Bıçak Sanatı - Forum

Tatara

Metin Sakin

• 404
  • Meslek: Uzay Mühendisi
  • Yer: İstanbul > Ümraniye
Ynt: Tatara
« Yanıtla #200 : 20 Aralık 2010, 09:10:09 »
Bence Haberler gayet iyi yeni mekanda oldukça güzel gibi

Yalnız son fotoğraftaki bonzai ağacına benzeyen çam ağacı da inanılmaz tam duelloluk bi ortam :)

Gerçi merkeze yakın olması çok büyük bi avantaj ama ayak altı olması ziyaretçi ihtimalinide arttırabilir bakalım görücez :)

Bu arada daha erken mi bilme ama malzeme listelerini oluşturmaya, ya da Emre ustanın listesindekilere paylaşmaya başlayabiliriz

Bence bir kişisel liste birde ortak liste çıkarmakta fayda var ne dersiniz ?

Eliyle çalışan işçidir; eli ve kafasıyla çalışan ustadır; eli, kafası ve gönlüyle çalışan sanatkârdır.

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #201 : 20 Aralık 2010, 10:52:51 »
yer konusunu kafama pek takmıyorum, neresi olsa olur, insanları rahatsız etmeyeceğimiz ve ilgi uyandırmayacağımız bir yer olsun da, önemli olan birlikte bir şeyler yapmak.

pansiyon seçeneği gözüme birden çok güzel geldi, bu gökdere vadisindeki kamp yerine olan mesafesi nedir peki emre?

diğer bir konuda elektrikli aletleri nasıl çalıştırmayı planlıyoruz.? zira bu tatara yandığında saatlerce hava üfleyecek fanlar çalıştırmamız gerekecek,
ayrıca küçük bir yer ocağıda yapalım ki aylak durmayıp orada bir şeyler yaparız ve bilgilerimizi paylaşırız. bu etkinlik içinde elektirikli aletler gerekebilir.

bu konuda ne yapmayı düşünüyorsunuz?

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #202 : 20 Aralık 2010, 12:12:45 »
Burası fazla düz duruyor. ::)  Araçlar ve çadırlarımızla birlikte bir sele kapılıp arada kaynamayalım?
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #203 : 20 Aralık 2010, 13:00:14 »
bir de, ya yağmur yağarsa ateşi nasıl sudan muhafaza edeceğiz?
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Bozkurt ışıklı

• *
  • 15
  • Meslek: doğa sever
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #204 : 20 Aralık 2010, 18:13:31 »
Burası fazla düz duruyor. ::)  Araçlar ve çadırlarımızla birlikte bir sele kapılıp arada kaynamayalım?

Antalya , kış mevsimi , dereyatağı  , düz alan bunların hepsi ufakta olsa aklımda soru işartleri oluşturdu . Hayırlısı :) :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #205 : 20 Aralık 2010, 18:43:33 »
18 yıldır Sefa Usta bu bölgede kışları dahil kamp yapmış, gezmiş vs. olduğundan ve kendisi deneyimli dağcı olduğundan ben açıkçası Sefa Usta'mızın tavsiyesine kişisel olarak güveniyorum. Tabii ki her durumda yağmur sezonunda sel olayı bir tehlike olsa da, bu derenin Sefa ustanın bilgisine göre asıl besleme kaynağı kar suları, yani bahara kadar dere kuru kalıyor, hatta geçenlerde Antalya'da süper yağmur ve fırtına sonrası görüntüleri görüyorsunuz. Sel gelebilir, ama bunun hiçbir yerde garantisi yoktur.
« Son Düzenleme: 20 Aralık 2010, 18:47:34 Gönderen: emrekipmen »

Kipmen Sanat web sitesi

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #206 : 20 Aralık 2010, 19:03:27 »
yer konusunu kafama pek takmıyorum, neresi olsa olur, insanları rahatsız etmeyeceğimiz ve ilgi uyandırmayacağımız bir yer olsun da, önemli olan birlikte bir şeyler yapmak.

pansiyon seçeneği gözüme birden çok güzel geldi, bu gökdere vadisindeki kamp yerine olan mesafesi nedir peki emre?

