Bıçak Sanatı - Forum

Şef bıçağı.

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
Şef bıçağı.
« : 30 Mart 2013, 13:12:52 »
Uzun zamandır bir tembelliktir gidiyor bir şeyler üretemiyordum. Uzun zaman önce profilini çıkardığım ancak bitirmeye üşendiğim bir bıçak oldu bu.
Kabza 500 namlu ise 1200 grite kadar zımparalandı.
Kabza boyu 10 namlu ise 17 cm.
Çelik 1,4109.
Kabza zeytin.
Pimler pirinç.

İyi veya kötü yorumlarınızı yaparsanız sevinirim.  :)

« Son Düzenleme: 30 Mart 2013, 13:14:34 Gönderen: SertacMezereli »
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
Ynt: Şef bıçağı.
« Yanıtla #1 : 30 Mart 2013, 13:23:13 »
eline sağlık ikinci resimde pinlerin etrafında biraz oyuklar var başkada hata yok
ısıl işlemi sen mi yaptın yoksa yardım aldın mı
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #2 : 30 Mart 2013, 13:25:19 »
eline sağlık ikinci resimde pinlerin etrafında biraz oyuklar var başkada hata yok
ısıl işlemi sen mi yaptın yoksa yardım aldın mı

Teşekkür ederim.Evet kendim yaptım.
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Osman Kurt

• 6285
  • Yer: İstanbul / Gaziosmanpaşa
« Yanıtla #3 : 30 Mart 2013, 13:30:40 »

paslanmaz çelik olduğu için sordum çünkü karbon çeliklerine göre daha yüksek ısı ve oksijensiz ortam gerektiğinden fırın olmadan bu kriterlere uymak zor.
Bizim silahımız bilgidir, ve mermiler ise sözlerimiz. Lakin kurşun geçirmezmiş, sizin beyinleriniz.
İstanbul / Gaziosmanpaşa
Bütün ümidim gençliktedir.
Mustafa Kemal ATATÜRK
Instagram

Salim Türk

• *
  • 6976
  • 1976
  • Meslek: Web tasarım ve programlama (Makine Öğretmeni)
  • Yer: İzmir-Buca
« Yanıtla #4 : 30 Mart 2013, 13:42:43 »
Isıl işleme bir şey söyleyemem ama diğer işçiliklere bakınca ciddi bir gelişme var  :2up  Kesici ağza doğru bir bombeleşme var gibi görünüyor. Taşlama sırta kadar mı gidiyor? Perdahı bu sefer makine kullanmadan yaptın herhalde değil mi?

mehmet dülcek

• 3207
  • Yer: tuzla/istanbul
« Yanıtla #5 : 30 Mart 2013, 13:44:24 »
Bence guzel olmus eline saglik yanliz 3 pim yani ortayada bi tane atsaydin sanki daha iyi olurdu

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #6 : 30 Mart 2013, 13:52:18 »

paslanmaz çelik olduğu için sordum çünkü karbon çeliklerine göre daha yüksek ısı ve oksijensiz ortam gerektiğinden fırın olmadan bu kriterlere uymak zor.

Zar zorda olsa yüksek ısıya çıktım.Herhangi bir sorun çıkmadı eğe testini de başarıyla geçti.

Isıl işleme bir şey söyleyemem ama diğer işçiliklere bakınca ciddi bir gelişme var  :2up  Kesici ağza doğru bir bombeleşme var gibi görünüyor. Taşlama sırta kadar mı gidiyor? Perdahı bu sefer makine kullanmadan yaptın herhalde değil mi?

Teşekkürler. Evet kesici ağza doğru biraz bombeleşme var. Sırtın biraz aşağısından başlıyor.Perdah yapmak için makinem yok ne yazık ki.Sadece ısıl işlemden sonra oluşan yanık yağları spirale cırt zımpara takarak alıyorum gerisi el ile.

Bence guzel olmus eline saglik yanliz 3 pim yani ortayada bi tane atsaydin sanki daha iyi olurdu

Sağolun. İki tane yeterli olur diye düşündüm.Perçinler çok olunca çatlayabilir belki diyerekten.

scruby

• *
  • 46
  • Harun
  • Meslek: Makine Mühendisi
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #7 : 30 Mart 2013, 15:03:56 »
Eline sağlık güzel olmuş. Bir sorum olacak, sap için zeytin malzemeyi stabilize etmedin heralde. Değil mi?
"Olmaz dediğin ne varsa hepsi olur. Düşmem dersin düşersin, şaşmam dersin şaşarsın.Öldüm der durur, yine de yaşarsın"
Mevlânâ

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #8 : 30 Mart 2013, 15:05:43 »
Eline sağlık güzel olmuş. Bir sorum olacak, sap için zeytin malzemeyi stabilize etmedin heralde. Değil mi?

