Bıçak Sanatı - Forum

Şef bıçağı.

Kaya

• 2867
  • Meslek: technik
  • Yer: Frankfurt
Ynt: Şef bıçağı.
« Yanıtla #40 : 03 Nisan 2013, 12:29:25 »
Sefa Hocam Haklisiniz ben tercume kurbani oldum konuda geçen glühen yumuşatma tavlamasi olarak algilanmali ben konuyu yanlis algilamişim buradanda bir düzeltme yapalim
Alimler seyre dalar ,cahil olan dostluk düsmanlik arar

enemymortar

• 179
  • Ahmet Özgen
  • Meslek: Mali Müşavir
  • Yer: Afyonkarahisar
« Yanıtla #41 : 03 Nisan 2013, 12:54:08 »

Ellerine sağlık Sertaç, görüntü gayet güzel olmuş. Yanlız bu 4109 çeliğine suyu ne ile verdin ? Bu hafta sonu bende 2 tane kasap bıçağı yaptım ve birkaç defa yağda su vermeme rağmen su almadı malzeme. Sağolsun Gökhan ustam nette biraz araştırıp havada su vermem gerektiğini söyleyince öyle yaptım ve sonu tatminkar oldu. Demek istediğim eğer yağda su verdiysen gerektiği gibi sertleşmemiştir  :(

Aynı çelikte benimde yağda su verme denemem olmuştu. Başarılı olamamıştım. yakın zamanda tekrar bir denemem olacak bu sefer havada su vermeyi deneyeceğim. Sormak istediğim havada su vermek için aliminyum plaka arasına sıkıştırmak şart mıdır. Veya hava püskürmek. istenen sıcaklığa ulaştıktan sonra havada asılı olarak bıraksak havada su vermiş olur muyuz ?

Mehmet GENÇ

• 2368
  • Mehmet GENÇ-1969
    • gencbicak
  • Meslek: Bıçak imalatı-Makine Teknikeri 0 536 215 93 26
  • Yer: Giresun Merkez
« Yanıtla #42 : 03 Nisan 2013, 14:24:43 »
Ellerine sağlık bıçak görüntü olarak güzel ısıl işlemide ustaların dediklerine uyduğun taktirde çok daha güzel olacaktır kolay gelsin
''Keskin Bıçak Ençok Sahibini Keser''

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
  • Meslek: Elektronik Müh.
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #43 : 03 Nisan 2013, 14:55:10 »
Güzel olmuş, ben beğendim, belki yazılmıştır yinede söyleyeyim istedim, bıçak 3 pini kaldırırmış geldi bana.
Tecrübe dünyanın en pahalı şeyidir.
Bilge ERDOHAN

SertacMezereli

• 1256
  • Yer: Mersin
« Yanıtla #44 : 03 Nisan 2013, 17:10:23 »
Ellerine sağlık bıçak görüntü olarak güzel ısıl işlemide ustaların dediklerine uyduğun taktirde çok daha güzel olacaktır kolay gelsin

Teşekkür ederim ustam elimizden geldiğince yapacağız artık.

Güzel olmuş, ben beğendim, belki yazılmıştır yinede söyleyeyim istedim, bıçak 3 pini kaldırırmış geldi bana.

Teşekkürler beğendiğinize sevindim.Belki kaldırırdı ama riske girmek istemedim bundan önce kırılan saplar hep pin yerlerinden kırıldı.
"Zor olduğu için cesaret edemediğimiz şeyler, aslında biz cesaret edemediğimiz için zordur..."

Çalışan iki el, dua eden binlerce elden daha çok iş yapar.