Bıçak Sanatı - Forum

Tatara

agel

• Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.
  • 306
  • Ebu Davud Ahmet Geloğlu
  • Meslek: Tesbih
  • Yer: istanbul
Ynt: Tatara
« Yanıtla #260 : 24 Aralık 2010, 20:49:16 »
MaşaAllah kardeşlerime , ustalarıma ... Çok güzel bir buluşma olacağa benziyor. Nacizane tavsiyem , fotoğraf ve video işi biraz profesyonel olmalı , tatara denemesinin reklamı çok güzel yapılmalı , çünkü bildiğim kadarıyla bu bir ilk olacak ve gerisi de gelecek , yabancılar bir bıçak yapıyolar , bir etkinlik yapıyolar , dünyayı ayağa kaldırıyolar , yani her şey reklamda bitiyor , çok yaygara çıkartılmalı , çok şaşaalı olmalı , ayrıca keşke bir de ortak bir çalışma yapılsa , mesela bir adet güzel bir kılıç , üzerinde birçok ustanın emeği olan , sırt işlemelerinden , gravür işlemelerine kadar , yabancıların yaptıklarına taş çıkartacak narin ve nazenin bir parça yapılsa ve sergilense , çok güzel olur . REKLAM REKLAM REKLAM(haddim olmayarak akıl vermiş olmayayım).
Demircilerin piri Hz. Davud'a selam olsun.

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #261 : 24 Aralık 2010, 21:01:45 »
Kendi namıma konuşayım. Reklam bana ters iş. Sonuçta bu işi keyif için yaptığımdan yazıp paylaştıklarımı da yine keyif için paylaşıyorum.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

spyderCollector

• 2758
  • mehmet 1967
  • Meslek: mimar
  • Yer: Kocaeli
« Yanıtla #262 : 24 Aralık 2010, 22:58:52 »
Yabacılarda reklam ve isim olur, devlet baba destek olur...
şan olur , nam olur, sonra da para olur...

bizde kim lan bunlar olur, düşünmek bile istemiyorum kimbilir neler olur, ( mecazda: sırta kambur olur, ayağa köstek olur, kafaya kötek olur...)

ammannn...
« Son Düzenleme: 24 Aralık 2010, 23:01:21 Gönderen: mehmetşentürk »
'' Kem Alat'la, Kemalat  olmaz ! ''

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #263 : 24 Aralık 2010, 23:25:47 »
Yapacağız reklamını da gerekirse ileride, ancak asıl amacımız burada deneyim biriktirmek, tanışmak - kaynaşmak. Çelik ürettik, bundan bıçak yaptık, kılıç yaptık filan diye kasılmak bize yakışmaz. Onu yapanlar var, ancak bizim derdimiz o değil, biz dirsek temasında yol almaktan zevk alan birkaç kişiyiz, ne kendimizi olduğumuzdan farklı, ne de olduğumuzu kendimizden farklı gösterme derdimiz var. Bir araya gelip bir ocakta kömür yakacağız, içine hava basacağız, biraz cevher burada eritmeye çalışacağız, topu topu budur olay, büyütülecek bişey yok  ;)

Kipmen Sanat web sitesi

Berke Boyacı

« Yanıtla #264 : 25 Aralık 2010, 01:41:27 »
MaşaAllah kardeşlerime , ustalarıma ... Çok güzel bir buluşma olacağa benziyor. Nacizane tavsiyem , fotoğraf ve video işi biraz profesyonel olmalı , tatara denemesinin reklamı çok güzel yapılmalı , çünkü bildiğim kadarıyla bu bir ilk olacak ve gerisi de gelecek , yabancılar bir bıçak yapıyolar , bir etkinlik yapıyolar , dünyayı ayağa kaldırıyolar , yani her şey reklamda bitiyor , çok yaygara çıkartılmalı , çok şaşaalı olmalı , ayrıca keşke bir de ortak bir çalışma yapılsa , mesela bir adet güzel bir kılıç , üzerinde birçok ustanın emeği olan , sırt işlemelerinden , gravür işlemelerine kadar , yabancıların yaptıklarına taş çıkartacak narin ve nazenin bir parça yapılsa ve sergilense , çok güzel olur . REKLAM REKLAM REKLAM(haddim olmayarak akıl vermiş olmayayım).
O bahsettiğiniz kılıca şimdiden 25.000 USD veririm :D (satılacak diye değil. Değer biçmek maksatlı...)
« Son Düzenleme: 26 Aralık 2010, 21:25:28 Gönderen: Berke Boyacı »

