışacağım.
Ellerinize sağlık kusursuz olmuş...
Teşekkür ederim Hakan ustam sağolun.
Yine hayranlıkla yapılan işçiliği izliyorum. Hem kılıf hemde bıçak harika olmuş. Ellerin dert görmesin.
Teşekkür ederim Salim ustam sağ olun.

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
« Yanıtla #13 : 08 Mart 2013, 23:57:03 »
       Benzeri olmayan,güzel bir çalışma olmuş.Ellerinize sağlık. :2up
Teşekkür ederim sağ olun
sırt desenleri güzel olmuş. detay fotoğrafı koyabilir misiniz?
Teşekkür ederim sağ olun Daha yakından çekebileceğim bir makro aparatım yok sırt desenleri elde eğe ile açıldı.
Yunus, fotoğraf gösterseler bunu Yunus yapmış derdim kesinlikle. Artık tarzın oturdu  :2up tüm hatlarıyla değişik bir bıçak olmuş ve çok güzel olmuş. Sapın arkasındaki Yatağan kılıçların bir yorumu gibi duruyor. Deri kılıf ise ayrı bir estetiğe sahip, tebrikler. Ellerin kolların dert görmesin.
Teşekkür ederim Sefa hocam sağ olun var olun.yatağan kılıçları hep ilgimi çekiyor nedendir bilmem daha kılıç yapmak için çok fırın ekmek yemem gerekecek bende bıçağa uyarlamak istedim hocam kılıfda ahşapta uyguladığım eskitme işini uyguladım beğenileriniz için çok teşekkür ederim
Cok guzel namlu kabza kilif hersey uyum icinde elinize saglik cok guzel olmus
Teşekkür ederim sağ olasın

Yunus Emre TOK

• 1005
  • 1971
« Yanıtla #14 : 09 Mart 2013, 00:03:13 »
Kulaklı bir av bıçağı güzel olurmu derdim,olurmuş hemde çok güzel olurmuş eline koluna sağlık. :2up :2up :2up
Teşekkür ederim sağ olun beğenilerinizi boşa çıkarmamaya gayret edeceğim
Tebrik ederim Yunus Emre yine çok güzel bir bıçak çıkmış ortaya,Sefa ustanın da dediği gibi bu tarz artık sende oturdu fakat bence artık başka tarz bıçaklar deneme vakti geldi diye düşünüyorum.Bu tarzdaki başarını inanıyorum ki diğer tarz bıçaklarda da fazlasıyla sağlayacaksın,bu sebeple ben senden artık farklı tarzda bir bıçak yapmanı bekliyorum.Çalışmalarında başarılar kolay gelsin.
Teşekkür ederim İbrahim ustam sağ olun başka tarz bıçaklara geçmek bende istiyorum elimde olanları değerlendiiriyorum bu profilleri bitirdikten sonra yeni modeller üzerinde çalışmak istiyorum tekrardan teşekkür ederim beğenilerinizi boşa çıkarmamaya gayret edeceğim
güzel farklı bir bıçak olmuş tam seğirlik  kılıf ta güzel  yanlız birşey sormak istiyorum bu tür kılıf belde takılı olduğu halde bıçağın kabzesi nasıl sabitleniyor  sorun çıkarmazmı   ::) siz  sanırım denediniz    sagılar
Teşekkür ederim sağ olun bıçağın balçak kısmı kılıftaki yatağa giriyor sağa sola esnemesi oynaması,kılıftan baş aşağı çevirip savursanız bile bıçak çıkmıyor.

ZUHRAT

• 104
  • Meslek: biyolog
  • Yer: van
« Yanıtla #15 : 09 Mart 2013, 09:35:06 »
USTAM SAP VE KILIF UYUMU HARIKA.KILIFIN RENGİNE BAYILDIM  :2up

muraterkut

• 1119
  • Murat E. Köroğlu / 1969
  • Meslek: muhasebe
  • Yer: samsun
« Yanıtla #16 : 09 Mart 2013, 12:34:57 »
gerçekten farklı bir çalışmaya imza atmışsınız, ben çok beğendim...  :2up
girdim ilim meclisine, eyledim kıldım talep
dediler ilim geride, illa edep illa edep.....

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #17 : 09 Mart 2013, 15:56:40 »
çok guzel ve tıtız çalışmışsın elıne koluna sağlık.  gözume ılk çarpan kabzede kullandığın vengenın desenı .
ahşap suyuna kesıldığınde  desenler böyle görkemlı oluyor.  ve bu ahşabı kabzeye paralel monte etmek görsellığı bır kat daha arttırmış.   ;)
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

Doğukan

• 232
  • Meslek: İşletme
  • Yer: İstanbul / Antalya
« Yanıtla #18 : 01 Nisan 2013, 18:39:33 »
Ellerinize sağlık Yunus bey bıçağınız harika olmuş... Kılıfına ayrıca bayıldım... Kılıfın üzerindeki boyama sünger ile nokta uygulama ilemi yapılıyor acaba?

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #19 : 01 Nisan 2013, 19:24:39 »
ellerine sağlık ustam değişik bir form olmuş....kesinlikle muhteşem, :2up
 kabzadaki tasarıma bayıldım... :2up :2up :2up