Bıçak Sanatı - Forum

Tatara

Ynt: Tatara
« Yanıtla #140 : 05 Aralık 2010, 16:33:10 »
Herkes zamanını geniş planlayabilirse daha iyi olur, işi erken bitirirsek kardayız, "tüh şunu da yapsaydık" diyecek zaman gereksinimi durumunda canımız sıkılmamış olur. Ev sahibinden kasıt bensem, bana uyar :)) :)) zaten ben arazide olayım daha ne isterim.

Bozkurt ışıklı

• *
  • 15
  • Meslek: doğa sever
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #141 : 05 Aralık 2010, 17:14:36 »
Herkes zamanını geniş planlayabilirse daha iyi olur, işi erken bitirirsek kardayız, "tüh şunu da yapsaydık" diyecek zaman gereksinimi durumunda canımız sıkılmamış olur. Ev sahibinden kasıt bensem, bana uyar :)) :)) zaten ben arazide olayım daha ne isterim.

Bana da uygun hele birde Durukan hocam geliyorsa daha ne isterim çok zaman oldu görüşmeyeli .
Hatta ben önceden gideyim ( hem aile ziyareti ) taşıma işinin belli bir miktarını önceden gerçekleştirelim derim .

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #142 : 07 Aralık 2010, 21:18:37 »
Biraz motivasyon:  ;D

The traditional Making of a Samurai Sword (Katana) -- Tatara ile başlıyor:
http://www.youtube.com/watch?v=rwQqtf86qOc&feature=related

Japanese Swordsmith Gassan Sadatoshi 1
http://www.youtube.com/watch?v=tlSKEHwmNeE&NR=1

Japanese Swordsmith Gassan Sadatoshi 2
http://www.youtube.com/watch?v=swNIC0ZuJ44&feature=related

Not: bunlara, özellikle birinciye bakarken etkinliğe götüreceğimiz araç gereci listelememiz gerektiği aklıma geldi. (!)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #143 : 07 Aralık 2010, 22:31:10 »
caraskal filan gibi mi :)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
« Yanıtla #144 : 07 Aralık 2010, 23:06:02 »
Ateşi karıştırmak için çubuk/kanca, kürek hiç aklıma gelmeyecek ayrıntılardı.  :-\
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #145 : 07 Aralık 2010, 23:26:19 »
Oooo sen konuyu kaçırmışsın :)) bie iki sayfa önceye bakarsan Emre usta bir kamyon malzeme sıralamıştı :))

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
« Yanıtla #146 : 08 Aralık 2010, 00:23:35 »
Oooo sen konuyu kaçırmışsın :)) bie iki sayfa önceye bakarsan Emre usta bir kamyon malzeme sıralamıştı :))

kendim adına üzülerek +1 diyorum.  :(
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #147 : 08 Aralık 2010, 00:31:32 »
 :)) katılıyorum

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #148 : 08 Aralık 2010, 13:35:25 »
 :(

Kendi adıma böyle bir organizasyona katılmayacağım için üzgünüm. Ama siz değerli ustalarım için umarım güzel geçer...

Ömrümün bu yaşına kadar çok defa dağlarda kalmışlığım vardır. Bu yıl bir oğlum oldu. Onun için kamp işlerinde aktif olamadım.:)

Ama bakarsınız cumartesi pazara dek gelirse bir gece ansızın gelebilirim...
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

