Bıçak Sanatı - Forum

Tatara

Ynt: Tatara
« Yanıtla #120 : 23 Kasım 2010, 22:03:59 »
Doğru nasıl unuttum sende de daihatsu vardı, 4x4 olmalı, o zaman yaşadık ettik üç :2up

Bozkurt ışıklı

• *
  • 15
  • Meslek: doğa sever
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #121 : 23 Kasım 2010, 22:26:19 »
4x4 araç iki etti :2up hem de kamyonet ^-^
Umarım son anda bir terslik çıkmaz da gelebilirim . Ama benim kara kaçan arazi de kaçmaya pek meyillidir orda da denize atlamaz işallah boynuna ip bağladık ama ne olur ne olmaz :) Trabzonda tepeden aşşağı kaçınca başına gelenler :)
http://www.tabancatufek.com/forum2/showthread.php?tid=5318&page=4

« Yanıtla #122 : 23 Kasım 2010, 23:17:07 »
 ??? Senin araç kopmuş, aman sağlam bağlayalım, gerçekten de yusufu göstermiş herkese, arabada olmak isterdim doğrusu :))

tarpoon

• 4739
« Yanıtla #123 : 24 Kasım 2010, 00:53:15 »
verılmiş sadakanız varmıs ???   buna benzer bır olay benım basıma geldı  ;) istanbulun göbeğinde yenıköyde o sıralar bendekı land tutkusu ıle eskı model bır belayı basıma sardım . kecı gıbı oraya cık burdan ın derken ermenı tepe dedığımız yerden cıkıp ınermı .?  sorusuna karsılık tabıkı evet cevabı verdım.
cıkmaya cıktımda tam döndum ınerken  ana :o  fren yok yanımda yeğen  fren gıttı yok deyınce suratındakı ıfadeyı hala unutamıyorum  :D
şansımıza beton çıt dıreklerı vardı yarı yolda onlara vurarak yavaslayıp aracı yatırmayı dusundum .
vurmaya vurduk ama yatırmaya gerek kalmadı dıkenlı teller araca dolandı ve komsumun evının kapısında durduk.
yegen hadı ın dıyorum , abi ayaklarımı zapt edebılsem ınıcem dıyor .

andrenalınden dolayı bacak el kol hepsı bır tarafa oynayıp duruyordu :D
olayı kopuk bır feren hortumu ıkı lastık ve ön tanponla atlattık sağlam araba imiş o dıreklerden sonra dağıldı ön taraf demiştim.   :2up
“ İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolaydır ”    :)

« Yanıtla #124 : 24 Kasım 2010, 00:58:50 »
Eşyaları minimize etmemiz gerekir, daha bunlara lojistik destek amaçlı, ekmek, tava-tencere, çadır, uyku tulumu, yiyecek erzak, çay-şeker-un, tabak-çanak, ocak, SU branda vs.vs.vs.vs..... işin ciddiyeti yol, tüm günü sefer yapıp bunları taşımaya ayırsak yetmez. Durumu değerlendirip minimize etmeye çalışmalıyız, ya da herşeyi hazır değil bir kısmını doğadan temin etmeyi düşünmekte bir başka kolaylaştırıcı durum olabilir ( örneğin çamur vs kullanımı.) Kısaca, ya araç sayısı fazla olacak yada malzeme sayısı az.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
« Yanıtla #125 : 24 Kasım 2010, 01:04:09 »
Ustam, peki yeri daha kolay ulaşılabilir bir yer düşünsek daha mı makul olacak ?

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #126 : 24 Kasım 2010, 01:15:50 »
Durum şu, benim evin önünden burası 81 km ama iki saat sürüyor, daha doğrusu son 19km bir saat gibi sürüyor. Burası çok uygun, güzel ve tenha bir yer. Başka yerden önce bence buraya uygun koşulları zorlayalım, örneğin Çıralıdan tekne alternatifini düşünebiliriz, yada araçların arkasına römork aklıma geliyor. Bakalım hele biraz daha düşünelim daha iki ayımız var nerden baksan.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #127 : 24 Kasım 2010, 01:22:02 »
Tabii ki ustam, sonuçta aktiviteyi minimize edebiliriz vs. gerekirse. Ancak ne olursa olsun yine de malzeme taşıma olayını bir sisteme bağlamak gerekecek. Şöyle bişey de aklıma geliyor. Ben Şubat başında gelirim, ikimiz birkaç gün hazırlık yaparız, tuğlaydı, kömürdü vs. ağırlık ve hacim tutan şeyleri önceden orada kuytu biyere sotalarız. Aktivite  sırasında sadece insanlar ve gündelik eşyalar filan taşınır tek seferde. Sanırım ön taşınma olayı işi basitleştirir, ne dersin?