diğer bir konuda elektrikli aletleri nasıl çalıştırmayı planlıyoruz.? zira bu tatara yandığında saatlerce hava üfleyecek fanlar çalıştırmamız gerekecek,
ayrıca küçük bir yer ocağıda yapalım ki aylak durmayıp orada bir şeyler yaparız ve bilgilerimizi paylaşırız. bu etkinlik içinde elektirikli aletler gerekebilir.

bu konuda ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Gökhan Ustam, Otelin uzaklığı arabayla 10 dakika maksimum. Elektrik konusunda Sefa usta iki jeneratör ayarlıyor, birisi yedek olacak. Diğer projeler için elektrikli aletler bir miktar problemli, mümkün olduğunca el aletleri ve el körükleri gibi ilkel yöntemler düşünüyoruz. Artık dönüşümlü basarız körüklere  :)

Kipmen Sanat web sitesi

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #207 : 20 Aralık 2010, 20:16:47 »

Gökhan Ustam, Otelin uzaklığı arabayla 10 dakika maksimum. Elektrik konusunda Sefa usta iki jeneratör ayarlıyor, birisi yedek olacak. Diğer projeler için elektrikli aletler bir miktar problemli, mümkün olduğunca el aletleri ve el körükleri gibi ilkel yöntemler düşünüyoruz. Artık dönüşümlü basarız körüklere  :)
[/quote]
 :2up valla tam benlik bu, acayip bir idman olucak, bu arada Eylem ustam yer şehre yakınlaştığına göre ulaşım kolaylaştı sanırım hala arabaylamı gideceğiz?

Ş.Kaan Eren

• 712
    • Kendini başka bişey ilan edenlere cevap...
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Marmaris
« Yanıtla #208 : 20 Aralık 2010, 23:23:57 »
Sefa ustam ben marmaristen katılmaya çalışıcam ulaşım konusunda biraz detay verme imkanın olursa çok sevinirim bu bölgeden yanlız gelicem muhtemelen. Söylemek biraz zor ama antalya ya hiç gitmedim . :'( Garajda otobüsten indim . Ne yapmam lazım . 
Cehalet Mutluluktur...

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
« Yanıtla #209 : 21 Aralık 2010, 01:28:56 »
Planlar statik olmaz Soytürk, gelişmelere bakarız. Şahsen yolcu olarak yata yata gitmek hoşuma da gider ama yanımda bir şeyler götürebilmek ve arabanın diğer imkanları da hoşuma gider.

Bu arada TCDD'nin verdiği imkanları zorlamak istiyor canım. O nedenle trenle nerelere gidebileceğime baktım da... Tren Antalya'nın yanından bile geçmiyor.  >:( Halbuki Ankara ekspresinde bir kompartımanın sağladığı ortam Antalya istikametinde ne de güzel olurdu. Ah ulen ah...
Namık Kemal
Instagram'da ben

gökhan bakla

• 2620
    • blog
  • Yer: İstanbul / Tekirdağ - 1978
« Yanıtla #210 : 21 Aralık 2010, 10:53:52 »
hhmm. o zaman bize birkaç tane el körüğü gerekecek!!

bu arada şu videoyu bir izleyin. en azından, bu adamlar kadar işi orada yapmamız lazım gelir. ;)

bölüm 1 : http://www.youtube.com/watch?v=Y_mTgHj6M1Q
bölüm 2 : http://www.youtube.com/watch?v=URxbEQs98Go&feature=related
bölüm 3 : http://www.youtube.com/watch?v=J7nzmhFwGoM
bölüm 4 : http://www.youtube.com/watch?v=gi1f2dd_dMM
« Son Düzenleme: 21 Aralık 2010, 15:57:15 Gönderen: gökhan bakla »

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #211 : 21 Aralık 2010, 12:26:40 »
Planlar statik olmaz Soytürk, gelişmelere bakarız. Şahsen yolcu olarak yata yata gitmek hoşuma da gider ama yanımda bir şeyler götürebilmek ve arabanın diğer imkanları da hoşuma gider.

Eylem ustam, uçak olayını düşünelim dilersen, hep beraber gidersek bagaj kullanma miktarımızıda değerlendirmiş oluruz.