Ş.Kaan Eren

• 712
    • Kendini başka bişey ilan edenlere cevap...
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Marmaris
« Yanıtla #149 : 13 Aralık 2010, 23:46:52 »
Arkadaşlar forumun yeni bir üyesi  olarak böyle bir aktiviteye katılmaktan onur duyarım.Aracım yok ama yürüyerek bile ulaşabilirim. Yanlız ya ben göremedim yada gerçekten araştırılmamış. seçilen hedef bölge büyük ihtimalle jandarma bölgesi. Önümüzde 2 seçenek var.
1-) Ya gidip pat diye işe başlıcaz jandarma gelipte napıyonuz derse biz böyle bir grubuz bi macera yapıyoz dicez
       Jandarmanın 1. cevabı izinsiz yapamazsınız ı toplanın ve kaybolun 2.cevabı verinkimlikleri maceraya nezarette devam edersiniz olucaktır.
2-) İlgili jandarma karakolu yada birliği tespit edilip biz şu tarihte şu mevkide kamp yapmak istiyoruz,böyle bir amacımız var dicez.
       Jandarmanın 1.cevabı izniniz uygun şu sebeple............uygun görülmemiştir 2. cevabı uygundur katılacakların kimlik bilgilerini verin dicektir.
       (ki yüksek ihtimal 1 cevap söylenicek)
Cehalet Mutluluktur...

Bozkurt ışıklı

• *
  • 15
« Yanıtla #150 : 13 Aralık 2010, 23:52:15 »
Arkadaşlar forumun yeni bir üyesi  olarak böyle bir aktiviteye katılmaktan onur duyarım.Aracım yok ama yürüyerek bile ulaşabilirim. Yanlız ya ben göremedim yada gerçekten araştırılmamış. seçilen hedef bölge büyük ihtimalle jandarma bölgesi. Önümüzde 2 seçenek var.
1-) Ya gidip pat diye işe başlıcaz jandarma gelipte napıyonuz derse biz böyle bir grubuz bi macera yapıyoz dicez
       Jandarmanın 1. cevabı izinsiz yapamazsınız ı toplanın ve kaybolun 2.cevabı verinkimlikleri maceraya nezarette devam edersiniz olucaktır.
2-) İlgili jandarma karakolu yada birliği tespit edilip biz şu tarihte şu mevkide kamp yapmak istiyoruz,böyle bir amacımız var dicez.
       Jandarmanın 1.cevabı izniniz uygun şu sebeple............uygun görülmemiştir 2. cevabı uygundur katılacakların kimlik bilgilerini verin dicektir.
       (ki yüksek ihtimal 1 cevap söylenicek)

TC. vatandaşlarının seyahat etme özgürlüğü kısıtlanamaz . İzin değil sadece bilgi verilir( uygun olur) Jandarma ile bir sıkıntı olmaz . Beni severler :) . Ama çok önemli ise önceden Karakola uğrar bir çaylarını içeriz .

Theseus

• 436
  • Meslek: Danışman
  • Yer: İstanbul-Kadıköy
« Yanıtla #151 : 14 Aralık 2010, 00:30:51 »
Bozkurt bey haklı.
Bölge özel-askeri alan vs gibi bir durumu olmadıkça yetkililerden neden izin alınsın?
Kamu arazisi bizim içindir,kendi toprağımız için izin almaz,en fazla önceden haber veririz ki emniyet o bölgeden gelen sesleri merak edip bölgeye devriye çıkarmak zahmetinden kurtulsun.

Jandarmanın tek bahanesi orman arazisinde ateş yakmak yasak olacaktır.
Genco G.

« Yanıtla #152 : 14 Aralık 2010, 01:40:26 »
Valla bravo arkadaşlar, durumu ne hale getirdik. Ben 1989 yılından beri dağcılıkla içiçeyim, Memleketin neredeyse kamp yapmadığım dağı bayırı kalmadı. Böyle bir yasa, yönetmelik kural yoktur. Siz tutar bu durumu anlatır ve bir de izin isterseniz ( tatarayı nasıl anlatacağımızı da merak ederim doğrusu) resmi kurum "aman başım ağrımasın" mantığıyla durumdan vazife çıkarıp size durumu zorlaştırır. Bu denenmiştir ve genellikle böyle yaşanır. Zaman zaman orman yangınlarına yönelik olarak "geçici ihtiyati tedbirler" mahiyetinde valilikler bir kısıtlamaya giderler. Yada zaman zaman tatbikat yapılacağında veya benzer durumlarda en az bir hafta önceden olmak kaydıyla basın yayın araçlarıyla sözkonusu bölgeler duyurularak( koordinat ve mevki belirterek) sınırlandırılır ve buraya girmenin mal ve can güvenliği açısından tehlikeli olduğu ibaresiyle duyuru yapılır. Bunun dışında bir yasak veya kısıtlamayı da nereden çıkardınız.