Kipmen Sanat web sitesi

« Yanıtla #128 : 24 Kasım 2010, 01:30:35 »
Orada emanet sorunu yok usta, zaten balık çiftliği var koyda, çalışan elemanları tanıyoruz onlara da emanet edebiliriz. buraya varmadan başka iki koy daha var olmadı onlardan birine de çöreklenebiliriz. Yol görece daha yakın ve süre daha az. Önerin mantıklı.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #129 : 24 Kasım 2010, 01:46:37 »
Bu arada Barselona da Katalan tipi bir aktivite: http://forums.dfoggknives.com/index.php?showtopic=18346
Videosu:
http://www.youtube.com/watch?v=xzdADVAxlaw&feature=player_embedded

Nasıl büyük keyif yahu, yok yok bu aktivite kaçmaş arkadaşlar, bizim neyimiz eksik, ne yapıp edip gelin derim  ;)

Kipmen Sanat web sitesi

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #130 : 24 Kasım 2010, 11:52:04 »
Bu koyun ve buna giden anayol sapağının koordinatları var mı? Şöyle bir googleearth ile tarassut etsek.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

« Yanıtla #131 : 24 Kasım 2010, 20:06:25 »
Eylem bir yerlerde var, rotayı kaydetmiştim, bulur bulmaz eklerim.

Bozkurt ışıklı

• *
  • 15
  • Meslek: doğa sever
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #132 : 26 Kasım 2010, 23:14:42 »
Durum şu, benim evin önünden burası 81 km ama iki saat sürüyor, daha doğrusu son 19km bir saat gibi sürüyor. Burası çok uygun, güzel ve tenha bir yer. Başka yerden önce bence buraya uygun koşulları zorlayalım, örneğin Çıralıdan tekne alternatifini düşünebiliriz, yada araçların arkasına römork aklıma geliyor. Bakalım hele biraz daha düşünelim daha iki ayımız var nerden baksan.

Römork iş çok kolaylaştırır ama Ankaradan römorkla gelmek zor olablir ( Polis , hız sınırı ) ama Antalyadan bir arkadaşdan bulabirlirmiyiz ?

« Yanıtla #133 : 26 Kasım 2010, 23:20:21 »
Bakacağız, bulabilirsek artık...

durukan

• 774
  • Meslek: hekim
  • Yer: şanlıurfa
« Yanıtla #134 : 04 Aralık 2010, 22:21:30 »
arkadaşlar hazırlıklar yavaş yavaş başlıyacak gibi . henuz son kararlar alınmadan once benim bir teklifim olacak . calıştay zamanını 29 ocakta başlatmaya ne dersiniz. yine hafta sonuna denk geliyor. ama perşembe cuma degilde pazartesi salı gunlerine uzayabilir.  yine somestr tatiline denk gelecek.  boylelikle urettigimiz çelikleri işlemek içinde biraz daha fazla zamanımız olur diye umuyorum.

« Yanıtla #135 : 04 Aralık 2010, 23:49:12 »
29 Ocak bana uyar. Eğer sorun yoksa tarihi güncelleyip 29 Ocaktan başlamak için en az 3 gün diyelim mi?

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #136 : 05 Aralık 2010, 03:19:49 »
Aynen bana da uyar...

Kipmen Sanat web sitesi

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #137 : 05 Aralık 2010, 12:48:04 »
29 ocak bana da uyar sanıyorum ama ayın kaçına kadar orada kalacağımızı anlamadım. 29 ocak cumartesi'den 1 şubat salı gününe kadar mı olacak?
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #138 : 05 Aralık 2010, 12:56:36 »
29 ocak bana da uyar sanıyorum ama ayın kaçına kadar orada kalacağımızı anlamadım. 29 ocak cumartesi'den 1 şubat salı gününe kadar mı olacak?
İmkanımız olursa bence en az 3-4 günlük bir etkinlik düzenlemekte fayda var. İlk gün herkes yorgun olur, çalışamaz, yol yorgunları ilk gün dinlenir, muhabbet edilir, tanışılır, etraf gezilir filan. İkinci gün en iyi ihtimalle ocakları yakacak hale gelmemiz için 3-5 saat çalışmak gerekecek. Tataranın tuğlalarını örmek gerekecek, bir gün sonra sabah yakarız zaten tatarayı. İkinci gün ağırlıkla diğer projelere, dövme vs. konularına, küçük yeniden eritme ocaklarını deneme gibi şeyler yapılabilir.. Üçüncü gün tatara yanar, akşam terslik olmazsa meyvasını verir. Bu arada tatara yanarken dövme veya diğer projelere devam edilebilir, ya da opsiyonel olarak ateş başında muhabbet/keyif yapılabilir... 4. gün de toparlanma ve yola koyulma olabilir, ya da biraz daha ocak başında oynarız 5.gün geri döneriz...
Tabi bunlar sadece kişisel fikirlerim, organizasyon konusunda son söz evsahibimizde olacaktır herhalde...

Kipmen Sanat web sitesi

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #139 : 05 Aralık 2010, 14:07:40 »
4 gün iyi bence de Emre. tabi imkanı olanlar için ;)
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/