Bıçak Sanatı - Forum

Değiş Tokuş etkinliği (DTE1)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
  • Yer: Bodrum
Değiş Tokuş etkinliği (DTE1)
« : 31 Aralık 2009, 00:07:26 »
Evet arkadaşlar hazır hep beraberiz bir etkinlik yapalım. Gelecek yılbaşı birbirimize birer bıçak hediye edelim, ne dersiniz.
Önümüzde 1 yıl var.

Hazırlayacağımız bıçak istediğimiz tür bir bıçak olabilir, muhteşem usta işi olmayabilir, bu sanata yeni başlamış olabiliriz. Hatta daha başlamamış da neresinden başlasam diyor da olabiliriz. Önemli değil. Önemli olan kendi yaptığımız bir değeri bir başkasıyla paylaşmak...

Detaylar şöyle:
1- En geç 1 Kasım 2010 gününe kadar "Ben 1 Aralık 2010 gününe kadar, değş tokuş etkinliğine bir bıçak yapacağım" diyen bir email ile ve bu konu başlığına cevap vererek etkinlik listesine kayıt oluyorsunuz.
2 - En geç 1 Aralık 2010 günü yaptığınız bıçakları o gün açılacak "Değiştokuş Etkinliği Resimleri" konusunda yayınlıyorsunuz. Resim yollamayan ya da o güne kadar bıçağını tamamlamayan etkinlik dışı kalır.
3 - 1 Aralık günü çekilişten size çıkacak talihlinin adres bilgileri size mail ile yollanıyor.
4- 15 Aralıkta bıçağınızı güzelce kutulayarak o kişiye kargoluyorsunuz.
5- Bana mail yolu ile kargoladığınızı haber ediyorsunuz.
6- Karşı taraf kargoyu alana kadar kimse kimden hediye alacağını bilmeyecek, süprizi bozmak olmaz  ;)
7- Size gelen kargoyu yeni yılda açıyor ve keyifle kullanıyorsunuz.

Katılım kriterleri.
1 - Bıçağınız en azından kullanılabilir derecede işlevsel olmalı
2- Elinizden gelen en güzel şekilde yapılmalı (çok muhteşem olması önemli değil, sadece elinizden gelen en iyi şekilde yapılmış olması önemli)
3- Bıçağın taşınabileceği bir kılıfın ya da saklanabileceği bir kutunun olması gerek.
4- Yaptığınız eser sadece sizin tarafınızdan yapılmış olmalı...

Hadi hayırlısı:..

-------------------
Edit:
Yıllar sonra yaptığım düzenleme ile başlığa "(DTE1)" diye ek yaptım.
Eylem
« Son Düzenleme: 03 Şubat 2021, 02:18:51 Gönderen: deserteagle »

Kipmen Sanat web sitesi

huseyinmertturk

• 135
  • Meslek: Çakı Bıçak İmalatçısı
Ynt: Değiş Tokuş etkinliği
« Yanıtla #1 : 11 Ocak 2010, 11:55:29 »
Emre bey bence etkinlik çok güzel ama bir yıl çok uzun bir süre değilmi süreyi kısaltma şansımız yokmu.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #2 : 11 Ocak 2010, 12:24:41 »
Emre bey bence etkinlik çok güzel ama bir yıl çok uzun bir süre değilmi süreyi kısaltma şansımız yokmu.

Yeni yıl hediyesi olacaksa yok herhalde  sonuçta yeniyıl bir yıl sonra :D
Şaka bir yana el işi eserlerde bıçağın çıkması çok uzun sürüyor, yeni başlayanlarımız var aramızda, bu bir yıl içinde yeteneklerini cilalarlar hem de. Ama genel istek daha erken bir tarihe çekelim diye olursa neden olmasın, bana hepsi uyar ;)
Eeee, katılıyor musun Hüseyin usta?

