Bıçak Sanatı - Forum

ilk çakı denemem

Serkan KILCI

• mgblozyGD
  • 246
  • Meslek: egitim
  • Yer: Aksaray
Ynt: ilk çakı denemem
« Yanıtla #20 : 11 Aralık 2013, 20:21:11 »
Çelik temin ettikten sonra  ( tabi bulabilirsek ) ilk çakı denemelerimde bu gevşetmezlik ürünlerinden kullanmayı düşünüyorum.

AliManici

• *
  • 7
  • Meslek: Öğrenci
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #21 : 21 Haziran 2022, 15:49:24 »
Çok güzel bir çakı olmuş benim de Eğeden bir çakı yapma niyetim var. Eğeye deliği nasıl açtınız? Delik açılacak yeri ısıttınız mı yoksa olduğu gibi matkapla delebildiniz mi?

dela

• *
  • 2161
  • Mehmet UYSAL
  • Yer: Mahmudiye / Eskişehir
« Yanıtla #22 : 21 Haziran 2022, 20:41:22 »
Çok güzel bir çakı olmuş benim de Eğeden bir çakı yapma niyetim var. Eğeye deliği nasıl açtınız? Delik açılacak yeri ısıttınız mı yoksa olduğu gibi matkapla delebildiniz mi?
Soruyu sorduğunuz ustamız en son ocak ayında aktif olmuş. Gördüğünde 2013 yılında kullandığı tekniği yazacaktır.
Ben ne yapılabilir bildiğim kadarıyla yazayım.
Eğe yumuşatılıp delik delinir ve tekrar ısıl işlem yapılır.
Beton matkap ucu, bilen birisine biletilip onunla delinebilir.
Her şeyi deldiğini iddia eden bosch un matkap ucundan kullanılabilir. Sanırım CYL-9 çok amaçlı matkap ucu diye geçiyor. (denemedim.)

MustafaV

• 776
  • Mustafa VAROL
  • Meslek: Muhasebeci
  • Yer: Konya
« Yanıtla #23 : 22 Haziran 2022, 09:19:28 »
...
Eğe yumuşatılıp delik delinir ve tekrar ısıl işlem yapılır.
...

Mehmet hocamın bu maddesine ek olarak yumuşatılmak istenmeyen bölge (namlu kısmı) ıslak bezle sarılarak yahut su dolu bir kovaya sokularak, dikkatlice delik delinecek noktalar kısmi olarak ısıtılıp yumuşatılabilir diye eklemek isterim. Ama bunda da ne kadar başarılı olunabileceği tamamen sizin dikkatinize bağlı. Su dolu kovaya sokma konusunda daha başarılı olma ihtimali var. Bez sarılı metali göremediğiniz için o tarafların da aşırı ısınıp yumuşaması riski var.
Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur