Bıçak Sanatı - Forum

Tatara

Ynt: Tatara
« Yanıtla #340 : 02 Şubat 2011, 18:29:32 »
Teşekkür ve tebrikler için tüm arkadaşlar adına sağolun diyorum, onlar şu anda yolda olduklarından bu iş bana düşüyor.
Pota işinin olumsuz olmasına hiç üzülmedik Gökhan Ustam ^-^ farklı bir şey deneyelim dedik ama olumsuz oldu ve bu deneyimi alıp cebimize koyduk. Ama Tatara işinin olmasına gerçekten sevindik.

« Yanıtla #341 : 02 Şubat 2011, 20:26:53 »
Hos  geldiniz, merakla yolunuzu gozledik. Ortaya cikan celik cok ama cok guzel gozukuyor. Ayaginin tozuyla resimleri yukledigin icin de cok tesekkur ederiz Sefa hocam , vallahi yoklugunuzda ozlettiniz kendinizi.
Sağol Burak, bu olayı yaşamanı isterdim gerçekten de.
Hoş geldiniz ve  tebrikler Sefa ustam .
 Ürününüz   zahmet ve yorgunluğu unutturacak  kadar  güzel ve ilk çalışma olması nedeniyle de çok özel gerçekten . Eli değen ve  emek veren tüm dostlarımızı yürekten  kutluyorum .
Dediğin gibi  hepimize uğurlu  olsun .
Teşekkürler Bekir Usta, el birliğiyle elimizden geleni yaptık.

« Yanıtla #342 : 02 Şubat 2011, 20:35:53 »
Ocağın tam yanma anının, curufun akışının fotosunu koymamışım, bunu hemen telafi ediyorum ;)

ozgurozdemir

• *
  • 1
  • Meslek: elektrik teknisyeni
  • Yer: İst. sancaktepe-1978 0RH+
« Yanıtla #343 : 02 Şubat 2011, 20:57:01 »
hoş geldiniz ayrıca tebrikler
GÖLGEDE YÜRÜYENİN GÖLGESİ OLMAZ

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #344 : 02 Şubat 2011, 21:25:35 »
Aşırı yorucu ve keyifli bir etkinlik sonunda evime yeni geldim ben de. Öncelikle orada bulunan forumdan veya Antalya'lı diğer arkadaşların hepsine teşekkür ederim. Ayrıca Sefa ustamız ve hanımı sevgili Güngör'ün candan ev sahipliği ve ardı arkası gelmeyen çayları, Çınar'ın haberi olmasa da bana verdiği yatağından, Antalya'da edindiğim tüm yeni arkadaşlarımdan ötürü müteşekkirim... Daha yazarım herhalde ilerde konu hakkında ama çoook yorgunum, herhalde 2 gün boyunca uyurum  :o  ;D

Kipmen Sanat web sitesi

truus

« Yanıtla #345 : 02 Şubat 2011, 21:37:48 »
Cok guzel bir parca cikmis ortaya, ellerinize saglik
nesrin

muratkucuk

• 483
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Kütahya
« Yanıtla #346 : 02 Şubat 2011, 21:53:34 »
Tebrikler, bu tip etkinliklerin sık sık devam etmesi dileğiyle. Uygun zamanlarda bizde katılabileriz belki  :( 

Berke Boyacı

« Yanıtla #347 : 02 Şubat 2011, 23:20:52 »
ustam merakla yolunuzu gözledim... Harika bir çelik çıkmış ortaya... Bu çelikten bıçak yapılacakmı yoksa ilk tatara etkinliğinin hatırası olarakmı kalacak ?

Ş.Kaan Eren

• 712
    • Kendini başka bişey ilan edenlere cevap...
  • Meslek: Muhasebe
  • Yer: Marmaris
« Yanıtla #348 : 02 Şubat 2011, 23:33:10 »
Ustalarım ellerinize sağlık. Gerçekten çok verimli ve güzel bir etkinlik olmuş gibi gözüküyor. Bir yandan çok seviniyorum sizlerin adına ve edindiğiniz güzel deneyim hakkında. Diğer yandan kendime kızıyorum ve hayıflanıyorum katılamadım diye. Ama sizler tecrubelerinizi paylaştıkça  umarım ufak ufak azalıcak kendime olan hayıflanmam.
Tekrar tebrikler. Ellerinize sağlık. Darısı katılamayanların başına.
Cehalet Mutluluktur...

Soytürk Dönmez

• 4198
  • Meslek: Dövme Bıçak
  • Yer: İstanbul-Büyükçekmece
« Yanıtla #349 : 02 Şubat 2011, 23:47:03 »
 :2up  tebrikler ustalarım ve arkadaşlar ,çıkan ürün müthiş fakat böyle bir ürün çıkmasa bile yaptığınız bu iş çok taktire şayan Sefa ustam, emeğinize sağlık, kendi adıma ve  katılamayan diğer arkadaşlarımız adına çok üzüldüm,  kısmet başka bir etkinliğe İnşallah  :)

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #350 : 03 Şubat 2011, 00:56:42 »
Geçmiş olsun, ve elinize sağlık.

O çelik ne öyle? Mükemmel bir görüntü yahu.  :2up

Eve geç geldim o nedenle mesajların hakkını veremiyorum. Yarın devam ederim artık...

Kaç gündür son durum hakkında bir şeyler görmek istiyordum ama tam yayınlandığı günde de ben bilgisayar başında değildim. Bu gün kendi atölye koşullarımda bir dımışki denemesine giriştim o yüzden bilgisayardan uzak kaldım. ve başarılı oldum. Mükemmel olmadı, bir kaç ufak hava kabarcığı gördüm ama dendritler yerli yerinde.  :)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #351 : 03 Şubat 2011, 01:00:16 »
arkadaşlar bende kendi adıma sefa ustaya, güngör ablaya gelen arkadaşlara teşekkür ederim. sogukta çalışmak çok kolay olmasada soguk her zaman unutuluyor ama ortaya çıkan sonuc her zaman gurur verici. bir gun oncesinin hematiti ve kömuru bir gün sonra elinizde çelik bar olarak duruyor.  hepimiz adına olumlu bir kazanım bence. sevgili gokhanı ve eylemi biraz gec olsa da buradan kutlayayım. keşke gokhan ve eylemde aramızda olsalardı. ama her zaman insanın istekleri olmayabiliyor...

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #353 : 03 Şubat 2011, 08:44:23 »
Değerli Bıçak Sanatçıları. Gönülden girdiğiniz bu işte başarınızı kutlamak isterim.Belki biraz abartılı bir ifade diyebilirsiniz ama, bence bu surda açılan mukaddes bir gediktir. Bu gedikten  geçecek daha çok cevher olduğuna inanıyorum.

Elinize, bileğinize, zihninize sağlık.
Değerli ustalarım, sizde bir ricam olacak. Bu proje içerisinde kullanılan! malzemelerin çeşit ve miktarını paylaşırsanız memnun olurum.
Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

zucchero

• -Bora-
  • 420
  • Meslek: Memur
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #354 : 03 Şubat 2011, 09:31:25 »
Katılan, emek veren herkesin ellerine kollarına sağlık. Güzel bir ürün ortaya çıkmış...

« Yanıtla #355 : 03 Şubat 2011, 09:38:31 »
Sağolun, arkadaşlar bu etkinliğin sadece merak giderme amaçlı fotoğraflarıydı. Durum değerlendirmesi ve detaylı bir makale yazılacak ama bunu toparlamak gerekiyor bu nedenle çok açıklayıcı bilgi vermedik. Hazırladığımızda bunu da ayrıca paylaşacağız.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #356 : 03 Şubat 2011, 09:45:19 »
antalyada bize mükemmel bir ev sahipliği yapan Sefa ustama ve ailesinini tüm bireylerine elbette ki müteşekkiriz. ve tüm bildiklerini aktarmak için çabaları hiç bitmeyen Emre ve Durukana da ayrıca teşekkür ediyorum. Tolga'yıda asla unutmamak gerekir. tüm demir cevherinin son hali onun çekicinin altından geçmiştir. kendisine artık "hematit Tolga" diyebiliriz sanıyorum ^-^  azıcık bir bilgi ile oraya gittim ve gerçekten çok şey öğrenerek geri geldim.

daha detaylı yorumları süreç içinde yaparım kısmetse...
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #357 : 03 Şubat 2011, 09:46:47 »
arkadaşlar bende kendi adıma sefa ustaya, güngör ablaya gelen arkadaşlara teşekkür ederim. sogukta çalışmak çok kolay olmasada soguk her zaman unutuluyor ama ortaya çıkan sonuc her zaman gurur verici. bir gun oncesinin hematiti ve kömuru bir gün sonra elinizde çelik bar olarak duruyor.  hepimiz adına olumlu bir kazanım bence.

Tatara ile Türkiye olarak ileri doğru koca bir adım attık. Sefa ustanın Antalya'da çalışmayı tercih etmesinin bir nedeni de buydu galiba. Şahmerdandan uzakta olmamanız çok çok güzel olmuş.

Kırklareli'de yüz metre yürüyünce insanın soğuktan gözleri yaşarıyor.  Haftasonu o anda aklıma siz geldiniz. Ulan dedim, ne güzel ılık ılık çalışıyorlardır Antalya'da.  ;D

sevgili gokhanı ve eylemi biraz gec olsa da buradan kutlayayım.

Aslında ben böyle düşünmemiştim. İlk baştan ilk girişimi birlikte tatarada yaparız diyordum ama sonra Gökhan'ın hevesini görünce gaza geldim. Zaten o gün başarılı olunca iyice gaza geldim. Bir de dün kendim yaptım. Görünen o ki yapınca oluyormuş. Ha bitti dedirtecek kadar mı başarılı? Değil... Daha bir fırın ekmek yemek gerek.

keşke gokhan ve eylemde aramızda olsalardı. ama her zaman insanın istekleri olmayabiliyor...

Çok tatsız bir süpriz ile koptum etkinlikten. Takım emri ile Kırklareline çağrılınca yüreğim ağzıma gelmişti.

Bu sefer hepimiz bir arada olamadık. Şu etkinlikleri gelenekselleştirme yolunda adım atalım. Bir tane daha planlayalım. Hatta bıçak çekilişinin sonucu ile bir arada kotaralım.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

DUMRU

• Hüseyin DUMRU 1982
  • 1025
    • www.bozkirgezgini.com
  • Meslek: Eczane teknisyeni
  • Yer: Konya/Bozkır
« Yanıtla #358 : 03 Şubat 2011, 10:03:16 »
İşte tamda bu an benimde içimin eriyip bittiği an.Belki sizlerle birlikte olamayacağım ama buradaki kar tabakası kalkar kalkmaz cevher toplamaya çıkacağım.Ocağı yapıp külden cevheri ayırma aşamasına kadar gelebilirim. Ama iş dövme ve teknik işleme konusuna gelince (: o zaman  uygun görüp kabul eden bir sanatçımıza üzerinde çalışması için gönderebiliri. Tabi ömrüm olurda Mevla izin verirse..

Yiğidin harman olduğu yerde doğmuşsam. Şu Uluçay'dan su içmişsem.. Namerdin sofrasına bağdaş kurup oturmam. Hüseyin DUMRU

fatih

• 207
  • Meslek: Bıçak süsleme
  • Yer: Balıkesir
« Yanıtla #359 : 03 Şubat 2011, 11:04:11 »
Tüm ustalarıma hoşgeldiniz diyorum. başarılı ve keyifli tatara çalışması içinde hepinizi tebrik ediyorum.