Bir süre önce 1075 yuvarlak malzemeden bir integral bıçak dövmüştüm. İşlerini ufak ufak yaptım hatta biraz da iş uzasın diye üzerinde bir kaç detay çalıştım. Bu detaylardan birisi bakır kakma. Aşağıya adımlıyorum.
Bakırın gireceği yerlere kalemle kanal açıyoruz.

Açtığımız kanal "V" formunda olduğu için, bakırın kanala çakıldığında geriye çıkmaması için V formun tabanlarını bir başka kalemle içeriye doğru genişletiyoruz.

Tavlayarak yumuşattığımız bakır teli kanala yerleştiriyoruz.

Ardından teli kanala çakıyoruz ( çekiçleyip ardından da üzerinden düz bir kalemle kakıyoruz)

Tel kanala çakıldıktan sonra yine bir kalemle taşan bakırları yüzeyden traşlıyoruz, çok fazla taşan yerlerden ise eğeleyerek kurtuluyoruz.

Bakır yüzeye kakılmış oldu, bir daha çıkma şansı yok. Bu işlemden sonra artık ısıl işleme girecek.

Bıçak ısıl işleme girip çıktıktan sonra bu kez de arka tarafa ( balçakla sap arasına) gelecek olan bakırı hazırlıyoruz. Önce 1.5 mm kalınlığındaki bir bakır parçasına kıl testereyle kuyruktan geçecek ölçüde bir pencere açıyoruz.

Bakırı kuyruktan geçirip balçak kısmına küçük bir çekiçle alıştırıyoruz.

Alıştırdıktan sonra kenarlardaki izlerden bir makasla bakırı traşlıyoruz ve tavlıyoruz.

Yerine oturtup tekrar çekiçle son alıştırmaları da yapıyoruz ve yüzeye tam oturduğundan emin oluyoruz.

Buradaki yapılan işlem bu kadar. Aslında bıçak bitti ama fotoğrafları daha yüklemedim, yetiştirebilirsem bu akşam yükleyeceğim.