Bıçak Sanatı - Forum

İlginç Deneme

wu_tang

• 97
  • Umut Durmuş
  • Meslek: iletişim hizmetleri
  • Yer: Kocaeli
İlginç Deneme
« : 02 Eylül 2010, 08:43:16 »
katanayı uçak savar ile parçalama testi  ;D

http://www.wimp.com/strongestsword/

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
Ynt: İlginç Deneme
« Yanıtla #1 : 02 Eylül 2010, 10:51:08 »
  :o valla ilginç, iyi mücadele etti katana ama sonuçta karşısındaki uçaksavar  ;) paylaşım için teşekkürler
« Son Düzenleme: 02 Eylül 2010, 10:52:59 Gönderen: Soytürk Dönmez »

Berke Boyacı

« Yanıtla #2 : 02 Eylül 2010, 16:11:22 »
Bu katanaları yapan ustalar bu videoyu izlemese bari :(

wu_tang

• 97
  • Umut Durmuş
  • Meslek: iletişim hizmetleri
« Yanıtla #3 : 02 Eylül 2010, 18:54:44 »
katana ustası galiba yeterince sağlam yapamamış kılıcı  :D

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #4 : 02 Eylül 2010, 18:58:33 »
Hımm, katanaya ağır makineliyle ateş etmek kimin aklına geldi acaba. Bence sivri zekalı birisi idda etmiştir katana mermileri havada böler ve kılıca hiç zarar gelmez diye. Bu arkaraşımız fazla çizgiroman okuyan biri olmalı :) Ben ustanın kırılma anında içinin gittiğine eminim  :(

Kipmen Sanat web sitesi

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #5 : 02 Eylül 2010, 22:21:38 »
ben katılmıyorum.
bu mermiler zırhdelici nitelikte. Ve aynı noktaya gelmese kılıç cok daha fazla mermiye dayanır. Kısaca şöyle söyliyebilirim.  bu konuda özel eğitimli bir TSK mensubuna bu videoyu izletmiştim. arkadaş gözlerine inanamadı. siz o ağır makinelinin gücünü tam ölçemiyorsunuz diyeyim....

XauPau

• 1108
  • Hayri Canyakmaz 1980
  • Meslek: Finans
« Yanıtla #6 : 02 Eylül 2010, 23:05:54 »
Kesinlikle bu silahın ve mermilerinin gücü çok farklı. 01:15 e bakarsanız birkaç mermi parçalanıyor da. 9mm normal bir mermiye bakın neler yapıyor

http://www.livevideo.com/video/24C19A909F0C44BA8448EBA79D9E05D4/9mm-handgun-versus-katana-swor.aspx

Bekir Çankırı

• *
  • 506
    • Metal El Sanatları
  • Meslek: makine tasarımı
  • Yer: istanbul - ümraniye 1956 0 rh +
« Yanıtla #7 : 03 Eylül 2010, 00:14:06 »
Kelebekle   timsahın bilek güreşi   bu ..ve sonucu baştan belli  aptalca  bir  show business  çakallığı . güzelim  katanaya da  ustanın düşürüldüğü  duruma da  üzüldüm.
"Hiçbir şey zor değildir, yeteri kadar ufak parçalara bölersek..." HENRY FORD

http://bekircankiri.blogspot.com/

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #8 : 03 Eylül 2010, 09:40:31 »
Katanayı yapmak da kullanmak da ustalık işidir. Fırın fırın ekmek yemeyi gerektirir.

Halbuki tüm dünyaya sirayet eden batı zihniyetinde kişi pişmek için kılını bile kıpırdatmak zorunda kalsa aleti suçlar. Daha kolayca iş gören basidine, güçlüsüne bakar. Böylece piyasanın da çarkları döner. Amerigan askerlerinin ateş etmedeki "Spray and pray" mantığı da böyledir. Nişan alacak mentaliten ve eğitimin yoksa sen de mermileri saç ve dua et ki biri denk gelsin... Paran mı var, gücün var mantığı böyle böyle yerleşiyor.

Çocuklarımıza yerli kanallarda gösterilen çizgi filimlere dikkat ediniz. Kendi problemlerini kendi çabasıyla, aklıyla çözen çocuk karakterleri yok. Onun yerine kolundaki bir saat, elindeki bir zımpırtı, büyü osurukla falan çözüyorlar problemlerini. Verilen mesaj "Siz kifayetsizsiniz. Problemlerinizi kendiniz çözemezsiniz. Dışardan bir şeylere ihtiyacınız var."

« Son Düzenleme: 03 Eylül 2010, 09:45:46 Gönderen: deserteagle »
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

Berke Boyacı

« Yanıtla #9 : 03 Eylül 2010, 10:59:23 »
Bu adam maalesef haklı... 8)

juba06

• Serhat YILDIRIM
  • 62
  • Meslek: 657
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #10 : 03 Eylül 2010, 11:15:13 »
Kullanılan silah Browning M-2 12.7 mm uçaksavardır.Askerliğim esnasında bundan kullanmıştım.Gerçekten mühimmatı çok büyük..Değil katanayı parçalamak karakol komutanımın anısına göre teröristi ikiye bölen ve bölebilen bir silahtır.. :2up
Bıçak;Kaya Kadar Sağlam,Jilet Kadar Keskin,Plastik Gibi Esnek Olmalıdır...

Seyit Hüseyin Barbarus

• 181
  • Meslek: eğitimci
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #11 : 03 Eylül 2010, 15:14:23 »
 sana yürekten  katılıyorum  Eylem  Bey   çocuklara  kendi  akıllarını  veya gayretlerini   kullanmaları yerine  bir şeylerden  medet ummayı  öğretiyorlar. Böylece tembel  üretmeyen  nesiller oluşuyor.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #12 : 03 Eylül 2010, 15:39:14 »
Yeğene söğüt dalından düdük yapmayı sırf bu yüzden göstermiştim. Yaş yetmezliğinden dolayı çakıyı kızana vermedim kendim yaptım ama hafiften fikir ekeyim dedim. Zaten sonradan bu fikir ekmenin de filmini yaptılar.  ;D  (Inception)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #13 : 05 Eylül 2010, 23:48:49 »
benim bir onceki mesajımda vurgulamak istedigim nokta farklı idi. yaşlıca bir adam, en babayıgıtınden 9-10 kg lık bir balyozla, defalarca evirip-çevirip şekil ve ruh verdigi bir bıçak-kılıç vs bu çagın en olumcul ateşlilerinden birinin 7 mermisine dayanabiliyor. tek tek ve farklı noktalara atılsaydı hepsine dayanabilecegine eminim. bu filmde ben şımarık askercilik oynayan o adamlara degil de diger tarafta sessiz ve sakın duran o ihtiyara hayran kalmıştım. burada bir incelik var beyler. bir ustalık ve dingin bir tecrube. nasıl desem....