tolga arıkan

• 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
« Yanıtla #265 : 25 Aralık 2010, 01:52:49 »
Yapacağız reklamını da gerekirse ileride, ancak asıl amacımız burada deneyim biriktirmek, tanışmak - kaynaşmak. Çelik ürettik, bundan bıçak yaptık, kılıç yaptık filan diye kasılmak bize yakışmaz. Onu yapanlar var, ancak bizim derdimiz o değil, biz dirsek temasında yol almaktan zevk alan birkaç kişiyiz, ne kendimizi olduğumuzdan farklı, ne de olduğumuzu kendimizden farklı gösterme derdimiz var. Bir araya gelip bir ocakta kömür yakacağız, içine hava basacağız, biraz cevher burada eritmeye çalışacağız, topu topu budur olay, büyütülecek bişey yok  ;)
+1

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #266 : 25 Aralık 2010, 17:48:55 »
gidilecek yere araç giriyormu aracı nekadar mesafede bırakıyoruz
malzeme olmadan gelebilirsek kasgücüne ihtiyac olurmu  ;D
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

« Yanıtla #267 : 25 Aralık 2010, 18:45:57 »
Aracı çadırın yanına bırakıyoruz.

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #268 : 25 Aralık 2010, 21:49:53 »
Aracı çadırın yanına bırakıyoruz.
Çadır demişken böyle bir ilan gördüm, fiyat uygun ama, kafamda bir sürü soru işareti belirdi.
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-spor-doga-sporlari-kampcilik-cadir-mat-uyku-tulumu-kacirilmayacak-bir-set-2/detay?

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #269 : 25 Aralık 2010, 22:00:39 »
Horlamam için 3m 1110 kulaklık da getireyim mi size?  ;D

-- o --

Bak Durukan, senden işkillenmeye başladım kardeşim. Hem yayla'da hem de tatara başlığında olayı benim beslenme olayıma getirmişsin. Ne biliyorsun çabuk söyle.    >:(                   --->     :D  :D  :D

Bu arada iş yaparken benim ayarım bozuluyor. Günde tek öğünle de gittiğim oluyor. Ondan bana güvenmeyin.  :-\
Belli de olmaz tabii. Bakarsınız 304 paslanmaz çubuklara sucukları geçirivermiş sarı menevişe getirivermişim.
 :)
allah iyiligini versin. meneviş rengini çok düşünmüştüm ama hiç midem için değil :)

-- o --

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #270 : 25 Aralık 2010, 22:02:42 »

olayın tatara deneme boyutunun yanında eğitsel boyutunu atlamadan, hiç demir dövmemiş arkadaşlarında da bu işi yapmalarına olanak sağlayacak şekilde güzel organize olmalıyız!

[/quote]
katılıyorum ustam

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
« Yanıtla #271 : 26 Aralık 2010, 00:02:52 »
Örs ve çekiç adedimiz çok olacak. 2-3 tane örs müsvettesi getireceğim galiba. Bunlar için birer kısa kütük bulmak gerek. Gökhan ile aklımızda körük yapmak var. Aslında ilkel körükler konusunda bir iki fikir de edindim. Çekicimiz zaten olacak.

