Ağırlık:Gökhan'la orada ne yaparız onun için ne gerekir gibisinden konuşunca gördük ki bagajı çadır vs. ile bile fazla şişirmeyip olabildiğince araç gereç almak en iyisi gibi. Yani taşıyacağımız ağırlık az olmayacak.
Anadolu Jet ve Pegasus'ta bagaj limiti 15 kg. Bu bizim işimizi görmez.
Maliyet:Uçağın benim durumumdaki maliyeti de zaten en avantajlı uçuşta bile benzin payından aşağı düşmüyor. 29 TL gidiş, 29 TL dönüş için bilet fiyatını vergisi şusu busu dahil gidiş dönüş 113 liraya çıkarıyor. E bir de havaalanına en azından Havaş'la gitsen 10 lira, inince yine vesait gerekir aynısı bir de dönüşte tekrarlanır. Bu en iyi ihtimalle 20 lira ekstra. Benim eve yakın Havaş yok, Sabiha Gökçen'e evden taksinin 40 lira tuttuğunu düşünürseniz rakamlar artmaya devam ediyor.
Gidiş vakti:Gidişe yönelik olarak aklımda
yola ne zaman çıkmalı sorusu var:
İlk seçenek: Cuma gecesi yola koyulup sabah varmaya çalışmak. Bu, güne leşimizin çıkmış haliyle başlamak anlamına gelecek. Gece sürüş de bu kadar uzun bir yol için fazla gelebilir.
İkinci seçenek: 1. gün sabahı işe koyulabilmek için yola Cuma sabahı çıkmak, gün sonunda kampı kurup yada pansiyona yerleşip gecelemek ve sabah doğrudan işer girişmek. Bu şekilde gündüz gidersek Kütahya'da gözlemesi iyi bir mekan biliyorum orada yeriz. Sonra da Afyon'dan sucuk alıp kampta benim kırmızı et yasağını deleriz.

Gündüz gidiş koşuıllarında, arada su, mazöt ve gözleme molası zaten mecburen var olduğundan fazlasıyla dinlenmiş olacağım, yani o mesafeyi kasılmadan yaparım. (Unutmadan, direksiyonu vermeye sıcak bakmam.)
Sel işkilim:Karların erimesine kadar sel riski olmaması iyi. O vakitte karın yağmasını beklerim de erimesini beklemem.
Havaalanı güvenliği:Bakım için uçarken araç gereç ile uçuyorum. Kabinde asla müsaade edilmeyecek eşyalar tabi bunlar ama bağaja verebiliyorsunuz. Yalnız güvenliğin bu eşyaları ilişkilendireceği kullanım büyük ihtimalle soruna yol açabilir. Yoksa benim çantamda yan keski, çakı, maket bıçağı oluyor ama el yapımı bir bıçak, eğri büğrü bir demir külçesini güvenliğin olumlu yorumlamasını beklememek gerek. Adam naapsın?