Bıçak Sanatı - Forum

Yağ Taşında Bileme

diriliş

• **
  • 50
  • Meslek: tamirci usta
  • Yer: TAVŞANLI
Ynt: Yağ Taşında Bileme
« Yanıtla #100 : 27 Şubat 2016, 09:49:40 »
     Sefa Ustam verdiğiniz değerli bilgilere Teşekkür ederim.Yanlışım varsa lütfen düzeltiniz. Pim noktasının hemen önünden makasın her iki kesici ağzına verilen eğim 8 derece veya 10 derece olmalı.Makasın iç kısmı tamamen düz olmalı buna pimin geçtiği yerler dahil.
Ekrem

yunus_cbn

• 1147
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #101 : 08 Ekim 2016, 01:38:01 »
Bu arada çeşitli renklerdeki polisaj pastalarının kimyasal içierkleri nelerdir bu konuda bir standart var mı?
Standart derken neyi kastettiğini anlamadım ama yıllar önce (üniversite yıllarındayken) "süsleme demirciliği" dersi ve atölyesi vardı o zaman kendimiz hazırlardık. oradaki reçeteyi biraz önce buldum buna göre içeriğindeki malzemeler şöyle
demiroksit
stearin
parafin
domuz yağı ( veya iç yağı)
viyana kireci
kromoksit
çeşitli gridlerde zımpara tozları
çam reçinesi

Bunların hazırlanışı ve oranlarıda var ama kimsenin işine yarayacağını sanmam çünkü artık hazır pastalar var ve hem ucuz hem de iyi iş görüyor ( hazırlanırken de zaten iğrenç kokardı)
sefa hocam bu polisaj pastalarini nereden temin edebiliriz bana bu konuda yardımcı olabilecek irtibat yada site önerebilir misiniz?
Beni bu guzel havalar mahvetti

« Yanıtla #102 : 08 Ekim 2016, 02:29:50 »
Aşağıya eklediğim linkte benim kullandığım pasta var, fiyatı son aldığımda 10-12 TL idi ama sanırım zam gelmiş. Ama 1kg gelen bir ürün, Size ömür boyu yeter  ;)

http://www.gozdenalbur.com/YILDIZ-KATI-MADEN-CILASI-900-gr,PR-5403.html

yunus_cbn

• 1147
  • Yer: Manisa
« Yanıtla #103 : 08 Ekim 2016, 09:49:32 »
Bu tam olarak ihtiyacım olan şey. Çok çok teşekkürler sefa hocam  :2up
Beni bu guzel havalar mahvetti

burakyel

• *
  • 8
  • Meslek: Özel sektör
  • Yer: İnegöl
« Yanıtla #104 : 19 Ekim 2016, 13:23:34 »
Arkadaşlarım, ustalarım...
İnternetten Arkansas taşı aldım bıçaklarımı bileylemek için, çok hassas ve pürüssüz bir yüzeyi var, dokununca kayganlık hissi veriyor. Henüz siftahlamadım sizinle paylaşmak istedim. Bu taş kaç grittir, bilemesi güzelmidir, ve nasıl yapmamı tavsiye edersiniz yorumlarınızı bekliyorum.. Şimdiden teşekkür ederim...

« Son Düzenleme: 19 Ekim 2016, 13:36:19 Gönderen: burakyel »

« Yanıtla #105 : 21 Ekim 2016, 18:49:44 »
Üzerinde değer yazmıyor ama kişisel deneyimlerime göre taşın 4000 grid olduğunu sanıyorum. Güzel bir taştır ve hassas bilemeler yapar, kullanırken yağ damlatarak kullanın.

burakyel

• *
  • 8
  • Meslek: Özel sektör
  • Yer: İnegöl
« Yanıtla #106 : 24 Ekim 2016, 09:22:11 »
Teşekkür ederim sefa ustam :)

arkheramos

• *
  • 5
  • Meslek: aşçı
  • Yer: izmir
« Yanıtla #107 : 13 Şubat 2017, 18:59:40 »
Konuda çok güzel bilgiler var fakat forumda favorilere ekle tarzı bir bölüm olmadığından önemli konuları ayırmakta sıkıntı çekiliyor acaba ilgili yönetimin böyle bir bölüm ekleme ihtimali varmıdır.Paylaşılan yazılar için teşekkürler.