Ş.Kaan Eren

• 712
« Yanıtla #153 : 14 Aralık 2010, 08:21:23 »
Arkadaşlar amacım ortalığı bulandırmak değil.Yanlış anlaşılmak istemem. Ben Marmarisliyim. Bizde çok sayıda kamp, piknik ,doğa turları kendi aramızda düzenledik. Özellikle avcılıkla ilgili.Ama son 3-4 yıldır Jandarma tuhaflaştı. Zaten "buralar sit bölgesi ateş yakmayın piknik yasak" jandarmanın ağzına sakız oldu bu bölgede. Kendi yaşağım bir sıkıntı hepimizin başına gelirmi  diye korktuğumdan yazdım. Yanlış birşey yaptıysam Çok özür dilerim.
« Son Düzenleme: 14 Aralık 2010, 15:25:22 Gönderen: skeren »
Cehalet Mutluluktur...

« Yanıtla #154 : 14 Aralık 2010, 18:15:47 »
Özür dileyecek bir şey yok canım, acaba benim tepkim biraz fazla mı oldu ::) Sonuçta anlaşabiliyoruz nasılsa önemli olan bu. Haklısın kimi yerlerde böyle keyfi uygulamalar olabiliyor ama burası zaten öyle bir yer değil rahat olun.

Bozkurt ışıklı

• *
  • 15
« Yanıtla #155 : 14 Aralık 2010, 21:25:30 »
Arkadaşlar amacım ortalığı bulandırmak değil.Yanlış anlaşılmak istemem. Ben Marmarisliyim. Bizde çok sayıda kamp, piknik ,doğa turları kendi aramızda düzenledik. Özellikle avcılıkla ilgili.Ama son 3-4 yıldır Jandarma tuhaflaştı. Zaten "buralar sit bölgesi ateş yakmayın piknik yasak" jandarmanın ağzına sakız oldu bu bölgede. Kendi yaşağım bir sıkıntı hepimizin başına gelirmi  diye korktuğumdan yazdım. Yanlış birşey yaptıysam Çok özür dilerim.
Tesadüfün böylesi : Bende Marmarsliyim ve dediğiniz gibi Çatı limanından tutun Hayıt bükü Bördübet bir çok yerde kamp ve selimiye girişinde de tırmanış yaptım .Evet Jandarma (bağzıları )  sorun yaratabilir ama haklarınızı biliyor olmanız bunun önüne geçer .  2007 yılnda Akut eğitim kampı yaptık Marmaris'de Kaymakamlık ve Jandarmaya yazılı bildirdik ( arkadaşlar izin istemeye yakın bir üslup kullanmışlar ) yok olmaz dediklerinde ise bu izin isteme değil sadece bilgi veriyoruz izin istemiyoruz diyip işi tatlıya bağladık .

Ş.Kaan Eren

• 712
« Yanıtla #156 : 15 Aralık 2010, 11:25:37 »
Kesinleşen tarih varmı bilmiyorum ama cumartesi pazar kısmına katılmak istiyorum. Eğer ustalardan izin çıkarsa.

1. Sefa Çabuk
2. Emre
3. Yavuz Selim
4. Tolga Arıkan
5. Metin Sakin
6. Emin Albayrak
7. Soytürk Dönmez
8. Zafer Şentürk
9. Nesrin (truus)
10.Kaan Eren (skeren)
Cehalet Mutluluktur...

emrekipmen