Kipmen Sanat web sitesi

huseyinmertturk

• 135
  • Meslek: Çakı Bıçak İmalatçısı
« Yanıtla #3 : 11 Ocak 2010, 13:00:55 »
O zaman çok özel bişey yapmaya çalışacağım yapmaya çalışmaktan da ileri gidip yapacam inşallah  ;) ve katılıyorum.

ahayaloglu

• 379
  • Ahmet / 1961 / B rh +
  • Meslek: Emekli
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #4 : 21 Şubat 2010, 13:31:05 »
Emre bey, 1 yıl yeterli bir süre. Ben, şahsıma ilk bıçağımı yapacağım. Talaşlı üretim aşamasından çekinmiyorum, asıl düşündüren ısıl işlem kısmı. Şu anda sitede okuduklarımı kafamda şekillendirmeye çalışıyorum.
Makina olarak, 1 breyiz ve bir adet proxxon dremel'e sahibim. Bıçak mengenesi olayını ise sanayide kaynakçı bir arkadaşla görüştüm, yapacağız Allah'ın izni ile. Gerisi, etrafı batıracağım diye hatunla cebelleşme kalıyor.
Yapmayı becerebileceğim ilk bıçağımı, bu yarışma için şekillendireceğim. Ben varım. İnşallah bitirebilirim ve alacak arkadaş da beğenir.
Saygılar...
You lie, we die.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #5 : 21 Şubat 2010, 15:56:44 »
Eh hadi bakalım, kolay gelsin o zaman...  :2up

Kipmen Sanat web sitesi

tolga arıkan

• 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
« Yanıtla #6 : 14 Mart 2010, 01:14:35 »
yapacağım bıçağın gideceği talihsiz talihli için üzülmekler beraber, bende varım :)

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #7 : 09 Aralık 2010, 18:01:48 »
Oyy unutmuşum bu etkinliği
kimse de zamanında ben bi tane bıçağa başladım filan demeyince tamamen unutmuşum... Eee naapalım bu etkinliği, bence biraz ileri tarihe alalım, mesela 1 Mayıs  :-\

Kipmen Sanat web sitesi

tolga arıkan

• 525
  • Meslek: öğretmen
  • Yer: bolu- ankara
« Yanıtla #8 : 09 Aralık 2010, 19:20:50 »
Ustam  benim bıçağım hazır  :) acaba başka bir değiş tokuş etkinliği düzenlense katılım olur mu  :) Mayısa kadar ben de başka bir çalışma hazırlarım

Theseus

• 436
  • Meslek: Danışman
  • Yer: İstanbul-Kadıköy
« Yanıtla #9 : 09 Aralık 2010, 20:02:39 »
Çok güzel fikirmiş fakat aklıma çok şey takıldı.
Mesela bizim işyerinde de böyle birkaç yılbaşı etkinliği yapılmıştı.Herkes isim yazılı kağıtların bulunduğu bir torbadan bir kağıt çekti.Kimin adı çıkarsa ona hediye alacaktı.Herhangi bir sınırlama ya da kural olmadığından hediye kısıtlaması da yoktu.
Sonuçta Ali,Veliye 150 liralık gömlek hediye ederken,Ahmet Aliye 6 liralık traş kolonyası aldı  >:D

Daha sonra bunun önüne geçmek için başka çekiliş düzenleyen şirketlerin hediye alımına kural koyduğunu öğrendim.Mesela alınacak hediye 50 tl-75 tl arasında olmak zorunda gibi.

Buraya kadar tamam ama bizim sorunumuz -fabrikasyon ve mağazadan satılanlar dışında- bıçak çakılarımızın fiyatlarının net olmaması.
Ali,Veliye 1 ay uğraştığı el emeği işini hediye ederken Çin malı teneke hediye alması ne kadar adil ?
Biraz kötü düşünüyor olabilirim ama en azından başıma geleni anlattım :)
Genco G.

emin albayrak

• 3909
  • Meslek: grafik tasarımcı - 1979
  • Yer: istanbul / üsküdar
« Yanıtla #10 : 09 Aralık 2010, 20:12:00 »
Genco Bey güzel bir konuya değinmiş ama şöyle de düşünebiliriz: burada güzel bıçak yapanlar zaten güzel bıçak yapıyor:) yeni başlayanlarsa ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorlar heves ve samimiyetle. Usta dediğimiz kişilerin bıçakları elbette benim vereceğim bıçaktan daha "değer"li olacak maddi olarak. ama ben de elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım, söz:) :2up  kimsenin burada bu iyiniyeti suistimal etmeyeceğine inanıyorum şahsi olarak...

fakat belki bir boyut sınırlaması getirilebilir. yani mesela 15 - 25 cm arası olmalı gibi.
testinin içinde ne varsa, dışına da o sızar...

www.instagram.com/mim_emin/

Berke Boyacı

« Yanıtla #11 : 09 Aralık 2010, 20:47:39 »
Sevinemiyorum kendi adıma :( Okul yüzünden her ne kadar mayıs desekte yetiştirebileceğimi sanmıyorum sonuçta daha acemiyiz... Bu etkinlik bidahaki yıl tekrarlanırmı ?