maviplanet

• 12
  • Abdulkadir
  • Meslek: Sağlık
  • Yer: Karadeniz
« Yanıtla #108 : 12 Eylül 2018, 11:22:09 »
Konu içinde
https://www.gozdenalbur.com/arama/girit
bu site geçiyor ve burada çok çeşitli boylarda girit taşları mevcut. diğer satan yerlerden çok daha işe yarar boyularda kesilmiş gibi görünüyor taşlar lakin bu siteden girit taşı alan varmıdır. taşlar orjinal mi acaba diye tereddütte kaldım. alsam bile işin acemisi olduğum için anlama şansım yok. tavsiye edermisiniz arkadaşlar.
« Son Düzenleme: 12 Eylül 2018, 11:45:37 Gönderen: maviplanet »

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #109 : 12 Eylül 2018, 15:24:05 »
Konuda çok güzel bilgiler var fakat forumda favorilere ekle tarzı bir bölüm olmadığından önemli konuları ayırmakta sıkıntı çekiliyor acaba ilgili yönetimin böyle bir bölüm ekleme ihtimali varmıdır.Paylaşılan yazılar için teşekkürler.

Merhaba,

Bu konu halihazırda sabitlenmiş bir konu. Bileme konuları arasında bu hep üstte.
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben

berdohan

• Mr. Bilge ERDOHAN (47)
  • 581
  • Meslek: Elektronik Müh.
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #110 : 18 Kasım 2019, 15:35:35 »
merhaba,

formdaki bileme taşı ile ilgili konuları ve yazıları okumaya çalıştım ama sorunumun cevabını bulamadım. Sorunum,  genellikle mutfak bıçaklarını bilemede kullanmak için bileme taşına ihtiyacım var. Mutfak bıçakları  arasında 58 HRC sertlik derecesinde olanlar var. Bide kurban bayramı zamanında kullandığımız özel bıçaklar var. Bu bıçakları  bilemek için  en fazla kaç kuma kadar taş kullanmalıyım?
Tecrübe dünyanın en pahalı şeyidir.
Bilge ERDOHAN

dela

• *
  • 2161
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #111 : 18 Kasım 2019, 16:59:11 »
merhaba,

formdaki bileme taşı ile ilgili konuları ve yazıları okumaya çalıştım ama sorunumun cevabını bulamadım. Sorunum,  genellikle mutfak bıçaklarını bilemede kullanmak için bileme taşına ihtiyacım var. Mutfak bıçakları  arasında 58 HRC sertlik derecesinde olanlar var. Bide kurban bayramı zamanında kullandığımız özel bıçaklar var. Bu bıçakları  bilemek için  en fazla kaç kuma kadar taş kullanmalıyım?

Üstadım.
En baba bilemecinin bile nihayetinde girit taşından daha yukarı çıktığını görmedim.
Kısıtlı tecrübemi paylaşayım.
Sert çeliklerde Silisyum Karbür 200-400/1200-1500 yada makita 1200 kullanıp deri masatta işimi bitiriyorum. Gayet de yeterli oluyor.
Elimde müllerin süper arkansas ve hard arkansas taşı ile Belçika Coticule taşı da var hiç ihtiyaç hissetmedim.
Girit taşım yok denemedim.

Mahmut Erdoğan

• 582
  • Meslek: Matematik Öğrtmni-Makina Müh(öğrnci)
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #112 : 19 Kasım 2019, 23:40:49 »
merhaba,

gerçek girit taşı her türlü işinizi görür
karacasu taşını çok denedim olmuyor biraz sert bıçağa işlemiyor 56 hrc den yukarısı için işe yaramaz
fakat girit taşı her türlü bıçağı düzeltiyor ağzını çok keskinleştirebiliyor.
hakiki girit taşı satan çok yer var fakat karacasu taşını girit taşı diye satanda var
dürüst esnaf doğruyusunu biliyorsa söylüyor bazen onlarda ne sattığını bilmiyor
benim bildiğim hakiki girit taşı bulabileceğiniz onlarca çeşit ebat  içinden istediğinizi seçip alabileceğiniz yer Güney hırdavat yeri istoçda (https://www.guneyhirdavat.com/)
(Rabbimiz!) Ancak sana kulluk ederiz ve yalnız senden medet umarız.(Fatiha 5)

tamahagane

• 438
  • Meslek: Serbest
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #113 : 19 Aralık 2019, 13:21:34 »
Victorinox kalem bileyici de bu konuda başarılı iş çıkarıyor.

orkunaydin350

• *
  • 1955
  • Orkun AYDIN
  • Meslek: Bilişim
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #114 : 30 Mayıs 2020, 17:36:57 »
Konu yukarı çıksın, başlık içinde faydalı bilgiler mevcut.