Sanırım sen, Sefa, Gökhan, Emre birşeyler gösterirsiniz. Gerekirse ben de gelir fazla iyi öğrenenlerin kafasını karıştırırım.  :D
Namık Kemal
Instagram'da ben

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #272 : 26 Aralık 2010, 03:12:49 »
Örs ve çekiç adedimiz çok olacak. 2-3 tane örs müsvettesi getireceğim galiba. Bunlar için birer kısa kütük bulmak gerek. Gökhan ile aklımızda körük yapmak var. Aslında ilkel körükler konusunda bir iki fikir de edindim. Çekicimiz zaten olacak.

Sanırım sen, Sefa, Gökhan, Emre birşeyler gösterirsiniz. Gerekirse ben de gelir fazla iyi öğrenenlerin kafasını karıştırırım.  :D
Çok iyi olur Eylem, biz de tatara olayına yoğunlaşalım o zaman Sefa ustayla. Bu arada güzel bir bacamız var artık. Yarın resimini paylaşırım, Sefa ustam bir kalem eksildi malzeme listesi ...

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #273 : 26 Aralık 2010, 13:02:59 »
 :2up

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #274 : 26 Aralık 2010, 20:19:55 »
bende malzeme fazla yok
kas gücüne ihtiyac olursa (ve iç ilerinden izin alabilirsem gelmeyi planlıyorum )
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #275 : 27 Aralık 2010, 10:32:09 »
bir ortak hesap belirleyip oraya yemek ve malzeme temini için belirleyeceğimiz bir miktarı yatıralım bence yavaştan yavaştan. artar mı bilmiyorum ama eğer tatara dönüşünde yatırılan toplam miktar bitmemiş olursa da onu hazır başlangıç setlerine dönüştürür, aramıza yeni katılan arkadaşlardan talep edenlere göndererek değerlendiririz.

kişi başı yemek ve malzeme beli ne kadar olur ortalama?
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
« Yanıtla #276 : 27 Aralık 2010, 11:15:20 »
Emin, malzemeler ile ilgili masrafı bölüşme konusunda mutabıkız da yiyecek tedariğini konusunu ben programlı olarak yürütmek taraftarı değilim. Üstelik anladığım kadarıyla çevreden fazla uzak da olmadığımızdan al-gel çok da zor olmayacak. E bunun dışında arasıra birimizin gönlünden kopar kolayı alır, kimisi yoldan kaymak alıp gelmiş olur falan filan...

Sefa ustam, kolayda bir fırın var di mi? Yoksa bir kaç kilo un alıp sulu bir Ck75 üzerinde yufka ekmek mi yaparız?
« Son Düzenleme: 27 Aralık 2010, 20:59:08 Gönderen: deserteagle »
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #277 : 27 Aralık 2010, 18:17:11 »
yaparız bir tandır be yav ;) valla yufkada kulağa hoş geliyor ama hamur işine karışmam şimdiden söyleyeyim :)) arkadaşlar hele bir araya gelelim, orada da herşeyi anlık kararlara bağlayabiliriz, sonuçta herkes birbirini tanıyor. Ne yeri ne içeriz, kimseyi de yönlendirmeden orada karar veririz, şimdiden öngörmek biraz zor.

tolga arıkan

• 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
« Yanıtla #278 : 03 Ocak 2011, 18:34:45 »
Arkadaşlar yeterli sayıda tabldot, çelik bardak, çatal, kaşık getirme imkanım var. Ne dersiniz işimize yarar mı, toparlayayım mı?

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #279 : 03 Ocak 2011, 18:46:38 »
Fena da olmaz hani, düşündüm de, ancak arabayla geliyorsan getir baba, gereksiz ağırlık olur, sonuçta gündelik yakınlarda bir marketten kağıt tabak bardak vs. ile halletme imkanımız olur nasılsa...
Bu arada fotoyu çekmeyi unutmuşum  :( Şimdi farkettim. Ancak anlatsam da olur, 5 milim gibi güzel bir et kalınlığı var hemen hemen bacanın, boya, galvanez vs. kaplama yok, paslı bir demir boru, çap 220 milim gibi. Herhalde bizim düşündüğümüz tipte küçük bir tatara için olur bu. 60 Cm civarı bir uzunluğu var...

Kipmen Sanat web sitesi