Metin Sakin

• 404
« Yanıtla #212 : 21 Aralık 2010, 12:57:13 »
Açıkçası ben araba olayına daha sıcak bakıyorum uçakta bıçak balta vb aletlerin girmesi çıkması nasıl olur bilmem
ayrıca araba malzemelerin durması içinde iyi bir korunak tabi eksikler için git gelleri de düşünürsek 
Eliyle çalışan işçidir; eli ve kafasıyla çalışan ustadır; eli, kafası ve gönlüyle çalışan sanatkârdır.

Metin Sakin

• 404
« Yanıtla #213 : 21 Aralık 2010, 13:41:39 »
Bu arada son durumda liste sanırım şöyle
ulaşım konusunda durumlarınızı yazarsanız belki ortak ulaşım seçenekleri artabilir

01. Sefa Çabuk________________ANTALYA_____________________Sefa araç
02. Emre_____________________Bordum______________________
03. Yavuz Selim________________istanbul-üsküdar______________
04. Tolga Arıkan_______________bolu________________________
05. Metin Sakin________________İstanbul (pendik)_____________Eylem araç
06. Emin Albayrak______________İstanbul (üsküdar)____________Uçak
07. Soytürk Dönmez____________İstanbul (Büyükçekmece)_______Eylem araç
08. Nesrin (truus)______________Bodrum_____________________
09. Kaan Eren (skeren)__________Marmaris____________________
10. Durukan__________________Şanlıurfa____________________
11. Bozkurt Işıklı_______________Ankara_____________________
12. Eylem Cengiz______________İstanbul-Dudullu______________Eylem araç
13. Gökhan Bakla_____________silivri & tekirdağ_______________Eylem araç

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #214 : 21 Aralık 2010, 13:55:35 »

Bu arada TCDD'nin verdiği imkanları zorlamak istiyor canım. O nedenle trenle nerelere gidebileceğime baktım da... Tren Antalya'nın yanından bile geçmiyor.  >:( Halbuki Ankara ekspresinde bir kompartımanın sağladığı ortam Antalya istikametinde ne de güzel olurdu. Ah ulen ah...

TCDD nin daha önceleri Afyon Dinar dan otobüs aktarmalı ANTALYA kombine biletleri satılıyordu, böyle bir seferi vardı. tren yolculuğunun keyfini sürmek için bu yolculuk için TCDD ye danışıp hala var mı sormak lazım
« Son Düzenleme: 21 Aralık 2010, 13:58:35 Gönderen: mehmetşentürk »
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #215 : 21 Aralık 2010, 14:04:19 »
Açıkçası ben araba olayına daha sıcak bakıyorum uçakta bıçak balta vb aletlerin girmesi çıkması nasıl olur bilmem
ayrıca araba malzemelerin durması içinde iyi bir korunak tabi eksikler için git gelleri de düşünürsek

Uçakta çok önemli bi halt ettiğini düşünen güvenlikten sorumlu sorunlularımız belindeki kemarden donundaki iğneye (varsa :)  ) kadar herr şeyinizi çıkarttıracak, çakı bıçak tırnak makaslarınız elinizden alınacak silahlar uçaktan inişte silah teslim ünitesinden geri alınacak ama bıçaklar öptüm geçti olabilecek, o karmaşada peşine düşemeyeceksiniz, düşsenizde polise bildirilip arıza çıkarttırılacak... unutulmamalı.

Bozkurt ışıklı

• *
  • 15
  • Meslek: doğa sever
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #216 : 21 Aralık 2010, 14:10:05 »

01. Sefa Çabuk________________ANTALYA_____________________Sefa araç
02. Emre_____________________Bordum______________________
03. Yavuz Selim________________istanbul-üsküdar______________
04. Tolga Arıkan_______________bolu________________________
05. Metin Sakin________________İstanbul (pendik)_____________Eylem araç
06. Emin Albayrak______________İstanbul (üsküdar)____________Uçak
07. Soytürk Dönmez____________İstanbul (Büyükçekmece)_______Eylem araç
08. Nesrin (truus)______________Bodrum_____________________
09. Kaan Eren (skeren)__________Marmaris____________________
10. Durukan__________________Şanlıurfa____________________
11. Bozkurt Işıklı_______________Ankara_____________________  Bozkurt araç ( 8 kişilk minibüs yada 4x4 kamyonet )

12. Eylem Cengiz______________İstanbul-Dudullu______________Eylem araç
13. Gökhan Bakla_____________silivri & tekirdağ_______________Eylem araç

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
« Yanıtla #217 : 21 Aralık 2010, 14:26:39 »
Ağırlık:

Gökhan'la orada ne yaparız onun için ne gerekir gibisinden konuşunca gördük ki bagajı çadır vs. ile bile fazla şişirmeyip olabildiğince araç gereç almak en iyisi gibi. Yani taşıyacağımız ağırlık az olmayacak.