Theseus

• 436
  • Meslek: Danışman
  • Yer: İstanbul-Kadıköy
« Yanıtla #12 : 09 Aralık 2010, 23:31:31 »
"Heheheheee ustalarımızın bıçaklarına sözüm yok,ben de basarım parayı alırım ustama güzel birşeyler.Param var huzur var,yapmakla ne uğraşacam..."

Demiyorum tabii ki :)  Şaka bir yana biz imal etmeyenler(edemeyenler) için de geçerli ise biz de bu jestin altında kalmayız tabii  :)
Genco G.

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #13 : 10 Aralık 2010, 01:24:32 »
Genco Bey, sanırım yanlış anladınız, değiş tokuş etkinliği sadece bu etkinlik için üretilmiş bıçakların etkinliği olmalı, yani kimse birbirine bişeyler almıyor, yapıyor. Bu açıdan bence de tüm bu amaçla yapılmış bıçaklar aşırı değerlidir.

Mesela bana geçen yıl bladeforums KITH etkinliğinden Amerikalı bir arkadaşın ikinci damaskus denemesi ve ilk deri kılıf denemesiyle bir sgian-dubh çıkmıştı. Bu bıçağın aslen damaskus çalışması ve kılıf çalışması oldukça acemiceydi, ancak belki ilerde çok büyük bir usta olacak yeni başlayan bir kişinin ilk çalışmalarından birine sahibim, benim için bu objenin değeri çok büyük bu yüzden. Ayrıca bir sabah forumdan tanıdığınız, yüzünü görmediğiniz, ama hep konuşup muhabbet ettiğiniz birisinin elinden çıkmış bir hediyenin, kapınızda belirmesi kadar keyifli bişey yok herhalde...

Kipmen Sanat web sitesi

halis ESEN

• 201
  • Meslek: elektronik--- iktisat
  • Yer: kocaeli
« Yanıtla #14 : 10 Aralık 2010, 01:38:34 »
bir aksilik olmazsa   en  güzel bıçağımı bu etkinlik  için yapacağım  .

emrekipmen

• 6065
    • Seçme Bıçaklar Albümüm
« Yanıtla #15 : 10 Aralık 2010, 01:52:36 »
Eh o zaman ciddi ciddi başladı... Ben de varım  :2up
Peki o zaman yarın ben de yeni bir konu açıp düzgün bir şekilde yeni tarihleri filan ayarlıyayım. Herkese 1 Mayıs tarihi uyuyor mu? Bir de Mayıs'ta bıçaklar gönderlmek zorunda mı olsa yoksa katılım için son tarih mi bu olsa bilemedim  ::)

Kipmen Sanat web sitesi

circassian

• 1133
  • Burak Ekit
  • Meslek: dis hekimi
  • Yer: istanbul-besiktas
« Yanıtla #16 : 10 Aralık 2010, 02:19:27 »
ben de birseyler yapmaya calisacagim. Beni de sayabilirsiniz. 1 mayista  isi bitirip gonderebilirim,
Tüfek icat oldu mertlik bozuldu
Ali Rusen ( ya da Koroglu ) 16,yy

« Yanıtla #17 : 10 Aralık 2010, 03:05:18 »
Bence tarih uzak, yayarız yine  ;), iyisimi Nisanda herkes fotoğrafını gönderisin. Mayısta da herkes hediyesine kavuşsun derim

Atom Karinca

• 132
  • Hakan
  • Meslek: İşletme
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #18 : 10 Aralık 2010, 03:11:35 »
Bende varım. bir aksilik olmaz ise.  ;)

bu arada forumda herkes gececi herhalde :D

deserteagle

• Eylem Cengiz, 48
  • 9511
  • Meslek: elektronik ve hab. müh.
  • Yer: İstanbul, Kırklareli
« Yanıtla #19 : 10 Aralık 2010, 08:57:27 »
Bu işin temel özelliği kişilerin kendi emeğiyle ürettikleri bir şeyleri başkasına sunmaları.

Mayıs bana uyar, öncesi çok zor. İş sıralamam fena dolu. Örneğin bir yıldır sırada olan işler var.  ::)
Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar
Namık Kemal
Instagram'da ben