Teşekkürler hayır etmedim.3-4 kat bezir yağı sürdüm.

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
« Yanıtla #9 : 30 Mart 2013, 17:17:15 »
   Bıçak güzel olmuş.Ellerine sağlık.Isıl işlemi nasıl yaptın?kaç derece ısıya çıktın anlatabilirmisin?

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #10 : 30 Mart 2013, 19:09:06 »
   Bıçak güzel olmuş.Ellerine sağlık.Isıl işlemi nasıl yaptın?kaç derece ısıya çıktın anlatabilirmisin?

Teşekkür ederim.Kömür ocağında yaptıgım için ısıyı gözle ölçmek zorunda kaldım.Onun içinde ısıl tav renklerini kullandım.

aliata

• 998
  • Meslek: elk.
  • Yer: ankara
« Yanıtla #11 : 30 Mart 2013, 20:24:25 »

Teşekkür ederim.Kömür ocağında yaptıgım için ısıyı gözle ölçmek zorunda kaldım.Onun içinde ısıl tav renklerini kullandım.
Büyük başarı,tebrikler. :2up

bora atalay

• 1515
  • bora atalay 1969 5366888999
  • Meslek: esnaf
  • Yer: samsun
« Yanıtla #12 : 30 Mart 2013, 20:43:38 »
temiz işçilik çıkartmışsın tebrik ederim.... :2up

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #13 : 30 Mart 2013, 22:04:46 »
temiz işçilik çıkartmışsın tebrik ederim.... :2up

Teşekkürler.   ^-^

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
« Yanıtla #14 : 30 Mart 2013, 22:21:42 »
Sertac harika bir şey olmuş bu  her şef böyle bir biçağa sahip olmak isteyecektir.yemek yapmayi seviyormusun bilmiyorum ama bir ezme salatasi yaparsan bu biçakla iştahla burda resmini görmek isterimm ;D
 :)Namluda kac mm kalinlik kullandin bu arada?
Tebrikler..
« Son Düzenleme: 30 Mart 2013, 22:26:35 Gönderen: Kaya »
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

ilkser

• 548
  • Serhat-1981
  • Yer: Yozgat / Kocaeli
« Yanıtla #15 : 30 Mart 2013, 22:25:52 »
Ellerine sağlık Sertaç. Gayet iyi gidiyorsun.
Eleştiri değil ama kabza malzemesinin desenleri aynı olsa idi göze daha hoş gözükecekti.
Yada benim gözüme bu çarptı. ;)
Uçmak,düşmeyi göze almaktır.

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #16 : 30 Mart 2013, 22:36:43 »
Sertac harika bir şey olmuş bu  her şef böyle bir biçağa sahip olmak isteyecektir.yemek yapmayi seviyormusun bilmiyorum ama bir ezme salatasi yaparsan bu biçakla iştahla burda resmini görmek isterimm ;D
 :)Namluda kac mm kalinlik kullandin bu arada?
Tebrikler..

Teşekkür ederim Kaya abi. Üşendiğim için pek sevmem.  ;D Ama bir gün fırsat olursa sen yap da yiyelim.  :D

Ellerine sağlık Sertaç. Gayet iyi gidiyorsun.
Eleştiri değil ama kabza malzemesinin desenleri aynı olsa idi göze daha hoş gözükecekti.
Yada benim gözüme bu çarptı. ;)

Teşekkürler.Kabza aslında tek bir parçaydı ben ikiye böldüm aynı desen bir başkasında vardı ama bozmak istemedim bu şekli.

Kaya

• 2867
« Yanıtla #17 : 30 Mart 2013, 22:47:23 »
Gel misafirim ol ezme sorun değil yanina haydari şakşuka beğendide yapariz hemde biçağini test ederiz;)

SertacMezereli

• 1256
« Yanıtla #18 : 30 Mart 2013, 22:49:07 »
Gel misafirim ol ezme sorun değil yanina haydari şakşuka beğendide yapariz hemde biçağini test ederiz;)

Rakıda getireyim mi?  :-\

Kaya

• 2867
« Yanıtla #19 : 30 Mart 2013, 22:57:37 »
İncir rakisimi?