Berkeciğim, sana anlatılan teknikleri nasıl bir şekilde anlıyorsan

Yani deriyi kaynatman iyi değil dedik kaynatmışsın, perçinleri çakmana gerek yok demiştim taa zamanında çakmışsın, ahşabı yağla zımparalama olayı da nerden çıktı, ilk kez duyuyorum vallahi

Kuru haliyle bile bıçağı kılıfta bırakmamak lazım sen tutmuşsun ıslak kılıfta tutmuşsun. Her neyse kulağına küpe olsun

Bu arada bıçak kalorifer üstünde filan suyu kaçmaz. Bu bıçak 230 derecede meneviş yapıldı, ancak 300 derece üzerini görürse filan biraz yumuşayabilir, bu konuda dert etme, 50 derecelik kalorifer çelik için dondurucu soğuk sayılır

Doğrudur, izlemen gereken ana yol bu, ahşabı at, sıfırdan sana anlatılanlara daha dikkat ederek yap, perdah fazla zaman sürmeyebilir, pasın derinliğine bağlı. Kabzayı inceltmek eğe ile çok kolay ve hızlıdır, bu konuyu dert etme, bıçak çelik eğelemiş adamsın, ahşap eğe altında erir gider...
Tavsiyeye gelince: Bence tüm herşeyi bir kenara bırak, bıçağı yağla gaste kağıdına sar bir dolaba kaldır. Sonra otur güzel güzel sınavlara çalış. Sömestr tatilinde otur doya doya bıçaklarınla uğraş derim...