Anadolu Jet ve Pegasus'ta bagaj limiti 15 kg. Bu bizim işimizi görmez.

Maliyet:

Uçağın benim durumumdaki maliyeti de zaten en avantajlı uçuşta bile benzin payından aşağı düşmüyor. 29 TL gidiş, 29 TL dönüş için bilet fiyatını vergisi şusu busu dahil gidiş dönüş 113 liraya çıkarıyor. E bir de havaalanına en azından Havaş'la gitsen 10 lira, inince yine vesait gerekir aynısı bir de dönüşte tekrarlanır. Bu en iyi ihtimalle 20 lira ekstra. Benim eve yakın Havaş yok, Sabiha Gökçen'e evden taksinin 40 lira tuttuğunu düşünürseniz rakamlar artmaya devam ediyor.  :-\

Gidiş vakti:

Gidişe yönelik olarak aklımda yola ne zaman çıkmalı sorusu var:

İlk seçenek: Cuma gecesi yola koyulup sabah varmaya çalışmak. Bu, güne leşimizin çıkmış haliyle başlamak anlamına gelecek. Gece sürüş de bu kadar uzun bir yol için fazla gelebilir.  ::)

İkinci seçenek: 1. gün sabahı işe koyulabilmek için yola Cuma sabahı çıkmak, gün sonunda kampı kurup yada pansiyona yerleşip gecelemek ve sabah doğrudan işer girişmek. Bu şekilde gündüz gidersek Kütahya'da gözlemesi iyi bir mekan biliyorum orada yeriz. Sonra da Afyon'dan sucuk alıp kampta benim kırmızı et yasağını deleriz.  ;D

Gündüz gidiş koşuıllarında, arada su, mazöt ve gözleme molası zaten mecburen var olduğundan fazlasıyla dinlenmiş olacağım, yani o mesafeyi kasılmadan yaparım. (Unutmadan, direksiyonu vermeye sıcak bakmam.)

Sel işkilim:

Karların erimesine kadar sel riski olmaması iyi. O vakitte karın yağmasını beklerim de erimesini beklemem.  O:-)

Havaalanı güvenliği:

Bakım için uçarken araç gereç ile uçuyorum. Kabinde asla müsaade edilmeyecek eşyalar tabi bunlar ama bağaja verebiliyorsunuz. Yalnız güvenliğin bu eşyaları ilişkilendireceği kullanım büyük ihtimalle soruna yol açabilir. Yoksa benim çantamda yan keski, çakı, maket bıçağı oluyor ama el yapımı bir bıçak, eğri büğrü bir demir külçesini güvenliğin olumlu yorumlamasını beklememek gerek. Adam naapsın?
Namık Kemal
Instagram'da ben

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #218 : 21 Aralık 2010, 15:09:04 »
peki uçakla gelecek olan ben fakir, yanında bıçak getiremeyecek mi o zaman bağaja verse bile?
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
« Yanıtla #219 : 21 Aralık 2010, 15:25:12 »
peki uçakla gelecek olan ben fakir, yanında bıçak getiremeyecek mi o zaman bağaja verse bile?

Emin bıçağı koy kılıfa,
kılıfı tıka pakete,
paketi at torbaya,
torbayı da sar banta
sonra yerleştir valize,
bi şansını dene....................

:)) :)) :))

şiir gibi oldu yahu.. 8)

ya da Sefa ve Emre ustalar
'' BIÇAK SANATÇILARI I. OLAĞAN KONRESİ. ANTALYA'' diye bir davetiye çıkartsınlar sana. uçağa güvenlikliliğe verirsin..
« Son Düzenleme: 21 Aralık 2010, 15:27:36 Gönderen: mehmetşentürk »